Domov

Šport in šah

4 maja 2018 Šport


Slovenska  moška namiznoteniška reprezentanca  je na moštvenem  svetovnem prvenstvu v švedskem Halmstadtu v tekmi za obstanek v  elitni skupini premagala Poljsko z rezultatom 3:1.  Dve zmagi je osvojil kapetan Bojan Tokić, eno pa je k uspehu  reprezentance dodal še Deni Kožul. Z reprezentanco na Švedskem je tudi Prlek Jan Žibrat doma z Mote, član Namiznoteniškega kluba Sobota, ki pa proti Poljakom ni dobil priložnosti za igro.

V  zadnjem srečanju 30.kola v prvi slovenski nogometni ligi  je Gorica v Novi Gorici premagala Celje z rezultatom 3:0. Za Celjane je do  56,minute, ko  je bil izid še  1:0 za Gorico igral tudi Mitja Lotrič z Vaneče, nekdanji igralec soboške Mure. V preostalem srečanju je  Olimpija v Kidričevem  premagala Aluminij z 2:0 in zdaj samo vodi na lestvici z 68.točkami, Celjani so s 43. točkami na četrtem mestu.

Mladi odbojkarji Panvite Pomgrada  iz Murske Sobote so  v kategoriji starejših dečkov   v Kranju na tradicionalnem mednarodnem turnirju  md šestimi ekipami zasedli drugo mesto.  Ekipa starejših dečkov bo v nedeljo ob 10.uri igrala v Murski Soboti na polfinalnem turnirju državnega prvenstva , v prvi tekmi se bodo mladi soboški odbojkarji  pomerili z ekipo Žužemberka.  O tem, da so kadeti Panvite Pomgrada v Kranju med 13.ekipami osvojili tretje mesto pa smo že poročali.

V lendavskih   medobčinskih nogometnih  ligah so med tednom igrali tekme v obeh ligah.  V  17.kolu prve lige so igrali takole: veterani Nafte – Kobilje 0:2, Dobrovnik – Olimpija Dolga vas 4:1, Bistrica – Čentiba 2:1 in Nedelica – Mostje 10:0. Na lestvici vodi Dobrovnik z 42. točkami. V drugi lendavski nogometni ligi pa so bili doseženi naslednji rezultati: Renkovci – Petišovci 3:1, Malibu Kapca  veterani Turnišča  1:1 in Graničar  Ponce Marof  – Zvezda Dolina   4:1. Na lestvici vodijo Renkovci s 34. točkami.

V nedeljo se bo v Murski Soboti začelo tekmovanje v 2. slovenski teniški ligi.  Za soboško ekipo so prijavljeni: Marino Kegl iz Murske Sobote, David Otopal iz Kuzme, Uroš Kovačec iz Satahovec, Rene Heric iz Banovec, Maks Rituper iz Murske Sobote, Dominik Sedonja iz Rakičana, Borut Horvat iz Murske Sobote ter Žiga in Timi Starčič,  iz Radenec, ekipo pa bo vodi kot kapetan in trener Primož Starčič. V nedeljo ob 10.uri bo  Murska Sobota na igrišču v Fazaneriji gostila teniško ekipo Branika iz Maribora.

V prvi radgonski medobčinski ligi malega nogometa  so vodilne Lomanoše  premagale Stavešince  s 7:1, druga Kapela  igrala v gosteh proti Očeslavcem 2:2 tretja Tiha voda iz  Gornje Radgone pa   je premagala Sirjake  iz Melov  s 4:1. V drugi radgonski ligi malega nogometa je vodilna Radenska  premagala Stari hrast iz Zgornjega Konjišča  s 4:0. V tretji radgonski ligi malega nogometa pa je    vodilni Vrček iz  Murščaka  utrpel poraz proti Mahovcem  s 4:1.

V predzadnjem kolu 28. članskega državnega prvenstva v šahu, ki poteka v Ljubljani si je  Boris Markoja iz  Turnišča,  letos  član Železničarskega šahovskega kluba Maribor z zmago proti Igorju Jelenu iz Iga  med 25. šahisti že zagotovil naslov državnega prvaka. V ženski konkurenci je v predzadnjem kolu Ljutomerčanka Barbara Skuhala, članica Radenske Pomgrada iz Murske Sobote v predzadnjem kolu izgubila proti  Lari Janželj iz Iga. Skuhalova je z dvema točkami na 9. mestu.