Domov

Šport in šah

12 maja 2018 Šport


V soboški Fazaneriji je bila včeraj ob  odprtju prenovljenega igrišča z umetno travo revijalna nogometna tekma v kateri je  nogometna ekipa vodstva Nogometne šole Mura premagala  ekipo Mestne občine Murska Sobota z rezultatom 5:4. Za Muro sta dosegla po dva zadetka športni direktor Denis Rajbar  in trener članske ekipe Ante Šimundža,  en zadetek  je k zmagi prispeval še Ervin Kuzmič. Za  ekipo Mestne občine Murska Sobota  kjer je bil vratar in kapetan soboški župan Aleksander Jevšek,  je dosegel tri zadetke Dejan Vrečič enega pa Goran Gutalj.

V zaostalem srečanju 21.kola prve slovenske nogometne lige,  U – 15 je Vipoll v Veržeju premagal velenjski Rudar z rezultatom 2:1. Za Vipoll sta dosegla zadetka Matic Donko in Nikola Novak. Na lestvici vodi Krško s 53.točkami, Mura na šestem mestu ima 30 točk in Vipoll na osmem 26 točk.

Na atletskem stadionu v Murski Soboti je bilo pomursko posamično prvenstvo srednjih šol v atletiki.

Med dijakinjami je  v teku na 100 metrov zmagala Tami Ščančar iz ljutomerske gimnazije, na 400 metrov je  bila najhitrejša Zala Janža in v teku na 1000 metrov   Saša Šaruga obe iz soboške gimnazije. V štafeti 4 x  100 metrov so bile zmagovalke ljutomerske gimnazijke, v skoku v daljino je zmagala Kaja Leopold iz Srednje zdravstvene šole iz Murske Sobote, v suvanju krogle pa je zmagala Maja Magdič iz Srednje poklicne in tehnične šole Murska Sobota.

Med dijaki je v teku na  100 metrov zmagal Jure Šterman, v teku na 400 metrov pa Luka Kuzma oba iz soboške gimnazije. Na 1000 metrov je najhitreje tekel Domen Kotnjek iz Dvojezične srednje šole Lendava, tek na 2000 metrov je najbolje opravil Marko Miličević iz Srednje poklicne in tehnične šole . V štafeti 4 x 100 metrov so zmagali soboški gimnazijci. V skoku v višino je bil najboljši Marko Čeh iz Srednje zdravstvene šole  Murska Sobota, v skoku v daljino je zmagal  Niko Car iz soboške gimnazije in  v suvanje krogle Matic Miljević iz Srednje zdravstvene šole Murska Sobota.

Na 15. odprtem atletskem mitingu  v Šentjurju je    Natalija Pavlinjek iz Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote  v teku na 100 metrov med članicami v času 13,32 zasedla tretje mesto.  V starostni kategoriji U – 12 pa je v teku na 60 metrov zmagala z osebnim rekordom 8,95 Klara Janža iz Atletskega kluba Pomurje.

V Šujici pri Dobrovi so na lokostrelski tekmi 3D za jadranski pokal sodelovali tudi člani Lokostrelskega kluba Lendava.  Med člani je z instinktivnim lokom Kristijan Horvat zasedel drugo mesto, z dolgim lokom je bil Jože Hozjan sedmi podobno kot Bojan Štuhec z lovskim lokom.  Med članicami  se je z instinktivnim lokom uvrstila na četrto mesto Sonja Horvat iz Lokostrelskega kluba Lendava.

V soboški  medobčinski veteranski ligi v malem nogometu so v 16.kolu igrali takole: Nemčavci – Dokležovje 5:6, Cankova – Rogašovci 1:5, Old boys Murska Sobota – Mladost Pertoča 3:0, Sebeborci – Rakičan  3:2, Čarda Martjanci – Noršinci 2:4 in Bakovci – Borejci  5:1. Na lestvici vodi Old boys iz Murske Sobote  z 42. točkami pred Dokležovjem, ki ima 36 in Rogašovci, ki imajo na tretjem mestu 31 točk.

Ribiška družina Ljutomer je na ribiško tekmovanje  v Gezovih jamah pri Moti za naslov ribiškega carja privabilo 51 ribičev. Ribiški car za leto 2018 je postal Branko Hudin s Cvena s 3,55 kg rib, drugi je bil Danilo Kranjec z Mote z 2,84 in tretji Dušan Mohorič iz Ljutomera, ki je imel na tehtanju 2,82 kg ulovljenih rib.  Med mladimi ribiči je postal mladi ribiški car Vito Gumilar iz Veržeja z 2,60 kg ulovljenih rib.

V Murski Soboti se je včeraj začelo 21. moštveno državno prvenstvo  v šahu za mlade stare do 16 let. V prvem kolu sta  III. ekipa  Radenske Pomgrada  in Ljubljana igrala 1,5:1,5. Za soboške  šahiste je zmagal Dani Kranjec Lenček remiziral pa  je Mak Kovač. I. ekipa Radenske Pomgrada  je bila s 3:0 boljša od II. ekipe Radenske Pomgrada s 3:0. Za zmagovito soboško ekipo so zmagali: Enej Meglič, Jaka Kočar in Nejc Hanc. V ženski konkurenci je Celje premagalo Radensko Pomgrad s 1,5:0,5. Za soboško ekipo je remizirala Ema Lukač. Šahovski prvenstvo v Murski Soboti bo končano jutri.