V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

23 maja 2018 Šport


Na tretjih letošnjih kasaških dirkah v Sloveniji so  v Stožicah   bili zelo uspešni člani Kasaškega kluba Ljutomer. Najbolje se je odrezal Jože Sagaj mlajši, ki je  v tretji dirki zmagal z Eros Josselyn , v šesti dirki z Luther Kingom in najboljšim kilometrskim časom dneva  1;16,7  in v sedmi dirki še  z Brevejem des Bauksom. Drugi najbolj uspešen voznik iz Kasaškega kluba Ljutomer je bil v Stožicah  Janko Sagaj, ki j v drugi dirki bil drugi z Magic Lokom, v tretji dirki pa  tretji z Anino Sakso.  Ljutomerčani so  v Stožicah osvojili še  šest tretjih mest  Naslednja kasaška dirka bo v nedeljo 27. maja v Šentjerneju.

Včeraj smo poročali o  atletskem prvenstvu Pomurja za osnovne šole za starejše učence in učenke na katerem je v Murski Soboti  sodelovalo  blizu  400 mladih iz 24 osnovnih šol Pomurja.  Danes vam bomo povedali še izide mlajših učencev in učenk.  Med mlajšimi učenci je v teku na 60 metrov zmagal Blaž Recek iz Kobilja, na 300 metrov Jan Husar od Svetega Jurija  in na 600 metrov Sven Lebar iz Turnišča. V metu vorteksa je zmagal Marsel Maier  in v skoku v višini Tine Čuk oba iz Gornje Radgone v skoku  v daljino pa je bil najboljši David Vidmajer iz Puconec.  Med mlajšimi  učenkami je v teku na 60 metrov zmagala Zala Matjašec iz Črenšovec, na 300 metrov  Anja Škodnik s Tišine  in na 600 metrov Živa Rakovec iz Apač. V metu vorteksa je bila najboljša Andreja Potrč iz Negove, v skoku v višino Alisa Oletič  iz Male Nedelje in v skoku v daljino Nataša Vogrin  iz Negove.

Na mednarodnem strelskem tekmovanju s serijsko malokalibrsko puško na Pragerskem za pokal Svečine  so sodelovali tudi pomurski strelci. V posamični članski konkurenci je zmagal Ferenc Havaši iz Zalaegerzsega, šesti je bil Igor Makari, osmi Blaž Makari oba za Murske Sobote in deveti Jože Kopinja iz petišovskega Coala. Med pionirji je zmagal Timotej Plahut iz Športno strelskega društva Murska Sobota. Moštveno  je Murska Sobota v postavi: Igor in Blaž Makari ter  Simon Farkaš zasedla tretje mesto.

V zadnjem 14. kolu pomurske lige upokojencev v vrtnem kegljanju  so v moški konkurenci igrali takole:  Kobilje  – Črenšovci 530:534, Beltinci – Puconci 423:499 in Murska Sobota – Bodonci 512:455. Naslov prvaka so osvojili upokojenci Puconec pred Bodonci in Mursko Soboto. V zadnjem kolu je bil posamično najboljši  Štefan Kozar iz Murske Sobote s 112. keglji, skupni zmagovalec  je postal Jože Horvat iz Bodonec s 1291. podrtimi keglji.  V ženski konkurenci  pa so igrali takole: Kobilje – Črenšovci 475:454, Beltinci – Puconci 382:477 in Murska Sobota – Bodonci  459:459. Skupno so zmagale upokojenke Puconec pred Kobiljem in Bodonci. Posamično je  zadnjem kolu zmagala Anica Fartelj iz Puconec s 112. keglji, skupna zmagovalka pa je bila Alenka Kalman iz Kobilja, ki je podrla 1204 keglje.

Na devetem šahovskem turnirju Štajerske kadetske lige v Mariboru je med 26. šahisti med 15 letniki zmagal Rene Žižek iz Osnovne šole Tišina, ki je zbral 6 točk in pol. Na šesto mesto se je uvrstil Nejc Hanc iz Osnovne šole Sveti Jurij na Goričkem s štirimi točkami in pol.