V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

2 maja 2018 Šport


Na mednarodnem tekmovanju v taekwondoju v Zollfeldu v Avstriji je med tekmovalci iz Avstrije, Nemčije, Italije, Hrvaške, Bolgarije in Slovenije. Lendavčan Beno Misja ,ki  je nastopil za italijansko ekipo  Hwarang team  v kategoriji do 80 kg zasedel  drugo mesto. V četrtfinalu je bil Misja boljši od  Hrvata Vladovića in polfinalu še od Bolgara Ivanova. V finalu pa je Misjo premagal  udeleženec olimpijskih iger  Nemec Kreider z rezultatom  6:5 , a predstavlja tudi drugo mesto za Misjo izjemen mednarodni uspeh.

Na 26. mednarodnem turnirju  v badmintonu  so italijanskem mestu Merano  so med 180.igralci   iz devetih držav mladi tekmovalci Badmintonskega kluba Mladost  iz Lendave osvojili  šest prvih mest. V starostni kategoriji U – 11 je zmagala Iva Koša posamično in v dvojicah s Kajo Litrop. Hana Oletič in Nikita Pešehonov sta osvojili tretje mesto v dvojicah. V starostni kategoriji U – 13 je zmagala Nika Bedič. posamično in v dvojicah s Čehinjo Karolino Fiserovo. Med 15 letniki je zmagal Anel Hac Győrkőš posamično in v igri dvojic z Nemcem Jannisom Durstom.

V prvem kolu  mednarodne lige v streljanju z malokalibrsko puško v Gellenhazi na Madžarskem  je moštveno med devetimi ekipami zmagalo Strelsko društvo  Zalaegerszeg, Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika v postavi:  Franc Car, Štefan Balaško in  Jože Babič je zasedlo tretje mesto. Na peto mesto so se uvrstili strelci Športno strelskega društva Murska Sobota in na šesto Coal Petišovci. Posamično je zmagal Ferenc Havasi iz Zalaegerszega z 276. krogi, med pomurskimi strelci je bil peti Toni Križanič iz Presike z 261.krogi, šesti je bil  Jože Kopinja iz Coala z 255.krogi in deseti Štefan Balaško iz Strelskega društva Jezero  z 251.krogi.

Na mednarodnem kadetskem  odbojkarskem turnirju z naslovom : » Spring pokal 2018«  v Kranju  so mladi odbojkarji Panvite Pomgrada iz Murske Sobote pod taktirko trenerja Mihe Žaliga osvojili tretje mesto. Za soboško ekipo so  v Kranju igrali: Žan Vori, Val Krajcar, Aljaž Kučan, David Novak, Žan Bedrać, Marko Stvarnik in Aljaž Brinar. Soboški odbojkarji so v četrtfinalu premagali odbojkarje Celovca, v polfinalu pa bili poraženi od Dunaja, ki je tudi zmagal na turnirju.

V prvi puconski medobčinski ligi malega nogometa so vodilni Puževci  igrali s Šalamenci 5:5, drugi na lestvici Košarovci so bili prosti, ker je bila tekma med Košarovci in Prosečko vasjo preložena. Tretji na lestvici  Strukovci pa so utrpeli hud poraz od Pečarovec s 4:0. V drugi puconski ligi malega nogometa  so vodilni Vadarci premagali Radovce s 4:1, drugi Kuštanovci so premagali Kovačevce s 6:0 tretje Lemerje pa je utrpelo poraz od Predanovec s 3:2.

V Ljubljani poteka 28. člansko posamično prvenstvo v šahu. V 6. kolu je Boris Markoja iz Turnišča, ki je zdaj član Železničarskega šahovskega kluba Maribor , premagal Žana Tomazinija iz Impola Slovenska Bistrica. Boris Markoja s 5,5 točkami sam vodi na lestvici. V ženski konkurenci je Ljutomerčanka Barbara Skuhala  Nušo Hercog  iz Celja , Skuhalova je s točko in pol po 6. kolu na devetem mestu.