V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport in šah

2 junija 2018 Šport


Osnovna šola IV Murska Sobota je družno z Zavodom za šport  Republike Slovenije na atletskem stadionu v Murski Soboti  pripravila finalno tekmovanje v atletiki za učence osnovnih šol s prilagojenim programom. Med  215 učenci iz 33 osnovnih šol so se odlično podrezali tudi učenci Osnovne šole IV Murska Sobota. Moštveno je med starejšimi učenci  zmagala Osnovna šola Dečkova Center iz Ljubljane pred IV osnovno šolo  Murska Sobota. Med starejšimi učenci je zmagalo Velenje pred Glazijo iz Celja.

V posamični konkurenci je v metu vorteksa   med učenkami Ksenija Cigüt iz soboške osnovne šole  zasedla tretje mesto. Blizu medalj sta bila tudi Benjamin Baranja v teku na 1000 metrov in  v metu vorteksa Sandi Horvat, ki sta zasedla četrti mesti. Med učenci Dvojezične osnovne šole II iz Lendave je v skoku v daljino Patrik Tuske osvojil šesto mesto.  Več o petkovi atletski prireditvi v Murski Soboti bomo na Murskem valu poročali v nedeljskem športnem popoldnevu.

Na državnem turnirju  v teakwendoju  v Ljubljani je bil znova uspešen Lendavčan Beno Misja.  V  polfinalu je bil  Misja  bojši od Žige Žagarja iz Litije z rezultatom 7:1, v finalu pa je premagal še Zorana Djordjevića iz Postojne z rezultatom 9:4 in prepričljivo osvojil prvo mesto.

V prvenstveni tekmi v hokeju na travi starostne kategorije U – 13  so Lipovci premagali Moravske Toplice  z rezultatom 6:2. Za Lipovce je dosegel štiri zadetke Alen Maučec po enega pa sta k zmagi dodala še Samo Vučko in Timotej Tivadar. Za Moravske Toplice sta dosegla zadetka: Jože Sambt in Vito Vitez. Zaključek hokejske sezone bo jutri ob 15.uri  v Lipovcih  s člansko tekmo med  Lipovci iz predanovskim Triglavom.

Nogometni klub  Panonija iz Gaberja, član druge lendavske medobčinske lige,  je včeraj  v okviru vaških dni  Gaberja zaznamoval 70 letnico domačega kluba.  O  prehojeni poti v minulih sedmih desetletjih je regovoril  predsednik kluba Mihael Režonja.  Predsednik lendavske medobčinske nogometne zveze Slavko Režonja pa je klubu ob visokem jubileju predal  posebno plaketo.  Na slovesnosti so podelili priznanja tudi nekdanjim igralcem, trenerjem in predsednikom kluba hkrati pa so izdali tudi monografijo o delovanja kluba v minulih desetih letih.

Lovsko društvo Velika Polana je pripravilo  tretje kolo meddruštvenega tekmovanja v streljanju na glinaste golobe.  Moštveno so zmagali člani Lovskega društva Petišovci s 30. zadetki, druga je bila Lendava z 29. zadetki in na tretje mesto se je uvrstilo Lovsko društvo iz  Dobrovnika s 26. zadetki.  Posamično  je  zmagal Franc Tomažič iz Petišovec s 17.zadetki. Po treh kolih  vodijo Petišovci pred Lendavo in Dobrovnikom. Naslednje 4. kolo bo v Petišovcih v petek 15. junija.

V veteranski soboški medobčinski ligi malega nogometa  so v 19.kolu igrali takole:  Čarda Martjanci – Nemčavci 5:7, Bakovci – Sebeborci 3:10, Borejci – Old boys Murska Sobota  2:10, Noršinci – Cankova 6:3, Rakičan – Dokležovje  2:6 in Mladost Pertoča – Rogašovci 3:3. Na lestvici vodi soboški Old bys,ki si je z 51.točkami že zagotovil naslov prvaka, drugo je Dokležvoje s 43.točkami in na tretjem mestu so Sebeborci z 39.točkmi.

Mladi tekmovalci Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave so  bili uspešni na mednarodnem  tekmovanju v Čakovcu. Med  mladinci kategorije U – 13 je Jakob Kiralj zasedel tretje mesto.  Tretja pa sta bila v dvojicah tudi Žiga Doler in Jakob Kiralj. V ženskih dvojicah sta se na tretje mesto uvrstili: Tija Horvat iz Lendave in Sara Szajki iz Madžarske.

V Beltincih je bil dopoldne 13. pohod  v spomin na dolgoletnega športnega novinarja in nogometaša Ferija Maučeca in drugi pohod v spomin na dolgoletnega predsednika Športne zveze Beltinci Jožeta Horvat.  Na 8 km dolgi progi je sodelovalo 48 pohodnikov,  pred pohodom sta udeležence pozdravila predsednik Športne zveze Beltinci Andrej Pozderec in predsednik Planiškega društva Matica iz Murske Sobote Jože Ružič.

V Komendi se je včeraj začelo šahovsko tekmovanje za pokal Šahovske zveze Slovenije. V prvem kolu je Radenska Pomgrad iz Murske Sobote  igrala proti Žalcu 2:2. Za soboške šahiste je zmagal  Matej Grah, remizirala pa sta Matej Titan in Jernej Skuhala.