V etru
Nedeljska kuhinja (ponovitev)
Domov

Šport in šah

29 maja 2018 Šport


Na  3. mednarodni kolesarski dirki   v Medulinu na Hrvaškem so na 150  in 80 km  dolgih progah sodelovali in bili uspešni člani Športnega društva Team turbo Tropovci. Na progi dolgi 150 km z naslovom dirke Granfondo je bil med masterji IV –  drugi Dušan Hajdinjak, deseti pa Radovan Rac, med elitami je bil Klemen Polajnar uvrščen na 12. mesto. V  kategoriji dirke Mediofondo na razdalji 80 km je med masterji I zmagal Bernard Omar, med masterji IV pa je bil Dominik Ketiš četrti.

V Sloveniji se jutri začenja  5. evropsko prvenstvi vinarjev v nogometu. Slovenska reprezentanca, ki brani  naslov evropskega prvaka bo igrala prvi tekmi predtekmovanja jutri na stadionu Železničarja v Mariboru. Prvo nogometno  tekmo bodo slovenski vinarji igrali ob 10.uri proti Švici, nato pa ob 12.uri še proti podprvakinji  Nemčiji. Finale za prvo in tretje mesto bo na programu ob koncu tedna v soboškiFazaneriji.

Na 57.  tekmovanju v judu  za Baumgartnov pas v Mariboru v organizaciji Judo kluba Branik so bili  med  147. judoisti iz petih držav uspešni tudi pomurski judoisti.  Med člani je bil v kategoriji do 81 kg drugi Grega Novak, med članicami pa je bila druga v kategoriji do 78 kg Maša Štuhec iz Križevec pri Ljutomeru in tretja v kategoriji do 63 kg Barbara Halas iz ljutomerskega Partizana. V mlajših kategorijah  med starejšimi dečki sta zmagala Tim Filipič  Partizana Ljutomer in Tilen Forjan iz Judo kluba Klima center Tratnjek Beltinci. Med starejšimi deklicami sta zmagali Maša Slavinec iz Križevec pri Ljutomeru in Lara Grnjak iz Ljutomera. Med  mlajšimi deklicami pa sta zmagali Nela Gerič in Tinaja Maučec, obe iz Judo kluba Lendava.

V predzadnjem kolu državne lige v hokeju na travi so hokejistke Moravskih Toplic v Predanovcih premagale ekipo Triglava kar z 8:0. Za Moravske Toplice so dosegle zadetke:  Mihaela Hegedüš in Nuša Rantaša po dva ter Petra Dervarič 4 zadetke.

Na 5. nočnem namiznoteniškem turnirju na Cvenu v organizaciji Športnega društva Cven in Športne zveze Ljutomer je skupno nastopilo  27 igralcev. Med mlajšimi učenci je zmagala Ana Gjergjek pred  Emo Crnkovič obe iz puconske Keme, tretji je bil Anej Rudolf s Cvena. Ned starejšimi  učenci je zmagal Lan Tibaut pred Anamarijo Horvat in Evo Horvat vsi  iz soboškega kluba. Med člani je  na namiznoteniškem turnirju na Cvenu  zmagal Damir Fotivec iz Spina Mala Nedelja, drugi je bil Darko Fijavž iz ljutomerskega Partizana in tretji David Štern iz Cirkovc.

sdr

V  zadnjem kolu pomurske lige v malem nogometu na asfaltnih igriščih je  so bili doseženi naslednji rezultati: Lipovci – Lordi Ivanjkovci 4:8, Mura Krog – Krim Mala Nedelja 2:3  in Panonska Murska Sobota  – Beltinci 8:3. Naslov prvaka so osvoji Lordi iz Ivanjkovec z 39. točkami pred Beltinci z 29.točkami in Krimom Malo Nedeljo z 28. točkami. V  soboto 2. junija bo Klub malega nogometa Lordi Ivanjkovcih pripravil kot zaključek tekmovanja še tradicionalni Zelkov memorial v malem nogometu.

Na 8. Mikkovem šahovskem turnirju za osnovnošolce v Murski Soboti se je zbralo kar 53 udeležencev.  Zmagal je Nejc Hanc iz Osnovne šole Sveti Jurij na Goričkem, drugi je bil Jaka Kočar iz Osnovne šole Tišina  in  tretja Alina Lukač iz soboške osnovne šole I  v Murski Soboti.  Četrti je bil Martin Mohar iz Osnovne šole Radenci in peti Rene Žižek iz Osnovne šole Tišina.