V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

18 maja 2018 Šport


V prvem kolu evropskega prvenstva v  hokeju na travi  Challenge IV v Helsinkih so Moravske Toplice premagale  Floriano Young Stars iz Malte z rezultatom 2:0. Za Moravske Toplice sta dosegla zadetka: Filip Bencik in Sašo Dervarič. V drugem kolu čaka Moravske Toplice  ekipa iz Madžarske, v tretjem iz Finske in v nedeljo bodo tekme za razvrstitev od prvega do osmega mesta.

V Lipovcih  je bilo včeraj prvo kolo evropskega prvenstva v hokeju na travi  Challenge II, kjer je prvak Gibraltarja Grammarians premagal slovenske prvake Lipovce z rezultatom  5:2,  čeprav je bil izid ob polčasu 1:1.  Za Lipovce sta dosegla zadetka Uroš Stanko in Dominik Mesarič; pri gostih iz Gibraltarja pa se je odlikoval Mark Casario s tremi zadetki.  Danes ob 17.15 igrajo Lipovci proti Raće iz Slovaške in jutri preko Akademiku iz Sofije.

Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije  iz Murske Sobote je  v Gradišču pripravilo 7. memorial Ivana Peršaka v spomin na nekdanjega predsednika zveze doma iz Prlekije, sočasno  so imeli paraplegiki tudi prvo tekmo državne lige v športnem ribolovu. Moštveno je zmagalo Podravje iz Maribora pred Jugozahodno Štajersko iz Slovenske Bistrice tretji  so bili paraplegiki Prekmurja in Prlekije v postavi: Slavko Dunaj, Venčeslav Bezjak in Silvester Križanič. Posamično je zmagal Rudi Centrih iz Jugozahodne Štajerske z 12,1 kg ulovljenih rib. Med prekmursko prleškimi ribiči je bil v sektorju »A« Venčeslav Bezjak tretji in Franc Borovnjak peti. V »B« sektorju je bil Silvester Križanič šesti in Leon Jurkovič sedmi. V sektorju »C« pa je Slavko Dunaj zasedel tretje mesto.

Na zadnjem pokalnem plesnem turnirju  v Šenčurju pri Kranju je Plesno klub Zeko iz Murske Sobote osvojil osem uvrstitev na zmagovalne stopničke.  Prva mesta so osvojili: Živa Horvat in Maja Ocvirk v disco parih pri članih, Ema Turnšek v disco solu med članicami ter Kiar Vodišek posamično med deklicami in Jana Trajanovska  in Eva Horvat v disco parih med otroci; zmagala pa je tudi plesna skupina Filip it  v discu med člani. Drugo mesto je osvojila: Živa Horvat med članicami,  tretji pa sta bili: Pia Vrbovšek Plahutar med članicami in Maja Ocvirk posamično med mladinkami. V drugi polovici junija čaka soboške plesalce še nastop na državnem in evropskem prvenstvu.

Društvo Preval iz Bratonec in Košarkarski klub Beltinci sta na igriščih v soboškem Partizanu pripravila prvi letošnji turnir v ulični košarki, kjer  so sodelovale le štiri ekipe. V odločilni tekmi za prvo mesto je zmagovalna ekipa Sonce iz Murske Sobote premagala ekipo Slaščičarne Ben Samy iz Murske Sobote z rezultatom 15:11. Na tretje mesto se je uvrstila ekipa Beltinec 3 x 3.

V  Dolinski ligi malega nogometa za veterane v Beltincih so igrali takole: Gomilica – veterani Turnišča 4:2, Torcida Lakoš  – Teleing Razkrižje 5:3, Ižakovci – Črenšovci 7:4, Odranci – Tropicano Bistrica 9:3 , Lipa Beltinci 7:7 in Aluvar Gančani . Meteor Melinci 9:3. Na lestvici vodijo  Ižakovci z 42.točkami pred Gomilico, ki ima 40 točk

V soboški Diani se je včeraj začel drugi del prvenstva v ženski članski državni šahovski ligi. V  4. kolu sta se Radenska Pomgrad in Kočevje razšli brez zmagovalca ob izidu 1,5:1,5. Za soboške šahistke so remizirale: Barbara Skuhala, Gabriella Hitter in Maja Hočevar. Za Kočevje je remizirala Prekmurka Maja Vučko doma iz Ižakovec. Danes ob 17.uri so soboške šahistke začele dvoboj petega kola proti  šahistkam Komende.