Domov

Šport in šah

21 maja 2018 Šport


V Lipovcih je bilo od četrtka do nedelje  evropsko prvenstvo  Challenge II v hokeju na travi, kjer je med sedmimi ekipami slovenskim prvakom Lipovcem s tretjim mestom  uspel obstanek v drugi kakovostni skupini čeprav so zadnjo tekmo proti hrvaški Zelini s prekmurskim pridihom izgubili z 8:4. Za Lipovce so na zadnji tekmi dosegli zadetke: Boštjan Stanko, Dominik Mesarič, Petar Katovski in Blaž Toplak; za Zelino je dosegel Anže Fujs  tri zadetke, Gregor Fujs, oba doma iz Predanovec pa enega. Prvo mesto sta si razdelili ekipi Zeline in Hrvaške in Whitcurch iz Walesa. Gostitelji so zadovoljni z rezultatom ob tretjem mestu pa so imeli v Martinu Mesariču tudi najboljšega igralca; najboljši strelec na prvenstvu  je bil Anže Fujs iz Predanovec, član hrvaške Zeline.

V Helsinkih na Finskem  so hokejisti Moravskih Toplic  na evropskem prvenstvu Challenge IV  presenetili vse,  saj so odigrali skupno štiri tekme in vse zmagali. V zadnji tekmi za delitev prvega mesta so Moravske Toplice, čeprav je bilo v Helsinkih za ta čas neverjetnih 28 stopinj Celzija,  premagale ekipo ABC Team iz Finske z 2:1. Za Moravske Toplice sta dosegla zadetka: Filip Bencik in Peter Fras. V III. kakovostno skupini so tako napredovali hokejisti Moravskih Toplic ob njih pa še  hokejisti Olcote iz Madžarske.

Na mednarodnem  strelskem tekmovanju v trapu na Dunaju so med 120 strelci iz 10 držav sodelovali tudi pomurski strelci.  Boštjan Maček iz soboškega društva je zasedel 13. mesto, Tadej Kostanjevec  iz Gornje Radgone pa je bil 14. Med članicami je bila Jasmina Maček sedma in med mladinci Rene Maček,  oba iz Bodonec ,12.ti.

Na finalu državnega prvenstva v odbojki za starejše dečke  so  v Kanalu  odbojkarji Panvite Pomgrada iz Murske Sobote  s trenerjem Bojanom Novakom v polfinalu premagali Maribor z rezultatom 2:1, v finalu pa so bili poraženi od  gostiteljske ekipe Salonita Anhovega  z rezultatom 3:1. Naslov prvaka je tako osvojil Salonit Anhovo, druga je bila Panvita Pomgrad, tretji Calcit iz Kamnika in četrti Maribor. Posebna komisija je Klemna Novaka izbrala za najboljšega blokerja, najboljši napadalec pa je bil Dino Vinkovič, oba iz soboške odbojkarske ekipe.

Na drugi  izbirni tekmi za sestavo slovenske reprezentance v kajakih in kanujih na divjih vodah  je na   reki Soči v Solkanu   med mladinkami nastopila tudi Brina Novak članica Kajak kanu tijma Prekmurje iz Bakovec. Novakova je v kajaku v dveh sprintih zasedla tretje mesto.  Zdaj čaka Brina Novak s trenerjem Benom Sakačem povabilo za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo od drugega do 5. avgusta na reki Treski v Skopju.

Na kolesarski dirki za pokal Slovenije v Komendi so med cestnimi kolesarji tekmovali tudi člani Kolesarskega kluba Tropovci.  Med amaterji je stal prvič na stopničkah za osvojeno tretje mesto  med amaterji Žan Karba, Klemen Polajnar iz Športnega društva Team turbo Tropovci je bil šesti in Dušan Fister  iz Kolesarskega kluba Tropovci 11. Med mlajšimi mladinci se je Luka Jablanovec iz Kolesarskega kluba Tropovec uvrstil na 8. mesto.

V Murski Soboti je sedem ekip končalo tekmovanje v ženski državni šahovski ligi, med katerimi je bila tudi šahovska ekipa Radenske Pomgrada  iz Murske Sobote.  Naslov prvaka  so osvojile  članice Ženskega šahovskega kluba Maribor pred Kočevjem in Radensko Pomgrad, vse ekipe so zbrale po 8 točk.  V soboški ekipi je Gabriella Hitter zbrala 4 točke in pol, Barbar Skuhala tri in pol in Maja Hočevar dve točki.  Za Kočevje je Maja Vučko iz Ižakovec zbrala dve točki, Lea Števanec  iz Rankovec, ki je igrala za Kranjčanke, ki so bile pete ,  je osvojila točko in pol.