Domov

Šport in šah

11 maja 2018 Šport


Na  evropskem  strelskem pokalu v danskem Arhusu  so tudi drugi dan tekmovanja s puško velikega kalibra na razdalji 300 metrov 3 x 40  proste izbire  bili izjemno uspešni slovenski strelci. Moštveno je reprezentanca Slovenije  še drugič zmagala z novim državnim rekordom 3489 krogov, kar je 15 krogov bolje od starega rekorda. Za slovensko reprezentanco na Danskem so tekmovali:  Robi Markoja iz Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča, Rajmond Debevec iz Olimpije in Dušan Ziško iz Strelskega društva Kolomana Flisarja s Tišine. Slovenski strelci so bili izjemni tudi v posamični konkurenci  saj je Robi Markoja s 1175.krogi zmagal, Rajmond Debevec  je bil s 1169.krogi drugi in Dušan Ziško s 1145.krogi četrti.

Teniška igralka Andreja Klepač članica Teniškega kluba Murska Sobota je na teniškem turnirju v Madridu s  špansko soigralko  Mario Jose Martinez Sanchez v   ženskih dvojicah v četrtfinalu premagala britansko – kitajsko dvojico Johana Konta – Shuai Zhang  z rezultatom 6:4 in 6:2 ter se uvrstila v polfinale   tega velikega turnirja.

Na atletskem tekmovanju za pokal Slovenije v Velenju  je Jure Šterman iz Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote v teku na 100 metrov med mlajšimi mladinci  v času 11,31 zasedel drugo mesto. Šterman je tekel tudi na 200 metrov in bil v času 23,73 šesti. Odlični tek mladega Jureta Štermana pa je prispeval k temu, da se mu obeta še ta mesec nastop v slovenski atletski reprezentanci.

V zadnji četrtfinalni tekmi  članskega nogometnega pokala na območju Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota. je Avto Rajh Ljutomer pred domačimi gledalci  z 12:2 premagal Puščo. Za Ljutomerčane je dosegel  5 zadetkov mladi Tine Celec, po dva  sta k zmagi prispevala: Primož Panič in Alen Brumen, po en zadetek za Ljutomerčane pa so dosegli: Tilen Nemec, Miha Rakovec in Lan Feguš Makovec; za Puščo sta dosegla zadetka: Jasmin Grebenar in Nenad Horvat. V  polfinale pokala so se uvrstili: Grad, Mura, Veržej in Avto Rajh Ljutomer – žreb za polfinalni tekmi bo  v ponedeljek 14.maja ob 12.uri n sedežu Medobčinske nogometne zveze v Murski Soboti.

V prvi radgonski medobčinski ligi malega nogometa  so vodilne Lomanoše premagale  Spodnjo Ščavnico kar z 11:1,  druga na lestvici Kapela  je premagala Sirjake iz Melov s 7:2, tretja Tiha voda iz Gornje Radgone  pa  utrpela visok poraz proti Šenekarju iz Spodnjih Ivanjec kar  z 10:0.

V drugi radgonski ligi malega nogometa je vodilna Radenska iz Radenec bila boljša od Bumefekta  iz Lastomerec  s 3:0, druge Police so   bile poražene od Zora v Zbigovcih s 5:1 tretji Porkys iz Žepovec pa je bil poražen  od Lokavca z 2:1.

V tretji radgonski ligi malega nogometa  je vodilni Vrček iz Murščaka premagal Segovce z rezultatom  5:1. Drugi Vrabel iz Šratovec   je premagal Nejo bar  iz Lomanoš z 8:0, tretji Mahovci pa so premagali radgonski Dinamo  z rezultatom 4:3.

V soboški Diani se je danes ob 17.uri začelo tridnevno 21. moštveno državno šahovsko prvenstvo za  fante in dekleta stara  do 16 let. Na prvenstvu bo sodelovalo 21 moških in 11 ženskih šahovskih ekip; med njimi  bo  tudi soboški šahovski kluba Radenska Pomgrad, ki bo  imel na prvenstvu  tri moške in eno žensko šahovsko ekipo. Prvenstvo  mladih šahistov bo v Murski Soboti  trajalo do nedelje.