V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport in šah

22 maja 2018 Šport


Na sedmi dirki za pokalno prvenstvo v motokrosu se je v Orehovi vasi  na 1554 metrov dolgi progi med člani soboškega avto moto društva najbolje odrezal Anej Ilić iz Hrastje Mote,   ki je v razredu do 85 ccm  na motorju KTM osvojil prvo mesto, bil je uspešen v obeh vožnjah.   Med ostalimi člani soboškega društva je bil v razredu MX – 2 Aleš Gutmacher na Yamahi četrti in v razredu open je bil Alen Dopona na hondi uvrščen na deveto mesto.

Na pomurskem prvenstvu osnovnih šol v atletiki je  v Murski Soboti sodelovalo  blizu 400 učencev iz 24 osnovnih  šol. Med  starejšimi učenci so bili zmagovalci: v skoku v višino: Luka Filipič iz Ljutomera, v metu vorteksa Domen Bočkor Fokovci,   v  skoku  v daljino: Blaž Novak Sveti Jurij ob Ščavnici,  suvanje krogle:  Žiga Kšela Radenci, tek na 60 m: Anej  Rudolf Stročja vas, 300 metrov: Maj Janža Beltinci, 100 metrov Blaž Ozbetič Srednja Bistrica in štafeta 4 x 100 metrov Beltinci.  Med starejšimi učenkami  so zmagale: tek na 60 metrov: Gloria Verbančič Turnišče, skok v višino Ana Šőmen, daljina Aneja Stojko in met vorteksa  Leonie Kleiderman, vse Ljutomer. V suvanju krogle je zmagala Maša Domanjko Sveti Jurij ob Ščavnici ,v teku na 300 metrov je zmagala  Mia Žekš Osnovna šola III Murska Sobota in  teku  na 1000 metrov Ela Roš Osnovna šola II Murska Sobota ter v  štafeti 4 x 100 metrov Črenšovci.  Jutri bomo objavili še rezultate  najboljših  med mlajšimi učenci in učenkami.

Na  17  Palijevem memorialu v judu so bili  v Ljubljani  med 136. judoisti iz 24 klubov  med dobitniki medalj tudi lendavski in ljutomerski judoisti.  Med tekmovalci Kluba borilnih veščin Lendava  je   osvojil drugo mesto med mlajšimi kadeti Luka Denša, blizu medalje na četrto mesto pa se je uvrstil Nikolas Foschini.  Med  judoisti ljutomerskega Partizana   sta med mlajšimi kadetinjami zmagali: Zojan Munda in Sara Vrbančič, tretja mesta so si priborili: Evelin Munda, Nejc Škrget in Niko Kuzma, peti pa je bil med mlajšimi kadeti še Rok Škrbenta. Moštveno je zmagal Bežigrad, Ljutomerčani so bili sedmi in Klub borilnih veščin Lendava 17.

Na Ledavskem jezeru v Kraščih sta bili dve tekmi prve »A« državne lige v športnem ribolovu ,kjer so sodelovali tudi člani Ribiške družina Murska Sobota.  Prvi dan tekmovanje so soboški ribiči med 12.ekipami bili moštveno osmi. V posamični konkurenci sta osvojila tretji mesti v sektorju: Miha Gjergjek in Tadej Panker. Drugi dan tekmovanja pa so soboški ribiči  moštveno zasedli peto mesto.   Posamično je bil Tadej Panker drugi, Štefan Gjergjek tretji in Štefan Černjavič četrti.

V drugem kolu  vzhodne  državne lige slepih in slabovidnih v vrtnem kegljanju  je v Mariboru v ženski konkurenci zmagal Maribor, članice soboškega Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota  v postavi: Silva Mlinarič, Marija Jurančič, Milica Pongračič in Verona Holsedl so  zasedle drugo mesto. V moški konkurenci so zmagali Ptujčani, tekmovalci soboškega društva v postavi: Anton Gomboc, Dušan Korošak in Danilo Kreslin pa so se uvrstili na četrto mesto.

V Murski Soboti je bilo ob državni ženski šahovski ligi tudi tekmovanje v prvi ženski šahovski ligi ,kjer je sodelovalo kar 21 šahovskih ekip.  Prvo mesto je osvojila ekipa Triglava iz Krškega s 16.točkami, med pomurskimi ekipami je bila Rokada iz Lendave z 10.točkami sedma, najboljša v ekipi je bila Mira Ambruš s petimi točkami in pol,  na 10. mesto se je uvrstila Radenska Pomgrad iz Murske Sobote, z devetimi točkami, Alina Lukač je zbrala pet točk in pol. Na 19. mesto med 21. ekipami se je uvrstila Gornja Radgona  s sedmimi točkami, Jana Dimec pa je za Radgončanke zbrala  štiri točke.