Domov

Šport in šah

25 maja 2018 Šport


Na odprtem državnem prvenstvu Avstrije v Bad Waltersdorfu s toplozračnimi baloni je med 35. posadkami  iz sedmih držav sodeloval tudi Dejan Buzeti iz Balonarskega kluba Bakovci.  Buzeti je mednarodno preizkušnjo v Avstriji  končal na 17. mestu. Z uvrstitvijo v zlato sredino je bil  Dejan Buzeti zadovoljen.

Na pomurskem prvenstvu  v atletiki za osnovne šole s prilagojenim programom so v športno rekreacijskem centru v Ljutomeru sodelovale  štiri osnovne šole.  Med dečki je na 60 metrov zmagal Leon Pozderec,  na 300 metrov Miha Hauzer in na 1000 metrov Benjamin Baranja vsi iz IV. Osnovne šole Murska Sobota. V metu žvižgača je bil najboljši Matej Bedő  in v skoku v daljino Patrik Tüske oba iz II. Dvojezične osnovne šole Lendava. Med  dekleti  je bila najhitrejša na 60 metrov Ksenija Cigüt iz soboške osnovne šole,  v teku na 300 metrov je zmagala Taris Jenko,  na 1000 metrov Amadeja Smodiš in v metu žvižgača Taris Jenko vse iz Osnovne šole Cvetka Golarja Ljutomer, v skoku v daljino pa je zmagala Nina Mate iz IV osnovne šole Murska Sobota. Najboljši atleti bodo v petek 1. junija sodelovali  na finalu državnega prvenstva v Murski Soboti.

V prijateljski mednarodni nogometni tekmi  so veterani Nafte v Lendavi utrpeli poraz proti veteranom  Jugopetrola  iz Beograda z rezultatom 4:3. Za Nafto so dosegli zadetke: Ivan Oberstar, Marjan Drvarič in Zlatko Herceg. Povratno nogometno srečanje lendavskih in beograjskih veteranov  bo v jesenskih mesecih v Beogradu.

V  zaostalem srečanju 13. kola  prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 so igralke Telemacha GMT Beltinci v  Bratoncih  premagale Olimpijo iz Ljubljane kar s 13:0.  Za Beltinčanke so dosegle zadetke: Luana Zajmi 6, Vita Žolek  in Melisa Žužič po 2 ter Ines Sok, Tia Vaupotič in Špela Pernek. . Na lestvici vodijo Beltinčanke z  42. točkami, Olimpija ima na 9. mestu le štiri točke.

V prvi radgonski medobčinski ligi v malem nogometu je vodilno Lomanoše   v derbiju kola utrpelo poraz  od druge  Kapele  z rezultatom 2:1. Tretja na lestvici Tiha voda iz Gornje Radgone je tesno premagala Bar Golob iz Lokavca  z rezultatom 3:2.

V drugi radgonski ligi malega nogometa je vodilna Radenska  v gosteh premagala  Lokavec z rezultatom 5:4, druge Police so bile  v derbiju kola boljše od tretjega na lestvici  Grabonoša s 4:1. V tretji radgonski ligi malega nogometa je vodilni Vrček iz  Murščaka igral proti Ihovi 1:1m drugi Segovci so v derbiju kola  premagali  tretje na lestvici Mahovce s 6:3.

Na hitropoteznem  turnirju  Šahovskega društva Železničar v Ljubljani je med 29. šahisti zmagal  Zdravko Vošpernik iz Šahovskega društva dr. Milana Vidmarja iz Ljubljane  z 11.točkami. Na sedmo mesto se je uvrstil Matjaž Kodela iz Šahovskega društva Rokada iz Lendave, ki je zbral 7 točk in pol.