V etru
Oaj kak san zlüfto, oddaja o športu
Domov

Šport in šah

9 maja 2018 Šport


V Radencih so včeraj zaključili s pred prijavami  za letošnji 38. Mednarodni maraton treh src, ki bo v Radencih v soboto 19.maja.  Za razliko od prejšnjih let  se bo mogoče za teke v Radencih  letos prijaviti vse do dneva prireditve a z višjo startnino.  V Radencih  imajo evidentiranih  na današnji dan  5255 udeležencev iz 27. držav. Letos bodo v Radencih tekači na veliki maraton, na 42 km dolgi progi,  tekli tudi za državno prvenstvo, precej tekačev  je prijavljeni tudi za polmaraton na 21 km dolgi progi in to kar 1372. Največ prijavljenih  rekreativcev pa je za tek na 10 km dolgi kar 1538.

V Cerknici je bilo  posamično  državno prvenstvo za kadete in kadetinje v namiznem tenisu na katerem  je sodelovalo  95 igralcev . Med pomurskimi igralci  se je med kadetinjami  najbolje odrezala Blažka Harkai iz puconske  Keme  s trenerjem Mirkom Ungerjem, ki je postala  prvakinja v igri dvojic s Saro Tokić iz Letrike in bila tretja v mešanih dvojicah s Timijem Morijem z  Mute.  Med kadetinjami  posamično sta si Ana Marija Horvat iz Sobote in Blažka Harkai razdelili peto mesto. V dvojicah  sta bili Lara Belaj iz Keme in Kiara Šegula iz Villlcha drugi.  Sobočanka Ana Marija Horvat se je  z Manco Pajk iz  Arrigonov uvrstila na peto mesto. Med kadeti  posamično  je bil  Jure Smodiš iz Keme peti, v dvojicah pa si je delil z Janom Lipičem  peto mesto. V dvojicah sta bila  Nino Šegula iz Keme in Leon Veronik iz Interdiskonta  prav tako peta.

dav

V 12.kolu pomurske lige v vrtnem kegljanju  za upokojence so v moški konkurenci igrali takole:  Puconci – Murska Sobota 465:470, Črenšovci – Beltinci 467:456 in Mačkovci – Kobilje 486:446. V posamični konkurenci je Ignac Vučko iz Črenšovec podrl 106 kegljev; na lestvici pa vodijo Puconci pred Bodonci in Mačkovci.  V ženski konkurenci pa so bili doseženi naslednji rezultati : Puconci – Murska Sobota   457:466,

Črenšovci – Beltinci 426:421 in Mačkovci – Kobilje 472:537.  Posamično je bila najboljša Alenka Kalman iz Kobilja, ki je podrla 122 kegljev, na lestvici pa vodijo Puconci pred Kobiljem in Bodonci.

Lovsko društvo  Lendava je pri lovskem domu v Dolgi vasi pripravilo meddruštveno tekmovanje v streljanju na glinaste golobe.  Moštveno je zmagalo Lovsko društvo Dobrovnik z 32.zadetki pred Veliko Polano z 31.zadetki, tretja je bila Lendava  in četrti Petišovci oba s 30. zadetki.  Posamično  je zmagal Jože Rajtar iz Velike Polane, ki je zadel 17 tarč od skupno 20.tih. Naslednjo meddruštveno strelsko  tekmo bo pripravilo Lovsko društvo  Dobrovnik v petek 18.maja.

V 16.kolu prve puconske medobčinske  lige v malem nogometu  so bili  vodilni Puževci prosti, drugi na lestvici Košarovci so utrpeli poraz od Izvira v Gorici s 3:1 tretji Pečarovci pa  so visoko  z 8:2 premagali   Vanečo. V drugi puconski ligi  so vodilni Vadarci  premagali Skakovce s 3:1, drugi Predanovci so z 10:2 bili boljši od Radovec  tretji Kuštanovci pa so premagali  Otovce s 7:1.

Na šahovskem hitropoteznem turnirju slovenskih železnic v Ljubljani  je med 68. šahisti zmagal  Piotr Timagin član Šahovskega kluba Ljubljana s 7. točkami in pol. Lendavčan Matjaž Kodela iz Šahovskega kluba Rokada je s petimi točkami zasedel 22. mesto. V nedeljo 13. maja ob 9.uri bodo pomurski šahisti  zbrani na 8. mednarodnem turnirju v Gostišču pri Ančki v Ižakovcih.