Domov

Šport in šah

14 maja 2018 Šport


Po  nedeljski  drugo ligaški  zmagi Mure  s 3:0 proti Taboru iz Sežane  z  dvema zadetkoma Matica Maruška in  enim Žige Kousa  in uvrstitvi v prvo slovensko ligo   so danes opoldne na sedežu Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota  soboški nogometaši dobili novo obvezo v pokalnem tekmovanju. V sredo  23. maja ob 17.30 bosta namreč polfinalni tekmi pokalnega tekmovanja, kjer se bosta  pomerila v Murski Soboti Mura in Veržej in pri Gradu na Goričkem Grad in Avto Rajh Ljutomer.

Na  14. plavalnem tekmovanju  na Ptuju so bili  med 258. plavalci iz treh držav  zelo uspešni tekmovalci Plavalnega kluba Zdravilišče Radenci  s trenerko Barbaro Kus. Dve zlati medalji sta si priplavali Maja Nemec na 200 metrov delfin  in Staša Korpič na 50 metrov prsno.  Obe sta osvojili tudi srebrni medalji, Maja na 50 metrov prsno in Staša na 100 metrov  delfin. Staša Korpič pa je dobila še bronasto medaljo za tretje mesto  na 50 metrov delfin. Med ostalimi plavalci sta  srebrni medalji na 50 metrov prsno in 100 metrov prosto  osvojila Laura Bea Burjan in Domen Bogdan  na 100 in 200 metrov delfin. Tinkara Car je bila  druga na 50 metrov prsno in tretja na 100 metrov  prosto v svoji  starostni  kategoriji.  Tretji mesti sta osvojila še Grega Ritonja  na  50 metrov hrbtno in 100 metrov prosto, tretja pa je bila še Brina Mauko  na 100 metrov prosto.

Na rokoborskem tekmovanju v grško rimskem slogu v Szigetvaru na Madžarskem so  med  260 tekmovalci  štiri medalje zbrali soboški rokoborci. Prvi mesti sta si priborila: Nik Bedők v kategoriji do  50 kg  in Blaž Bukvič v kategoriji do  nad 58 kg. Tretji mesti v  kategoriji do 42 kg pa sta si priborila  Peter Pavlinjek in Mitja Cener – vsi iz soboškega rokoborskega društva.

V  12. kolu mednarodne veteranske lige v malem nogometu so igrali takole: Tromejnik Kuzma – Srebrni breg Martinje 3:0, Gornji Petrovci – Monošter 3:3 in Gornji Slaveči/Grad – Slovenska vés 0:4. Na lestvici vodi Tromejnik s 26.točkami pred Slovensko  vésjo , ki ima 20 točk.

Na 13. memorialnem strelskem tekmovanju  Mira Cerarja v Kisovcu v streljanju z zračno puško je med cicibani zmagal Timotej Puhek iz Športno strelskega društva Sobota  s 157.krogi, med mlajšimi pionirkami pa je bila tretja Kim Svetanič Kepe, ki je zadela 173 krogov.

V Murski Soboti je bilo končano  21. moštveno državno šahovsko prvenstvo za mlade stare do 16 let.   V  konkurenci kadetinj je zmagala Komenda, Radenska Pomgrad iz Murske Sobote se je uvrstila na  četrto mesto, najboljša šahistka v ekipi je bila Alina Lukač s tremi točkami. Med kadeti je zmagalo Kočevje, najboljša pomurska ekipa med tremi je bila I. ekipa Radenske Pomgrada na šestem mestu. Najboljši posameznik v ekipi je bil  Nejc Hanc v  štirimi točkami.

V  Ižakovcih  je bil 8. mednarodni konectedenski šahovski turnir. Med 31. šahisti je zmagal Denis Gjuran s 7,5 točkami drugi je bil Jernej Skuhala in tretji Tomislav Gruškovnjak  vsi iz Radenske Pomgrada, ki sta zbrala po 6 točk in pol. Najboljša šahistka je bila Maja Vučko iz Ižakovec, ki zdaj igra za Kočevje, zbrala pa je 6 točk.