Domov

Šport in šah

15 maja 2018 Šport


Na tekmi svetovnega pokala v modelarstvu v  Salonti v Romuniji je, v vetrovnem vremenu,   med 79  tekmovalci iz 21 držav nastopilo tudi pet tekmovalcev Društva modelarjev Pomurja iz Murske Sobote. V kategoriji prosto letečih modelov kategorije F – l C  si  je med člani delil prvo mesto  Vladimir Sićov;   v kategoriji F 1 A z večjimi modeli pa je bil v mladinski konkurenci  drugi Žiga Tomašev. V absolutni uvrstitvi  je  bil Miha Lemut 15 in Žiga Tomašev 20 .

V Murski Soboti je bil polfinalni odbojkarski  turnir državnega prvenstva za kadete, kjer so osvojili prvi mesto  mladi odbojkarji Panvite Pomgrada s trenerjem Miho Žaligom. V prvi tekmi so soboški kadeti premagali Kostanjevico na Krki  v drugi pa še   Hoče obakrat z  2:0. Na drugo mesto se je uvrstila  ekipa Brezovice. Posebna komisija na turnirju je za najboljšega igralca nagradila Vala Krajcarja, najboljši organizator igre je bil Žan Vori, med blokerji je bil najboljši Žan Bedrač in najboljši libero je bil David Novak, vsi iz soboškega odbojkarskega kluba. Finalni turnir državnega  odbojkarskega prvenstva štirih najboljših ekip bo na programu  v nedeljo 27. maja.

Na polfinalnem odbojkarskem turnirju  državnega prvenstva v mali odbojki so  v dvorani ekonomske šole v Murski Soboti dekleta  puconske Roto Keme v prvi tekmi premagale Bled z rezultatom 2:1 nato pa so utrpela dva poraza proti  Vitalu iz Ljubljane in Olimpu iz Ljubljane obakrat z 2:0 ter   se tretjim mestom niso uvrstile na finalni turnir državnega prvenstva.  Prvo mesto je osvojila ekipa Vitala iz Ljubljane.

V prvenstveni tekmi v hokeju na travi so slovenski prvaki Lipovci v Predanovcih premagali Triglav z rezultatom 4:1. Za  Lipovce je dosegel tri zadetke Franc Maučec enega pa je k zmagi dodal Peter Katovski; za Triglav je bil strelec zadetka Peter Marin. Lipovci  bodo v četrtek ob  17.15.  igrali pred domačimi gledalci prvo tekmo  tridnevnega  Evropskega prvenstva Challenge II proti ekipi Grammairansa iz  Gibraltarja. Na prvenstvo bo do nedelje sodelovalo sedem ekip.

Na teniških igriščih v Radencih je bil s sedmim turnirjem v sezoni končano tekmovanje v zimski teniški ligi za sezono 2017/2018. Prvo mesto si je priboril Radenčan Gorazd Kozic, drugi je bil Radgončan Dani Strah in tretji Ljutomerčan Dani Ivanjšič.

V  18.kolu pomurske lige v malem nogometu na travnatih igriščih  so igrali takole: Teleing Razkrižje –  Tešanovci 1:3, Čarda Martjanci – Bakovci 9:8, Športno rekreacijsko društvo Sobota – Trnje 1:8, tekma Moravske Toplice – Meteor Melinci bo na programu drugega junija. Na lestvici vodi Trnje s 43.točkami, Dolnja Bistrica jih ima 33 in Tešanovci 32 točk.

Na 4. mednarodnem šahovskem turnirju v Desterniku je med 34. šahisti iz Hrvaške in Slovenije zmagal Domen Krumpačnik iz Maribora z 8.točkami, drugi je bil  Ljutomerčan Jernej Skuhala in tretji Žan Tomazini iz Slovenske Bistrice oba sta zbrala 7 točk in pol.  Na peto mesto se je uvrstil Ljutomerčan Luka Skuhala s šestimi točkami.