V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

10 junija 2018 Šport


Na mednarodni triatlonski tekmi  polovičnem ironmanu v Kestzhelyju na Madžarskem ob 1,9 km plavanja, 90 km kolesarjenja in 21 km teka je Sebastjan Gergorič iz Murske Sobote v moški konkurenci  med 691. tekmovalci bil v absolutni konkurenci 32. v času 4:46,20.  V svoji starostni kategoriji od 40 do 44 let  starosti pa se je  Gergorič uvrstil na četrto mesto.

Začela se je 82. mednarodna kolesarska dirka po Švici. V prvi etapi na moštvenem kronometru, dirki na čas,  je na 18 km dolgi progi je zmagala ameriška ekipa BMC-ja. Ekipa  ruske  Katjuše  za katero nastopa tudi pomurski kolesar Simon Špilak iz Tropovec je  v uvodni etapi zasedla  deveto mesto.  Danes imajo kolesarji v Švici na programu drugo etapo v dolžini 155 kilometrov.

Na 28.  mednarodnem atletskem mitingu Kranja so bili uspešni tudi člani Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote. Med članicami je v teku na 400 metrov bila druga Anja Benko v času 56,03. Med pionirji U – 16 je v teku na 600 metrov zmagal Maj Janža v času 1:26,78.  Med pionirkami  je bila v teku na 600 metrov tretja Ela Roš v času 1:43,12.

Na Ptuju je bil meddržavni  atletski mladinski četveroboj reprezentanc  Češke, Madžarske, Slovaške in Slovenije.  Za slovensko mladinsko reprezentanco je v skoku   višino nastopil tudi  pomurski atlet Marko Čeh,  ki je zdaj član celjskega Kladivarja, ki je bil s preskočenimi 185 cm uvrščen na peto mesto.

V Bakovcih je bil včeraj 4. Bakovski tek, ki se točkuje za pomurski rekreativni pokal.  Med člani je na 5 km dolgi progi zmagal Jože Čeh iz Atletskega kluba Lenart, drugi je bil Iztok Fister iz  Kolesarskega kluba Tropovci in tretji Matej Gider iz Rogašovec. Med članicami je na 5 km dolgi progi zmagala Karin Fister  iz Kolesarskega kluba Tropovci, druga je bila Lidija Dovjak iz Športnega društva Selce in tretja Iva Horvat, ki je tekmovala za Medicinsko fakulteto Maribor.Na občinskem teku v Bakovcih  na 1500 metrov dolgi progi  je zmagal Tvit Trajbarič iz Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote, drugi je bil Teo Makovec in tretji Blaž Vereš oba iz Večetničnega, kulturnega, izobraževalnega, turističnega in športnega društva Bakovci.

V Varaždinu je bilo 8. mednarodno  plavalno tekmovanje  na katerem je sodelovalo 400 plavalcev iz 15 klubov iz Hrvaške, Srbije in Slovenije.  Med člani Plavalnega kluba Zdravilišče Radenci   po taktirko trenerke Barbare Kus je bila  tokrat  najboljša v svoji starostni kategoriji  Brina Mauko, ki je osvojila tri srebrne medalje Na drugo mesto se je uvrstila  na 50 metrov prosto, 50 metrov hrbtno in 50 metrov delfin.  Domen Bogdan in Grega Ritonja sta osvojila  po dve bronasti medalji in sicer oba na  50 metrov hrbtno ter Domen še na 50 metrov prsno in Grega na 50 metrov delfin. Staša Korpič je priplavala do bronaste medalje na 50 metrov prsno.

V soboški Fazaneriji je bil včeraj prvi dan mednarodnega nogometnega turnirja Ford open Avto Rajh 2018 za starostno kategorijo U – 13. Med sedmimi ekipami je zmagala nogometna ekipa Čakovca pred soboško Muro na tretje mesto  se je uvrstila Planika iz Turnišča, ki je bila boljša od četrtega Ljutomera.  Danes igrajo v Murski Soboti v  Fazaneriji še nogometaši starostne kategorije  U-  12.

V zadnji prvenstveni  ženski  nogometni prve slovenske nogometne lige U – 17  je Telemach  GMT Beltinci na igrišču v Bratoncih premagal  Radomlje z rezultatom 6:3. Za Beltinčanke pod taktirko trenerke Lucije Hameršek,  sta po dva zadetka  dosegli: Sara Makovec in Špela Pernek po enega pa sta k zmagi prispevali Melisa Žužič in Luana Zajmi. Naslov državnega prvaka so osvojile Beltinčanke z 51.točkami pred Mariborom, ki jih je zbral 45 tretje pa so Radomlje z 39.točkami.

Na memorialu Stanka Topolčnika v judu so v Slovenski Bistrici bili zelo uspešni mladi judoisti Kluba borilnih veščin Lendava.  Med dečki kategorije U – 12 je zmagal v svoji težnostni kategoriji Rok Mujdrica, drugi je bil Štefan Bogdan in tretji Teo Bogdan. Med deklicami  so se  uvrstile na prvo mesto: Sara Sep, Veronika Horvat in Lana Škraban. Ekipa deklic Kluba borilnih veščin Lendava je zmagala tudi v moštveni konkurenci .

Na 18. šahovskem turnirju za prvaka Gornje Radgone je zmagal Robert Kosi, drugi je bil Martin Mohar in tretji Jurij Ojsteršek, vsi so zbrali po 5 točk.