V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

13 maja 2018 Šport


Tudi tretji dan evropskega pokala v streljanju s puško velikega kalibra v danskem Arhusu je slovenske reprezentanca  osvojila tretjo moštveno  medaljo tokrat bronasto.   V disciplini 60 metrov leže je zmagala reprezentanca Švedske s 1790.krogi, druga je bila Velika Britanija s 1785.krogi in tretja Slovenija v postavi: Rajmond Debevec, Robi Markoja in Dušan Ziško s 1781 krogi , kar  je novi državni rekord. Posamično  se je Robi Markoja iz Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča s 598.krogi in novim osebnim rekordom uvrstil na tretje mesto.  Po krajšem premoru se bodo slovenski strelci zdaj pripravljali na tekmo svetovnega pokala, ki bo od 22. do 25. maja v Münchnu.

Na mednarodni  triatlonski tekmi v  avstrijskem Cmureku   na 1,9 km plavanja, 86 km kolesarjenja  in 19 km  teka  je Sebastjan Gergorič iz Murske Sobote, kljub poškodbi podplata in je zato  s tremi šivi končal na urgenci,   solidno opravil svoj nastop med 190 triatlonci. V absolutni konkurenci je zasedel 16. mesto, v svoji starostni kategoriji Masters 40 pa se je med 36. tekmovalci uvrstil na solino četrto mesto.

Na 8. turnirju v tradicionalnem karateju za nosilce šolskih pasov v Domžalah so med 182 karateisti iz 18 klubov med nosilci medalj bili tudi karateisti Gornjih Petrovec iz Tromejnika iz Kuzme. Prvo mesto v katah   med mladinkami  je osvojila Nastja Potočnik iz Gornjih Petrovec v borbah pa je zmagal med dečki v kategoriji do 40 kg Renej Fujs  iz Tromejnika.  Drugo mesto si je v kihon tehniki  priboril med malčki Gal Časar. V katah je bil  tretji med mlajšimi dečki  Rene Fujs, oba  iz Tromejnika  tretja je bila tudi Maša Sukič  iz Gornjih Petrovec v katah med starejšimi deklicami.

V Puconcih je 59 igralcev  sodelovalo na 3. odprtem članskem namiznoteniškem turnirju. Med člani je zmagal Tom Šfiligoj iz Logatca, ki zdaj igra v  nemškem  Schrobenhausnu   Na drugo mesto se je uvrstil Bojan Ropoša iz puconske Keme. Od 5. do 8. mesta sta se uvrstila  Pucončan Mitja Horvat  zdaj igralec Interdiskonta na Ravnah na Koroškem in Damjan Zelko iz Keme.  Od 9. do 16. mesta  se je uvrstil med pomurskimi igralci še Luka Norčič iz Keme. Med članicami je zmagala Ivana Zera iz Vesne, med pomurskimi igralkami se je od 5.do 8. mesta uvrstila Staša Matis, od 9. do 16. mesta pa Ana Kovačec, obe iz puconske Keme.

V Slovenski Bistrici sta bili dve državni prvenstvu v judu.

Na prvenstvu za mlajše člane, judoiste do 23 let starosti,  je med 78 judoisti iz 18 klubov  v kategoriji do 90 kg  Gregor Novak iz Partizana Ljutomer zasedel drugo mesto, Vita Kulčar  iz Judo kluba Lendava  je  zmagala  med članicami v kategoriji do 48 kg. Na državnem prvenstvu v judu  med mlajšimi dečki  so med 218. judoisti iz 35  klubov,  osvojili naslove državnih prvakov Klemen  Vinkovič in Matic Klemenčič oba iz Murske Sobote in Gabrijel Lipič iz Judo kluba Klima center Tratnjek Beltinci. Tretja mesta so si priborili:  Lan Kovačec iz Judo kluba Štorkljice iz Murske Sobote,  Matic Vehab iz Beltinec, Oskar Balažic iz Murske Sobote, Rok Mujdrica iz Kluba borilnih veščin  Lendava in Anže Škerget  iz Prleške šole juda iz Ljutomera. Med mlajšimi deklicami  so osvojile naslov državnih prvakinj v judu  Ivan Küplen iz Murske Sobote, Veronika Horvat iz Kluba borilnih veščin, Nela Gerič  in  Tinaja Maučec  obe iz Judo kluba Lendava in Laura Škraban iz Kluba borilnih veščin Lendava. Druga mesta so si priborile:  Nuša Dajčar iz  ljutomerskega Partizana in Anabela Maier  iz Prleške šole juda. Tretja mesta  so si priborile: Valentina Pozderec iz Beltinec, Neža Leskovar iz Križevec pri Ljutomeru in  Sara Sep iz Kluba

