V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport in šah

4 junija 2018 Šport


V Bratoncih  je bil včeraj finalni turnir državnega prvenstva v nogometu za dekleta stara do 15 let. Naslov državnega prvaka je osvojil  Ženski nogometni klub Telemach GMT Beltinci, ki je v polfinalu premagal Cerklje na Gorenjskem z 2:0. Oba zadetka je dosegla Melisa Žužič. V  finalu  so Beltinčanke premagale  še Radomlje z rezultatom 4:2  in to po  kazenskih strelih kajti v rednem delu je bil izid 1:1.Za Beltinčanke je v rednem delu dosegla zadetek: Lucija Zala Balažic. V tekmi za tretje mesto je Maribor premagal Cerklje s 3:0.  Medalje in pokale najboljšim ekipam v Bratoncih sta podeljevala podpredsednik Nogometne zveze Slovenije Danilo Kacijan in selektorka  slovenske ženske reprezentance U – 19 Petra Mikeln.

 

Ob 70 letnici Nogometnega kluba Gaberje je bila v okviru slovesnosti  jubileja kluba tudi finalna nogometna tekma za pokal Medobčinske nogometne zveze Lendava.  Nogometaši Nafte 1903 so v Gaberju  pred 450. gledalci  v finalu premagali Turnišče z rezultatom 6:1. Za  Nafto je dosegel kar štiri zadetke  Marko Roginić po enega pa sta dodala k zmagi še Grabant Bence in Vinko Vedran; za Turnišče je dosegel častni zadetek  Ludvik Horvat.   Pokal zmagovalni ekipi je predal predsednik lendavske medobčinske nogometne zveze  Slavko Režonja.

V Lipovcih je bila včeraj zadnja tekma letošnjega državnega prvenstva v hokeju na travi. Lipovci so premagali predanovski Triglav z rezultatom  5:3. Za Lipovce so dosegli zadetke: Robi in Martin Mesarič, Blaž Berden, Marsel Tratnjek in Peter Katovski; za Triglav so dosegli zadetke: Tadej Mikola, Peter Marin in Alan Balaž.  Hokejisti Lipovec so tako osvojili 24. naslov državnih prvakov. Slovesna predaja medalj najboljšim ekipam v državnem  hokejskem prvenstvu bo  še ta mesec ob prijateljski meddržavni tekmi ženskih reprezentanc Slovenije in Madžarske.

V 15. kolu mednarodne veteranske lige v malem nogometu so bili doseženi naslednji rezultati: Monošter – Tromejnik Kuzma 5:10, Srebrni breg Martinje – Slovenska vés 2:6, tekma med Gornji Petrovci in ekipo Gornji Slaveči/Grad pa je bila preložena.  Na lestvici vodi Tromejnik z 32.točkami pred Slovensko vésjo, ki ima 26 točk na tretjem mestu pa je Monošter zbral 14 točk.

V Šentvidu pri Stični je bila  na 1650 metrov dolgi progi  druga pokalna dirka v motokrosu.  Anej Ilič  iz Hrastje Mote, član Avto moto društva Štefan Kovač iz Murske Sobote je v kategorij od 85 ccm  na motorju KTM  dvakrat osvojil prvo mesto in bil tudi skupni zmagovalec  s 50.točkami, pred Hrvatom Luko Kovičem, ki je zbral 44 točk. . Med ostalimi pomurskimi motokrosisti je  bil Niko  Topolovec   v kategoriji open   šesti na motorju kawasaki s 16.točkami. Med veterani kategorije I je nastopil tudi Ratko Ilić iz soboškega društva   in na motorju KTM in z dvema točkama osvojil 20. mesto.

V Komendi je bilo končano tridnevno pokalno prvenstvo Slovenije v šahu za članske ekipe. Naslov pokalnega prvaka je med 9. ekipami osvojila Krka iz Novega mesta pred Žalcem in Kranjčani; šahisti Radenske Pomgrada iz Murske Sobote so s pomlajeno ekipo  zasedli četrto mesto.  Za soboške šahiste  je zbral največ točk Matej Grah 4,5 Marko Coklin je zbral tri točke in pol, po tri točke pa sta osvojila: Matej Titan in Jernej Skuhala.