V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Šport in šah

3 junija 2018 Šport


V soboški Fazaneriji je včeraj v finalni nogometni tekmi 5. evropskega prvenstva vinarjev Slovenija premagala Nemčijo z rezultatom 3:2 in   četrtič osvojila evropski naslov čeprav je ob koncu dež močno namočil vinarje.  Za slovenske vinarje  so dosegli zadetke: Nejc Ščurek,  Timi Lo Duca in Matej Vračko. Posebna komisija  evropskega prvenstva je za najboljšega igralca izbrala in nagradila Grego Leberja Goričana. V tekmi za tretje mesto  je reprezentanca vinarjev Češke premagala Italijo z rezultatom 3:0. Prihodnje 6. evropsko prvenstvo v nogometu za vinarje bo prihodnje leto  na Češkem.

 

V Beltincih je blizu 850 gledalcev spremljalo prvo kvalifikacijsko nogometno tekmo  za uvrstitev v  2. slovensko nogometno tekmo med Luštom Beltinci prvakom 3. slovenske nogometne lige, vzhod  in Bledom, zmagovalcem v 3. slovenski nogometni ligi, center, ki   se je končala z rezultatom 1:1. Za  Beltinčane je dosegel vodilni zadetek   Mitja Mauko v 10. miniti srečanja, izid pa je izenačil na 1:1 Armin Pašić v 19. minuti. Beltinčani so igrali na tekmi od 44. minute dalje brez Mitje Kosija, ki je moral zaradi rdečega kartona predčasno z igrišča. Povratna tekma bo v sredo 6.junija na Bledu.

V  drugi soboški medobčinski nogometni ligi sta bila dosežena naslednja rezultata: Tišina – Roma Vanča vas 13:3 in Apače – Pušča 3:0.

Na nočnem atletskem mitingu v nemškem Regensburgu je v teku na 800 metrov zasedla drugo mesto Anja Benko, Urška Martinec obe iz Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote pa je osvojila šesto mesto.

Na 2. Afroditem teku v Rogaški Slatini je včeraj teklo 800 tekačev. Na 5 km dolgi progi je bil Dejan Preind tretji in Andreja Gorčan oba iz ekipe Prevozi bolnikov Bratonci četrta.

Na 9. večernem teku na Ptujski grad   je med  300 tekači na 5,7 km dolgi progi Dejan Preindl iz Bratonec osvojil prvo mesto.

Na 15. Rogašovskem teku, ki se točkuje za pomurski rekreativni pokal,  je med člani na 6,6 km dolgi progi zmagal  Tomaž Rep iz Ormoža, drugi je bil Sandor Borbely iz Monoštra, tretji Iztok Fister iz Kolesarskega kluba Tropovci, četrti  Tomaž Čeh iz Lenarta in peti Matej Gider iz Rogašovec.  Med članicami je na 6,6 km dolgi progi zmagala  Anemary Puhan iz Kuštanovec pred Judit Borbely iz Monoštra.

Na 27. mednarodnem reliju veteranov   »Prekmurje 2018« na  75 km dolgi progi je  v Murski Soboti sodelovalo 82 udeležencev. Moštveno   je zmagal Motoklub veterani iz Murske Sobote pred klubom Veteran iz Maribora in Adrio Classicom iz Kopra.  Posamično   je  med avtomobilisti z letnikom izdelave  vozila do 1930.leta  zmagal Tibor Novak iz Murske Sobote. Z avtomobilom izdelave do 1945 je zmagal Bojan Bohnec, drugi  je bil Geza Džuban oba iz soboškega društva. V kategoriji avtomobilov   izdelave do leta 1970 je zmagal Franc Horvat., tretji  je bil Drago Kočar oba iz Motokluba veterani Murska Sobota. Med avtomobilisti z letnico izdelave do 1988 je bil drugi Martin Peterka iz soboškega društva. Med motoristi z letnico izdelave do 1960 je  zmagal Dušan Car, drugi je bil Branko Fujs in tretji Rudi Divjak. V kategoriji F z letnico izdelave do 1970 je zmagal Jožef Zver, drugi je bil Jožef Bobovec mlajši in tretji Janez Hozjan vsi iz Murske Sobote. Med motoristi z letnico izdelave do 1988 je zmagal Silvo Mlinarič iz Društva Puch iz Ljutomera, drugi je bil Mitja Peterka in tretji Jože Balažic  oba iz Murske Sobote. Med prikoličarji je zmagal Franc Makovec, tretji pa je bil Simon Kojek oba iz Motokluba veterani Murska Sobota.

