V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

26 maja 2018 Šport


Slovenski rekreativni tekači so dobili v letu 2018 izjemno priložnost, da imajo v desetih slovenskih krajih organizirano vadbo  za  7. Triglavov tek, ki bo 8.  septembra na Brdu pri Kranju. . V Murski Soboti, na atletskem stadionu Osnovne šole I Murska Sobota   poteka strokovna vadba tekačev dvakrat tedensko in sicer ob ponedeljkih in sredah ob 19.uri  in  je povsem brezplačna. V Murski Soboti skrbi za strokovno vadbo Boris Kaučič in kar 30 rekreativcev sodeluje na organizirani tekaški vadi.

V Münchnu  poteka  zadnja četrta tekma za  svetovni pokal  v strelstvu. V prvi tekmovalni disciplini v streljanju z malokalibrsko puško v trojnem položaju je v kvalifikacijah  Rajmond Debevec zadel 1169 krogov in se uvrstil v naslednje tekmovanje. Edini pomurski strelec v tej disciplini Robi Markoja iz Strelskega društva Štefana Kovača je zadel 1154 krogov kar je bilo dovolj za 41.mesto a  je ostal brez nastopa na glavni tekmi, kjer je Rajmond Debevec zadel  1159 krogov  in se uvrstil na 71. mesto.

Na drugem  mladinskem državnem TOP turnirju v namiznem tenisu v Velenju  so nastopili tudi igralci puconske Keme. Med mladinkami   se je v prvi skupini  Nuša Vogrinčič uvrstila na tretje mesto. V drugi skupini je zmagala Ana Kovačec , četrta pa je bila Blažka Harkai. Med mladinci se je Rok Smodiš iz Keme v tretji skupini uvrstil na peto mesto.

V tednu, ki se izteka je bil izjemno naporen in tudi uspešen  za Lendavčana   Bena Misjo, ki nastopa na državnih turnirjih v teakwandoju v Ljubljani.   V sredo je Misja  v finalu turnirja za točkovanje  za državno prvenstvo premagal Jako Plohla iz Ljubljane s 10:3. V četrtek je bil v finalu boljši od  Žige Žagarja iz Litije  z rezultatom 11:2 n včeraj še od Miloša Djordjića iz Ljubljane s 7:0.

Na evropskem prvenstvu v rokoborbi v grško rimskem slogu za kadete sta slovensko reprezentanco zastopala  dva člana Rokoborskega društva Sobota . V kategoriji do 60 kg je imel Luka Gumilar dve borbi a je najprej izgubil proti Armencu in nato v tolažilni borbi proti Ukrajinci. Klemen Podgorelec je v kategoriji do 80 kg imel eno borbi in jo je izgubil poroti Slovaku tako, da  se slovenskim rokoborcem nastop na evropskem  kadetskem prvenstvu ni posrečil.

Na tretji lokostrelski tekmi za 3D pokal je v Zaplani  nastopilo 168 lokostrelcev  iz 34 klubov. Med tekmovalci Lokostrelskega kluba Lendava se je med člani z instinktivnim lokom uvrstil na tretje mesto Gyula Cseh, ki je zadel 328 krogov, sedmi v tej kategoriji je bil Danijel Madjar, ki je zadel 237 krogov. Med veterani pa se je z lovskim lokom uvrstil na peto Bojan Štuhec, ki je zadel 329 krogov.

V 26. kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 je v Celju Šampion z 2:1 premagal soboško Muro. Edini zadetek za Muro je dosegel Žan Črnko. Naslov prvaka je osvojil Maribor s 64. točkami, Mura na sedmem mestu je zbrala 30 točk.

V  19. kolu v prvi Gorički ligi malega nogometa so vodilni Neradnovci v gosteh premagala Lucovo s 4:1. Še ostali rezultati: Matjaševci – Gornji Petrovci 1:7, Domanjševci- Carioke Markovci 5:3 in Srebrni breg Martinje – Šulinci 7:7. V drugi Gorički ligi  so vodilni Križevci  v gosteh premagali Hajduk v Adrijancih z 2:1. Še ostali rezultati:  Stanjevci – Čepinci  8:2 , Inter Dolič – Dolenci 7:6,  ekipa Isyp Šalovci je bila prosta.

V Ljubljani je bilo  moštveno državno prvenstvo upokojencev delavcev notranjih zadev v šahu.  Moštveno so zmagali Mariborčani pred Združeno Gorenjsko in Koroško, na četrto mesto  se je uvrstila ekipa Murske Sobote v postavi Stanko Gerič, Branko Pajić in Jože Sambt. Posamično je bil najboljši Mirko Slana iz zmagovite mariborske ekipe med pomurskimi šahisti  se je Stanko Gerič uvrstil na peto mesto in Branko Pajić na deveto mesto.