Domov

Šport in šah

9 junija 2018 Šport


V Ljubljani je bila včeraj kolesarska  dirka na čas za državno prvenstvo na katerem je skupno na 44 km dolgi progi sodelovalo okrog 450 kolesarjev.  Dobili smo rezultate Športnega društva Team turbo Tropovci, ki so imeli na dirki pet kolesarjev.  Najbolje se je odrezal v kategoriji master D Dušan Hajdinjak, ki je zasedel prvo mesto in si zagotovil sodelovanje na svetovnem amaterskem prvenstvu, ki bo letos v kraju Varese v Italiji.  Med ostalimi kolesarji je bil v kategoriji master D Dominik Ketiš šesti in Radovan Rac osmi. Med masterji B je bil Goran Salavec 13. in med masterji C Bernard Omar deseti.

Na 17. mednarodnem košarkarskem turnirju v Murskem Središču na Hrvaškem je Košarkarski klub Lindau iz Lendave  osvojil drugo mesto. Lendavčani s  v prvem srečanju  premagali Redelj  iz Zalaegerszega z rezultatom 50:34.  V odločilnem srečanju za prvo mesto pa je Rudar iz Murskega Središča premagal Lendavčane z rezultatom  47:44. Za Lindau so igrali: Simon Sršen, Dejan Zerna, Tomas Hozjan, Matej Čeke, Beno Gőnc, Rajko Vidak in Saša Kuk.

Namiznoteniška zveza Slovenije na Otočcu pripravila  sklepni masters namiznoteniški turnir v vseh starostnih kategorijah.  Med člani  se je na drugo mesto uvrstil Bojan Ropoša,  peti  je bil Luka Norčič. Med članicami je bila peta Ana Kovačec. V  konkurenci mladink   se  je   tretje mesto uvrstila Nuša Vogrinčič. V konkurenci kadetinj je bila tretja Blažka Harkai vse iz Namiznoteniškega kluba Kema, peta je bila Anamarija  Horvat iz Sobote.  Med mlajšimi kadetinjami  sta si razdelili peto mesto Eva Horvat iz Sobote in Lara Belaj iz Keme.

Mladi karateist Nejc Strniša doma iz Lomanoš  uspešno  nastopa   na mednarodnih turnirjih. V Banja Luki je na  mednarodnem turnirju »Vrbas open 2018«  osvojil v kadetski konkurenci v katah prvo mesto.   V prestolnici Bolgarije v Sofiji  pa je na turnirju mednarodne lige  mladih v močni mednarodni konkurenci med  72. karateisti  v svoji kategoriji zasedel 20. mesto in osvojil 45 točk za tekmovalno lestvico.

Na teniških igriščih Branika v Mariboru je  na državnem prvenstvu mladih do 12 let starosti osvojil dve odličji Žiga Švec doma iz Lemerja član Teniškega kluba Murska Sobota. V igri dvojic je Žiga Švec osvojil prvo mesto z Makom Milkovičem iz Ljubljane. Posamično   je Žiga Švec v finalu poletnega državnega prvenstva izgubil proti Iztoku Lundru iz Ljubljane z rezultatom 2:1.  Kljub porazu v finalu si je Žiga Švec priboril mesto v slovenski teniški  reprezentanci svoje starostne kategorije.

Na dveh turnirjih v točkovanju za državno  prvenstvo v  tekwandoju je Lendavčan Beno Misja   zmagal na obeh turnirjih.   Najprej je bil boljši proti Žigi Žagarju iz Litije nato proti Nemanji Miloviću  in  Milošu Djordjiću oba  iz Ljubljane. Na drugem turnirju je  bil uspešen v dveh borbah in sicer proti Nemanji Miloviću in proti Žigi Žagarju iz Litije.

Mladi strelci Športno strelskega društva Murska Sobota so sodelovali na strelski tekmi za pokal Občine Krško, ki je bila v Leskovcu. V streljanju z zračno puško  je bil  med mlajšimi pionirji drugi Mišo Hari s 180.krogi, med mlajšimi pionirkami pa je bila tretja Kim Cvetanović Kepe, ki je zadela 177 krogov.

Nogometni klub Gornja Radgona, ki združuje okrog 120 igralcev  ob koncu  sezone pripravil zaključek  za vse kategorije igralcev. Med gosti, ki so  po revijalnem turnirju podeljevali priznanja so bili tudi nekdanji nogometaš Maribora  in Mure Kliton Bozgo, atletinja Tami Ščančar nekdanja članica Atletskega kluba Pomurje, ki  je zdaj članica celjskega Kladivarja in mlada odbojkarica Ana Mojca Krajnc.

V  20. kolu  soboške medobčinske veteranske lige v malem nogometu so bili doseženi naslednji rezultati: Nemčavci – Mladost Pertoča 9:4, Rogašovci – Rakičan  6:5, Dokležovje – Noršinci 2:2, Cankova – Borejci 7:1 in Sebeborci – Čarda Martjanci 3:1. Na lestvici vodi soboški Old boys z 51.točkami pred Dokležovjem ,ki ima 44 točk na tretjem mestu pa so  Sebeborci, ki so zbrali 42 točk.

Na 10. šahovskem  turnirju štajerske kadetske šahovske lige z mednarodno udeležbo je v Mariboru med 15 letniki zmagal Rene Žižek iz Osnovne šole Tišina, ki je zbral 6  točk. Maj Pečnik iz Osnovne šole I Murska Sobota se je uvrstil na 15. mesto.