V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

16 maja 2018 Šport


Na drugih letošnjih kasaških dirkah  v Sloveniji so v Komendi sodelovali tudi prleški kasaški vozniki.  Zmago v  peti dirki je osvojila Vittorina Jet na vajetih Dušana Zorka iz Borec, ki je  tokrat tekmoval za Kasaško društvo Krim. V  sedmi dirki  je zmagala Breve des Baux, z voznikom Jožetom Sagajem mlajšim iz Kasaškega kluba Ljutomer.  Solidne uvrstitve sta dosegla tudi Luniko Love z Jankom Sagajem in Pinter z Jožetom Ostercem, ki sta bila druga v svojih nastopih. Na tretje mesto  se je uvrstil Atlante Reyjac po taktirko Roke Herica , vsi iz Kasaškega kluba Ljutomer.

Na letošnjem  38. Mednarodnem maratonu treh  v Radencih bo v soboto 19.maja ob  8.35  na 9 km dolgi progi sodelovalo v hitrostni preizkušnji v nordijski hoji tudi  168 pohodnikov. Letos  se  bo  tekma  točkovala tudi za Evropski pokal in tokrat  sovpada   tudi z dnevom Nordijske hoje, med udeleženci pa bodo tokrat v Radencih tudi najboljši v tej preizkušnji iz Nemčije, Avstrije, Poljske in seveda iz Slovenije.

Na tridnevnem mednarodnem  košarkarskem turnirju Roda pokal v Bečeju so bile izjemno uspešne mlade igralke Košarkarskega kluba Pomurje iz Murske Sobote.  Starejša dekleta  so odigrala štiri tekme in  po zmagah proti Krisu Krosa iz Panćeva, Sirmium basketu iz Sremske Bistrice, Data teamu iz Temišvara in  Vrbasu osvojile prvo mesto. Mlajša dekleta Pomurja so  v štirih tekmah dvakrat zmagala  in zasedla tretje mesto. Pomurske košarkarice so  premagale Kris Kros iz Panćeva in Kiss Lenke iz Madžarske, izgubile pa so proti Szegedu iz Madžarskem in  prvouvrščeni Ježici.

V uvodni nogometni  tekmi 4. kola pokalnega tekmovanja  na območju Medobčinske nogometne zveze Lendava je  Nafta 1903 v gosteh premagala Hotizo z rezultatom 5:1.  Za Nafto so dosegli zadetke: Vedran Vinko, Marko Roginić, Stjepan Oštrek, Leon Luštek in Damir Zeljko; za Hotizo je dosegel častni zadetek nekdanji nogometaš Nafte Roland Polaretzki. Druga  pokalna nogometna  tekma četrtega kola med Turniščem in Črenšovcih se je začela danes ob  17.uri v Turnišču.

V predzadnjem 13.kolu pomurske lige upokojencev v vrtnem kegljanju  so v moški konkurenci igrali takole: Beltinci – Mačkovci 481:517, Murska Sobota – Črenšovci 472:453 in Bodonci – Puconci 478:460. Najboljši posameznik je bil  Franc Rituper iz Mačkovec s 117.podrtimi keglji. Na lestvici  vodijo Puconci pred Bodonci in Mačkovci. V ženski konkurenci pa so igrali takole:  Beltinci – Mačkovci 404:434, Murska Sobota – Črenšovci   470:427 in Bodonci – Puconci 489:467. Najboljša posamično je bila Sabina Horvat iz Bodonec s 106.keglji. Na lestvici vodijo Puconci pred Kobiljem in Bodonci.

Na mesečnem članskem   hitropoteznem šahovskem turnirju za mesec maj je v Murski Soboti  zmagal Denis Gjuran pred Jernejem Skuhalo, oba sta zbrala po štiri točke, na tretje mesto se je uvrstil Mitja Kovač, ki je zbral dve točki in pol.

Soboška Diana  bo od jutri do nedelje gostila   osem ženskih  članskih šahovskih  ekip ,ki bodo do nedelje sodelovale na drugem delu Ženska državna šahovske lige.  V 4. kolu bo jutri ob 17.uri  Kočevje za katero igra tudi Prekmurka Maja Vučko merilo moči z ekipo Radenske Pomgrada  iz Murske Sobote. Po treh kolih vodita ekipi Maribora in Kranja s 4 točkami, Celjanke in soboške šahistke pa sledijo s tremi točkami.