Domov

Šport in šah

19 maja 2018 Šport


V drugem kolu  evropskega prvenstva v hokeju na travi   Challenge II so slovenski prvaki Lipovci včeraj  pred domačimi gledalci premagali Račo iz Slovaške  z rezultatom  4:1, kar je njihova prva zmaga. Za Lipovce je dosegel dva zadetka Boštjan Stanko po enega pa sta k zmagi prispevala še: Martin Mesarič in Blaž Toplak. Danes ob 17.15 bodo v tretjem kolu Lipovci igrali proti Akademiku iz Sofije.

V drugem kolu evropskega prvenstva  v hokeju na travi Challenge IV ,ki poteka v Helsinkih na Finskem,  so hokejisti Moravskih Toplic bili še drugič uspešni in premagali  Epitők iz Madžarske z rezultatom 2:1. Za Moravske Toplice sta dosegla zadetka Goran Vukan in Emil Hari.

Prvi dan odprtega državnega prvenstva Avstrije s toplozračnimi baloni, ki poteka v Bad Waltersdorfu   je Dejan Buzeti, član Balonarskega kluba Bakovci zasedel 15. mesto.  Na prvenstvu sodeluje 35 ekip iz sedmih držav, konec prvenstva v Avstriji pa je predviden za ponedeljek 21.maja.

Na državnem prvenstvu invalidov  v steznem kegljanju v organizaciji Zveze za šport invalidov – para olimpijskega komiteja Slovenije   je na kegljišču Golovca v Celju  Marta Janežič  v konkurenci tetrapleginj osvojila naslov državne prvakinje, podrla je 325 kegljev. Med ostalimi člani iz Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije je Anton Simonič zasedel deseto in Dušan Slana enajsto mesto.

Na državnem namiznoteniškem TOP turnirju za  mlajše kadetinje v Grižah so nastopile tudi igralke dveh pomurskih namiznoteniških klubov. V prvi skupini  je Lara Belaj iz puconske Keme osvojila peto mesto, Eva Horvat iz Sobote pa se je uvrstila na osmo mesto.

V 17.kolu  veteranske soboške medobčinske  lige v malem nogometu  je  vodilni Old boys iz Murske Sobote  premagal Rakičan s 3:0. Drugo  na lestvici  Dokležovje  je bilo poražena od tretjih na lestvici Rogašovec z rezultatom 6:2.

V  5. kolu ženske državne šahovske lige ,ki poteka v Murski Soboti,  je Radenska Pomgrad sinoči premagala Komendo z 2,5:0,5 točke. Za soboško ekipo sta zmagali: Barbara Skuhala in Gabriella Hitter remizirala pa je Maja Hočevar. Kočevje pa je premagalo Železničarski šahovski klub Maribor z 2:1, edino zmago za Kočevje osvojila Prekmurka Maja Vučko doma  iz Ižakovec.

Na 17. šahovskem turnirju za naslov prvaka je v Gornji Radgoni zmagal Robert Kosi, drugi je bil Jurij Ojsteršek oba sta zbrala po 4 točke na tretje mesto pa se je uvrstil Anon Bukošek s tremi točkami.