V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah:

5 marca 2017 Šport


Na mednarodnem rokoborskem tekmovanju  v grško rimskem slogu z naslovom Zlati petelin  so  v Koprivnici na Hrvaškem  med 305.  rokoborci iz 7 držav  tri medalje osvojili tudi soboški rokoborci pod taktirko Jureta Kuharja.   V kategoriji mlajših dečkov  je zmagal v kategoriji  do 90 kg  Jernej Hozjan. Med starejšimi dečki v kategoriji do 59 kg  se je uvrstil na prvo mesto   Nejc Gomboc .  V  kategoriji do 100 kg je bil med starejšimi dečki Niko Ficko uvrščen na tretje mesto.

Na odprtem atletskem  prvenstvu  Hrvaške za veterane je na Reki sodelovalo 170 atletov iz petih držav. Zdravko Mauko – Magi iz Melov član Športnega društva Radenci je v svoji starosti kategoriji nad 60 let  starosti   zmagal v troskoku z novim državnim rekordom 976 cm, bil pa je najboljši  tudi  v skoku v daljino.

Na drugem pokalu Turnišča v streljanju s standardno zračno puško je  v posamični konkurenci zmagala Urška Kuharič iz ormoškega Kovinarja s 623,2 krogoma, drugi je bil Robi Markoja iz Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča s 618,6 krogov na tretje mesto se je uvrstil Mitja Černi iz Gančan, ki je zadel  615,9 krogov. Moštveno so med 10. ekipami  zmagali Turniščani v postavi: Uroš Maučec, Robi Markoja in Tadej Žalik, drugi je bil Kovinar iz Ormoža,  na tretje mesto pa so se uvrstili Tišinčani v postavi: Dušan Ziško, Samo Zelko in Saša Marija Ratnik.

V  5. kolu zelene skupine prve slovenske odbojkarske lige za člane je v Murski Soboti Panvita Pomgrad premagala novomeško Krko s 3:0. Za soboške odbojkarje so največ točk k zmagi prispevali: Aljoša Bogožalec 16, Jernej Detela 14, Jakob Rojnik 10 in Gorazd Flisar  5 točk;  pri novomeški Krki  so zadeli največ točk: Miha Bregar  11, Sergej Drobnič  9 in Valentin Turk 7 točk.

V 3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod za člane  so Radenci premagali  II. ekipo Hoč  s 3:2. Za Radenčane so največ točk k zmagi prispevali: Nik Škrjanec  23, Miha Šavel,   Gregor Felkar in Blaž Grabar  po 12 točk.

V prvem kolu zelene skupine v prvi slovenski odbojkarski ligi za članice so igralke Keme v Žirovnici premagale Zgornjo Gorenjsko z rezultatom 3:0. V prvem nizu je bil izid 26:24 za Kemo v drugem so bile igralke Keme boljše s 25:19 in v tretjem s  25:16.

V 18.kolu vzhodne skupine 2. slovenske odbojkarske lige za članice so Ljutomerčanke  premagale Benedikt s 3:0. V  prekmurskem derbiju 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice so igrale Sobote pred domačimi gledalci s 3:0 premagale II. ekipo Keme. Za Sobočanke so največ točk k zmagi prispevale: Katja Saje 14 ter Ana Babič, Pia Puklavec in Barbara Horvat  po 10 točk.

V 16. kolu prve »B« slovenske kegljaške lige  za člane je Radenska iz Murske Sobote v gosteh premagala Kočevje z rezultatom  6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli: Milan Kovačič 561, Miko Steržaj in Harry Steržaj 538 kegljev.

V  3. slovenski ligi, vzhod je ekipa De vesta v Mariboru premagala II. ekipo Radenske  z 8:0. Za Radensko sta po 525 kegljev podrla Dušan Pohovnikar in Franc Prapotnik, Dejan Zemljič pa je podrl 489 kegljev.

V prvi »B« slovenski kegljaški ligi za članice je  Kočevje premagalo Radensko s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrle: Marika Kardinar 524, Vlasta Hojnik 507 in Majda Kaučič 494 kegljev.

V pomurski košarkarski ligi je lendavski Lindau v Črenšovcih premagal Tropicano iz Bistrice z rezultatom 70:61.

Na pomurskem prvenstvu v veleslalomu na smučišču Weinebene je v absolutni  ženski konkurenci   zmagala Brigita Lovenjak iz Serdice, druga je bila Asja Benčec iz Murske Sobote  in tretja Larisa Kočar od Grada. V moški  absolutni konkurenci je zmagal  Jernej Juteršnik iz Murske Sobote, drugi je bil Kristjan Strah iz Gornje Radgone in tretji Stanko Holsedl od Svetega Jurija na Goričkem. V tekmovanju  članov Sindikata vzgoje in izobraževanja sta zmagala Peter Juteršnik iz Osnovne šole I Murska Sobota in Brigita Lovenjak iz Osnovne šole II Murska Sobota.

 

Preglejmo še nekaj izidov prijateljskih nogometnih tekem. V Kuzmi na Goričkem sta  tretje ligaš Tromejnik in  drugoligaš Farmtech  iz Veržeja igrala 2:2. Za Tromejnik je dosegel oba zadetka: Blaž Kous; za Tromejnik pa Matej Vok in Jernej Trstenjak. Tretjeligaška Ilirija je v Murski Soboti premagala Muro z 2:1. Za Ilirijo je dvakrat zadel Mustafa Nukić gostje pa so si preko  Matica Povha zadeli tudi avtogol. Pa še izida dveh prijateljskih nogometnih tekem: Nafta 1903 – Ljutomer 4:3 in  Kobilje – Hotiza 2:8.

V Puconcih poteka včeraj in danes 26.  člansko državno prvenstvo v namiznem tenisu na katerem sodeluje  97 igralcev in igralk iz 24 klubov.  Med pomurskimi igralci se je  v moških dvojicah uvrstil v finale Jan Žibrat doma z Mote  član Sobote z Denisom Kožulom iz Logatca.  Končano je bilo že tekmovanje v mešanih dvojicah ,kjer sta zmagala Matic Slodej iz Maribora in Ivana Zera iz  Vesne.  Finalni dvoboji v posamični konkurenci  in dvojicah bodo v Puconcih na sporedu danes  okrog 13.ure.

Na Ptuju  je bilo včeraj  po enotedenskem prvenstvu v standardnem šahu na programu  še 18. državno prvenstvo v pospešenem šahu. Najbolje se je med pomurskimi šahisti uvrstil Luka Skuhala, ki je bil med 18 letniki tretji. Na peti mesti sta se uvrstila med 14 letniki Enej Meglič in med 16 letniki Jaka Meglič. V ženski konkurenci je bila med desetletnicami Ema Lukač znova blizu medalje, uvrstila se je na četrto mesto, na šesti mesti pa sta se uvrstili med 12 letnicami Alina Lukač in med 16 letnicami Liza Kisilak, vsi iz Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote.

 

Na Murskem valu boste popoldne spremljali zanimive tonske prispevke. Nogometni trener Farmtecha iz Veržeja Marko Lešnik bo razkril načrte Farmtecha pred nadaljevanjem prvenstva v 2. slovenski nogometni ligi, trenerka Nuša Ladinek bo spregovorila o ženski nogometni ekipi Teleinga GMT-eja. Spregovorili bomo  še nekaj malega o 47. izboru športnikov Ljutomera ter o prvoligaški  odbojkarski tekmi Panvita Pomgrad  –  Krka Novo mesto.  V popoldanskem programu pa vas bomo seznanili tudi z aktualnimi športnimi novicami današnje športne nedelje.