Domov

Šport in šah

3 maja 2018 Šport


Danes je bilo na Osnovni šoli III v Murski Soboti slovesno in prijetno. Ravnateljica šole Sonja Čerpnjak in športni pedagog Mario Čep sta z učenci šole pripravila prisrčen sprejem za Adriana Gomboca, nekdanjega učenca te šole,  doma iz Rakičana, zdaj člana Judo kluba Bežigrad. Gomboc je na aprilskem evropskem  prvenstvu v judu pred tednom dni v Tel Avivu v kategoriji do 66 kg osvojil naslov evropskega prvaka in edino zlato medaljo za Slovenijo. Daljši pogovor z Adrianom Gombocem, evropskim prvakom v judu, bomo na Murskem valu objavili v nedeljskem športnem popoldnevu.

Na enodnevni kolesarski dirki svetovne serije na 212, 5 km dolgi progi v  Nemčiji  je zmagal Norvežan Aleksander Kristoff v času 5:13,25. Med udeleženci kolesarke dirke v Nemčiji je bil tudi Tropovčan Simon Špilak, član ruske Katjuše,  ki  je za zmagovalcem zaostal 28 sekund in se uvrstil na 26. mesto.

V Logatcu je bilo državno prvenstvo v duatlonu na kateri je sodelovalo 182 tekmovalcev. Tekmovalci Športnega društva Team turbo Tropovci so  tekmovali v sprintu na 5 km teka 20 kilometrih kolesarjenja in 2,5 km teka.  Najbolje se je med člani odrezal Luka Ljubič, ki je  bil drugi Boštjan  Cipot pa je bil  sedmi. Med veterani kategorije  II je zmagal Matej Temlin, Dominik Ketiš je bil drugi in Radovan Rac peti. V veteranski  kategoriji VI  pa je zmagal Štefan Buzeti.

V 30. kolu prve slovenske nogometne lige je Maribor v Velenju premagal Rudarja z rezultatom 3:1. Po daljšem času sta pri trenerju Darku Milaniču v drugem polčasu dobila znova   delno zaupanje tudi dva pomurska nogometaša. Tako  je Dare Vršič iz Segovec pri Apačah igral od 72.minute dalje in Damjan Bohar iz Mačkovec od 80.minute.  Po nepopolnem 30.kolu, Olimpija bo igrala tekmo z Aluminijem šele danes, vodi na lestvici Maribor, ki ima  67 točk, Olimpija pa jih ima 65.

V zaostalem 15.kolu tretje slovenske nogometne lige, vzhod   je včeraj  na dveh srečanjih slabo vreme prispevalo k  predčasnemu koncu tekem. Preglejmo rezultate: Tromejnik Kuzma – Odranci  3:1, Turnišče – Čarda  2:0, Radenska Slatina – Polana 1:6, Hotiza – Radgona  3:0, Bogojina – Rakičan 0:5. Črenšovci – Avto Rajh Ljutomer pri izidu 1:1 prekinjeno v 50. minuti tekme, Lušt Beltinci – Grad 1:1 prekinjeno v 74. minuti tekme. Preostali del prekinjenih tekem v Črenšovcih in  Beltincih se bo po spremenjenih pravilih odigral naknadno. Na lestvici še naprej vodi Lušt Beltinci  z 52.točkami in eno manj odigrano tekmo, druga je Polana z 51.točkami in tretji so Odranci s 50.točkami.

Na ribniku v Pogradu pri Gornji Radgoni je bilo tradicionalno ribiško tekmovanje za pokal Evropske unije na katerem je sodelovalo  23 ribičev. Zmagal je  Bojan Horvat iz Gornje Radgone s 35,4 kg  ulovljenih rib, drugi je bil Mirko Jančar iz Črešnjevec s 32,7 kg in tretji Boštjan Podboj, ki je imel na tehtanju  24 kg ulovljenih rib.

Na  28. državnem članskem prvenstvu v šahu v Ljubljani  so odigrali dvoboje sedmega kola. Med člani je Turniščan Boris Markoja, ki  je zdaj član Železničarskega šahovskega kluba Maribor remiziral proti Vidu Dobrovoljcu  iz novomeške Krke. Med člani je v vodstvu Boris Markoja, ki ima 6 točk. Med članicami je Barbara Skuhala iz Ljutomera članica Šahovskega kluba Radenska Pomgrad iz Murske Sobote remizirala  proti Kranjčanki Petri Kejžar.  Barbara Skuhala je na devetem mestu zbrala dve točki.