Domov

Šport in šah

28 maja 2018 Šport


Košarkarji ekipe 3 x 3 Geza Pub iz Beltinec so sodelovali v Bratislavi na  močnem mednarodnem košarkarskem turnirju v ulični košarki. Med 19. ekipami so Beltinčani v postavi: Niko Bačvič, Leon Zver in Grega Farkaš kot edina ekipa samo s tremi igralci zasedli ob koncu  s tremi zmagami in dvema porazoma solidno šesto mesto. Beltinčani so se morali posloviti od tekmovanja v  četrtfinalu, ko so utrpeli poraz proti  zmagovalni črnogorski košarkarski reprezentanci, , kjer se je posebej odlikoval 211 cm visoki nekdanji center Olimpije Stevan Milošević.

V organizaciji Športno rekreacijskega društva Slavček Gornji Slaveči je bilo v športno rekreacijskem centru Slavček  v Gornjih Slavečih odprto prvenstvo v elektronskem pikadu  obeh goričkih pikado lig na katerem je sodelovalo 42 tekmovalcev. Zmagal je Aleš Zadravec, drugi je bil Tomaž Ulen oba iz Pikado kluba Slavček iz Gornjih Slaveč, tretji je bil Rene Grah iz Pikado kluba Raj od Grada in četrti Primož Roudi iz Pikado kluba Goričanci Radovci.

V predzadnjem kolu državne lige v hokeju na travi so v Predanovcih  igralci Triglava premagali  Moravske Toplice z rezultatom  7:3. Za Triglav so dosegli zadetke:  Peter Marin 4, Tadej Mikola 2 in  Tomaž Panker; za Moravske Toplice  je dosegel dva zadetka Luka Rantaša enega pa  Peter Fras.

Planinsko društvo Matica iz Murske Sobote je v nedeljo  pripravilo  spust po reki Muri za 49. Dimek – Hrovatov memorial.  Na valovih reke Mure od broda v Krogu do  Srednje Bistrice na 18 km dolgi progi  se je v različnih plovilih popeljalo okrog 80 udeležencev. Na cilju v Srednji Bistrici  se je zbralo blizu 200 udeležencev, ki so spremljali tudi bogat  kulturni program,.  O pomenu spusta in liku obeh planincev pa je govoril predsednik Planinskega društva Matica Jože Ružič.

V predzadnjem kolu mednarodne veteranske lige v malem nogometu  so igrali takole: Tromejnik Kuzma – Gornji Petrovci 7:4, Gornji Slaveči/Grad – Srebrni breg Martinje 4:2 in Slovenska vés – Monošter 9:4. Na lestvici  vodi Tromejnik z 29.točkami pred Slovensko vésjo, ki ima 23 točk sledita pa Monošter in Srebrni breg s 14.točkami.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote  je v Andrejcih na Goričkem pripravilo 9. mednarodni konectedenski šahovski turnir.  Med 29. šahisti je zmagal Matej Titan iz Radenske Pomgrada s 7. točkami. Na drugo mesto se je uvrstil Boris Kovač tretji je bil Jernej Skuhala oba iz soboškega kluba in četrti Darko Supančič iz mariborskega Branika, vsi so zbrali po  šest točk in pol. Najboljša šahistka je bila Barbara Skuhala, ki je bila deveta, zbrala pa je v moški druščini  pet točk.