V 28.kolu  druge slovenske nogometne lige  je  Nafta 1903 v Lendavi  presenetljivo igrala samo  2:2 proti Brežicam. Za Nafto sta dosegla zadetke: Stjepan Loštrek iz 11 metrovke in Mitja Novinić iz igre.

V 24. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod sta  bili   odigrani  že dve srečanji, dosežena pa sta bila naslednja rezultata: Avto Rajh Ljutomer – Tromejnik Kuzma 2:2 in Radenska Slatina – Turnišče 1:1.

V nižjih nogometnih ligah  pa  so igrali takole: Cven – veterani Mure 1:2, Bakovci – Križevci v Prekmurju 1:9, Pušča –  Roma  Vanča vas   9:0, in Renkovci – Zvezda Dolina 5:2.

V 14.kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 je Telemach GMT Beltinci v Bratoncih premagal Primorje iz Ajdovščine s 5:2. Za Beltinčanke so dosegle zadetke: Melisa Žužič 2  ter  Albina Čizmazija, Tia Vaupotič in Vita Žolek.

V soboški Fazaneriji je bil  17. Soboški tek na katerem je v mlajših in starejših kategorijah teklo  76 tekačev. Med člani je  na 6 km dolgi  progi zmagal  Tomaž Sraka od Grada, drugi je bil Branko Lehner   in tretji Endre Gőnter oba iz Tekaške sekcije Radenske, četrti je bil Matej Gider iz Rogašovec in peti Slavko Kumek iz Športnega društva Snaga iz Maribora. Med članicami je na 4,5 km dolgi progi  zmagala  Nuša Voršič iz ekipe Borisova bežeča deca iz Murske Sobote pred Ivo Horvat  iz Medicinske fakultete Maribor.

Na drugem Černelavskem krosu  je  med člani na 10 km dolgi progi zmagal Dejan Preindl iz Bratonec, drugi je bil Boštjan Cipot in tretji Matej Temlin oba iz Murske Sobote.  Med članicami je na 10 km zmagala Andreja Gorčan iz  Černelavec.  Na 5 km dolgi progi je  tekla najhitreje Katarina Sočič z Vaneče, druga je bila Zoja Tot  iz Murske Sobote. Med člani pa je v Černelavcih na 5 km dolgi  progi zmagal   Dion Zajmi iz Murske Sobote.  V Černelavcih je teklo skupno 31 tekačev.

V  tretjem kolu druge slovenske  teniške lige  je v Murski  Soboti kranjski Triglav premagal  Teniški klub Murska Sobota s 4:0. Za Triglav so zmagali:  Mark Andrejič Goljar, Luka Miklavčič, Jakob Aljaž Kaplja in Maks Lukman. Soboška ekipa je v  drugi teniški ligi še naprej brez zmage.

V Murski Soboti  so na 21. moštvenem državnem šahovskem prvenstvu  za mlade do 16. leta starosti  so odigrali dve koli.  Med dijaki je v drugem kolu I. ekipa Radenske Pomgrada  iz Murske Sobote  premagala Domžale z 2:1 in v tretjem igrala proti Kranjčanom 1,5:1,5. II. ekipa Radenske Pomgrada je premagala Gorenjsko iz Lesc s 3:0,  in utrpela poraz proti novomeški Krki z 2:1.  Tretje ekipa soboških šahistov   je utrpela poraz proti I. ekipi Maribora s 3:0, in proti  II. ekipi Maribora z 2,5:0,5. Med dijakinjami  so soboške šahistke premagale Domžale z 1,5:0,5 in utrpele poraz proti  Mariboru z 1,5:05. Najbolje med pomurskimi ekipami je med dijaki uvrščena I. ekipa Radenske Pomgrada na  tretjem mestu, najboljši posameznik v tej ekipi pa je Nejc Hanc z dvema točkama  in pol.   Dekleta Radenske Pomgrada so na šestem mestu, Ema Lukač pa je zbrala točko in pol.