Na mednarodnem tekmovanju judoistov v kraju Nowy Bidzov na Češkem so med 470 judoisti dve medalji osvojili člani Kluba borilnih veščin Lendava. V kategoriji U – 11 je  zmagala Sara Sep, med 18 letniki pa je bil drugi Luka Denša.

V 4. kolu prve državne strelske lige vzhod v trapu je v Ormožu zmagalo Strelsko društvo Kungota pred Kunšperkom in Ormožem. Na četrto mesto se je uvrstilo Strelsko društvo Štefan Kovač trap iz Murske Sobote v postavi: Denis Pojbič, Evgen Pap in Milko Miljević. Na sedemo mesto so se uvrstili Radgončani v postavi: Milan Pelcl, Milan Svetec in Tadej Kostanjevec. Posamično  je  zmagal Matjaž Lepen iz Kungote, drugi je bil Denis Pojbič in osmi Evgen Pap oba iz Murske Sobote.

V Radencih je bil včeraj 31. memorial Mateja Klopčiča in dan radgonskega rokometa. V skladu s tradicijo so v Radencih nagradili tudi sedem najboljših rokometašev v letu 2018. Nagrade so dobili: Gabrijel Zamuda za mini rokomet v Svetem Juriju  ob Ščavnici, Darko Dumič za mini rokomet v Gornji Radgoni, med mlajšimi dečki  Marsel Maier, med starejšimi dečki Luka Šadl, med mladinci Boštjan Žinkovič, med člani Matevž Žunič in kot sedmi igralec med mlajšimi dečki Jure Kutoš.

V Radečah na   reki Savi je  tekmi  5.kola  A  državne lige v športnem ribolovu  je med 12. ekipami zmagala Ribiška družina Murska Sobota. V posamični konkurenci je  zmagal Tadej Panker, peta sta bila v sektorjih Miha Gjergjek in Zoran Vidic, šesti je bil Štefan Gjergjek in sedmi v  sektorju  Štefan Černjavič vsi iz soboške ribiške družine.

V Ivanjkovcih je bil  v organizaciji Kluba malega nogometa  Lordi Ivanjkovci Zelkov memorial v malem nogometu na asfaltnem igrišču.  Med osmimi ekipami je zasedla prvo mesto ekipa  Lordi Ivanjkovci, ki so  v odločilni tekmi premagali   Klub malega nogometa  Panonska iz Murske Sobote  z rezultatom 2:0. V malem finalu, tekmi za tretje mesto,  je   Bangladeš iz Murske Sobote po kazenskih strelih premagal Lipovce, v rednem delu je bil izid 3:3.  Najboljši strelec turnirja je bila Denis Kozar iz soboškega Bangladeša  z 8. zadetki , najboljši vratar   Kevin Caf in najboljši igralec Domen Školiber oba iz kluba Lordi Ivanjkovci.

Na 38.  mednarodnem kolesarskem maratonu Treh src v Radencih je  na  štirih progah sodelovalo 305 kolesarjev. Najštevilčnejša skupina je bila iz Elrada Internacional iz Gornje Radgone s 17. kolesarji,  Ocean Orhids iz Dobrovnika je  imel 16 koledarjev in Športni klub Bratislava 12 kolesarjev.  Najstarejša kolesarja  na maratonu sta bila 89 letni Sigfried Schubert od Svetega Tomaža in  69 letna Irena Berčan iz Trbovelj.

V drugem kolu  šahovskega tekmovanja za pokal Šahovske zveze Slovenije  v Komendi je   Krka iz Novega mesta premagala Radensko Pomgrad s 3:1, v tretjem kolu  je bila Radenska Pomgrad boljša od ekipe Šahovske sekcije Prevodi dvojka Kranj s 4:0.