V etru
Srečanje na Murskem valu
Domov

Šport in šah

7 maja 2018 Šport


Na prvih letošnjih kasaških dirkah   v  Ljutomeru je blizu 800 gledalcev videlo pet dirk, uvodoma  pa je gledalce in tekmovalce pozdravil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Ljutomerčani so zmagali v treh dirkah in sicer je to dvakrat uspelo Janku Sagaju z Magic Lookom in z Dinino. V  četrti dirki  je zmagal še Jože Sagaj mlajši z Erosom Josselyn. Dve zmagi  sta odšli v Kasaški klub Stožice v Ljubljano in zanju sta poskrbela: Luksus na vajetih Alena Luzarja in  Viktor Dolinšek z Nikolajem Peškijem in najboljšim kilometrskim časom dneva 1:17,3.

V Murski Soboti je bil  končan finalni turnir državnega prvenstva v košarki  za dekleta stara do 15 let. V tekmi za prvo mesto je   Akson Ilirija iz Ljubljane  premagala kranjski Triglav z rezultatom 68:67.  V tekmi za tretje mesto  je Feliks iz Zasavja bil boljši od soboškega Pomurja s 54:49. Pri Pomurkah so bile najbolj učinkovite: Blaža Čeh z 22. točkami, Mia Žekš s 13. in  Aneja Stojko s 7.točkami.  Posebna komisija prvenstva je v najboljšo peterko prvenstva uvrstila tudi Blažo Čeh igralko Pomurja, ki je  bila s 40.točkami  še najboljša strelka turnirja, bila pa je tudi  najboljša asistenka in najbolj prodorna igralka. Najboljša skakalka  na prvenstvu  je bila Aneja Stojko iz soboškega Pomurja, ki je odlično pripravil dvodnevno državno prvenstvo.

Mlade odbojkarice Ženskega odbojkarskega kluba Sobota v kategoriji starejših deklic so na polfinalnem turnirju državnega prvenstva v Braslovčah osvojile drugo mesto in se uvrstile na finalni turnir državnega prvenstva štirih najboljših ekip, ki bo na programu 20. maja. Soboške odbojkarice so  na poti do finala  dvakrat premagale  Bled  z 2:1 in z 2:0  poražene pa so bile od  zmagovalne ekipe Braslovč z rezultatom 2:1.

Na  19. mednarodnem  tekmovanju z malokalibrsko puško  v organizaciji Strelskega društva Presika je med 12. ekipami iz Madžarske in Slovenije zmagala ekipa Nagykanizse, tretje je bilo Športno strelsko društvo Murska Sobota v postavi:   Igor in Blaž Makari in Timotej Plahut. Na četrto mesto so se uvrstili Ljutomerčani, peti je bil Mehomar Bakovci, šesto Jezero iz Dobrovnika in sedmi Rudar iz Presike. Posamično je zmagal Szillard Horvath iz Nagykanizse, med pomurskimi strelci je bil  Vasja Štaman iz Ljutomera tretji, Igor Makari  četrti in Timotej Plahut oba iz Murske Sobote, sedmi.

V 11. kolu mednarodne veteranske lige v malem nogometu so igrali takole: Gornji Slaveči – Tromejnik Kuzma 3:5, Slovenska vés  – gornji Petrovci 4:1, Monošter – Srebrni breg Martinje 0:1. Na lestvici vodi Tromejnik s 23.točkami, druga je  Slovenska vés, ki ima 19 točk tretji pa je Srebrni breg  iz Martinja s 14.točkami.  Na lestvici strelcev vodi Bojan Horvat iz Tromejnika s 13. zadetki.

V  prvem in drugem kolu druge teniške lige za člane so igralci Teniškega kluba Murska Sobota doživeli dva poraza.  V prvem kolu je v Hajdošah Galtena premagala Mursko Soboto s 5:0. V drugem kolu pa je v Murski Soboti mariborski Branik premagal Mursko Soboto s 3:2. Za Mursko Soboto je eno posamično zmago osvojil Marino Kegl, isti igralec pa je bil uspešen tudi z Renejem Hericem v igri dvojic. Za Branik je igral tudi  Beltinčan Tomislav Ternar  in k uspehu Branika prispeval eno zmago.

V  Moravskih Toplicah  je bila prvenstva tekma v hokeju na travi za članice ,kjer so igralke Moravskih Toplic  premagala predanovski Triglav z 8:0. Za Moravske Toplice so dosegle zadetke: Petra  Dervarič 4 ter po enega: Alja Mesarič, Neja Dragojlović, Laura Schmidlehner in Nuša Rantaša.

Na drugem spomladanskem mladinskem šahovskem turnirju v Petanjcih je zmagal Jaka Kočar iz Radenske Pomgrada s petimi točkami, drugi je bil Radgončan Martin Mohar s štirimi točkami, na tretje mesto pa se je uvrstil Dani Lenček Kranjec iz soboškega kluba s tremi točkami.