V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi / Alboom
Domov

Šport in šah

6 marca 2017 Šport


Na 20. mednarodnem tekmovanju v športnem karateju za pokal Fürstenfelda v Avstriji so se odlično odrezali člani Karate kluba Murska Sobota pod taktirko trenerja Milana Zadravca. Prva mesta v svojih kategorijah so osvojili:  Niko Zver, Vid Veren Hochstetter, Sebastjan Koltaji in Mojca Gašpar.  Na druga mesta so se uvrstili:  Gal Donoša, Luka Šobak, Fiona Zečiri  in Sebastjan Koltaji, ki je tekmoval v dveh kategorijah.  Na tretje mesto se je uvrstil  Niko Kocet. Soboški  karateisti pa so v Avstriji bili drugi  moštveno še v katah  med člani v postavi: An Šiplič, Nejc Časar in Tilen Jug. Drugo mesto v borbah med mladinci pa si je priborila soboška ekipa v postavi: Vid Veren Hochstetter, Niko Kocet in Aleks Donoša.

V Kopru je bilo mladinsko državno prvenstvu v judu na katerem je sodelovalo  109 judoistov iz 21 klubov.  Med mladinkami je v kategoriji do 48 kg bila prva Pia Perc iz Kluba borilnih veščin Lendava,  tretja pa v kategoriji do 37 kg Nika Dajčar iz ljutomerskega Partizana. Med mladinci  je bil drugi v kategoriji do  55 kg Aljaž Farkaš  tretja   pa sta bila Tilen Farkaš v kategoriji do 66 kg oba iz Kluba borilnih veščin in Aleksander Ferenčak v kategoriji do 73 kg ,  nekdanji član Judo kluba Murska Sobota zdaj pa je član Judo kluba z dežele Sankaku v Celju.

V prvem kolu 2. dela tekmovanja v 3. slovenski košarkarski ligi je Radenska Creativ iz Murske Sobote v Slovenski Bistrici s kadrovsko oslabljeno ekipo presenetljivo  premagala gostitelje  z rezultatom 69:65. Za soboške košarkarje so največ točk k zmagi prispevali: Niko Bačvič 24, Jan Copot 12, Tilen Kukel 11 in Juraj Bilič 9 točk.

Na 5. mednarodnem  konec tedenskem  šahovskem turnirju  v Andrejcih je med 40.šahisti iz Hrvaške, Madžarske in Slovenije zmagal Matej Titan, ki je zbral 8 točk. Na drugo mesto se je s  pol točke zaostanka uvrstil  Boris Kovač tretji pa je bil Matej Grah  s šestimi točkami in pol. Četrti  je bil Darko Šardi iz Hrvaške in peti Jože Vučko iz Lendave, oba sta zbrala po 6 točk. Naslednji 6.mednarodni šahovski turnir bo v nedeljo 19. marca v vaško gasilskem domu v Lipi.