V etru
Pesem tedna, izbor
Domov

Šport in šah

5 junija 2018 Šport


Na državnem  članskem prvenstvu v skvošu  na Bledu je drugi posamični državni naslov osvojila Sara Rojnik doma iz Veržeja, ki je zdaj članica  Skvoš  kluba Škofja Loka. Rojnikova je v finalu premagala klubsko soigralko Nino Kontrec z rezultatom 3:2. Na tretje mesto se je uvrstila Sara Hafner prav tako iz Škofje Loke.  Škoda da v Pomurju nimamo več  usposobljenih  igrišč za skvoš,  imeli pa smo jih v Murski Soboti in v Veržeju.

V Voklem na državnem kolesarskem prvenstvu amaterskih kolesarjev so nastopili med  152.  kolesarji tudi tekmovalci dveh pomurskih kolesarskih klubov. Najbolje se je odrezal Dušan Hajdinjak iz Športnega društva Team turbo Tropovci, ki je v kategoriji Master osvojil naslov državnega prvaka. Med ostalimi kolesarji je bil med masterji D Dominik Ketiš deveti in Radovan Rac 11.ti. Ned masterji B je bil Goran Salavec četrti, med mastreji C  se je Bernard Omar uvrstil na 6. mesto. Uroš Sešek  je bil 13. v masterji E.  Med amaterji  je bil Klemen Polajnar sedmi.  Med tekmovalci Kolesarskega kluba Tropovci ,ki so tudi sodelovali na državnem prvenstvu je med amaterji Žan Karba zasedel 11. mesto in Sebastjan Rebernak 17. mesto.

Na reki Savi pri Radečah  je bilo  6. kolo državne članske »A« lige  v športnem ribolovu. Med 12. ekipami iz celotne Slovenije je Ribiška družina Murska Sobota ,ki edina  iz Pomurja nastopa  v tej v ligi, moštveno zasedla sedmo mesto. V posamični konkurenci  je bil drugi v sektorju Tadej Panker, četrti je bil Miha Gjergjek in šesti Štefan Gjergjek, v soboški ekipi pa sta tekmovala tudi Zoran Vidic in Štefan Černjavič.

V prvi  kvalifikacijski  nogometni tekmi za uvrstitev v 2. slovensko mladinsko in kadetsko nogometno ligo vzhod  so nogometaši Nafte 1903 gostovali  pri  ekipi Šmarja pri Jelšah. Mladinci so igrali z gostitelji 1:1, edini zadetek za Nafto je dosegel Tihomir Kepe. Kadeti Nafte pa so  premagali Šmarje pri Jelšah z 2:1 z zadetkoma:  Žana Smeja in Tadeja Šajta.

V Labda beach centru v Beltincih  je bil prvi kvalifikacijski  turnir v odbojki na mivki  za uvrstitev na finale državnega prvenstva za  igralke in igralce stare do 16 let.  Med 24. ekipami iz severovzhodne Slovenije je med dekkleti  zmagala dvojica  Izza Zbičajnik – Maja Marolt obe iz Braslovč pred Tino Bengez iz Maribora in Tajo Natek iz Brestanice,   na tretje mesto se je uvrstila prekmurska  dvojica: Pia Krajcar iz Beltinec in Kaja Marton iz Bratonec. Med dečki je zmagala dvojica Niko Kovačič iz Kroga in Anej Selak iz Maribora pred dvojico: Nik Matko in Aljaž Vodovnik oba iz Braslovč na tretje mesto  se je uvrstila dvojica:  Žiga Hribernik iz Raven in Kimi  Cestnik iz Polzele. Čez 14 dni 16.6.  bo v Beltincih še kvalifikacijski turnir  za igralce kategorije U – 14.

Na 20. šahovskem festivalu veteranov in veterank v Zgornji Polskavi je med 116. šahisti zmagal Dušan Čepon iz Podpeči z 8.točkami. Med pomurskimi šahisti je bil Ljutomerčan Janko Brunčič 12., Boris Kovač 22.ti oba sta zbrala po 6 točk na 54. mesto pa se je uvrstil Štefan Režonja oba iz Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote.