V etru
Pesem našega srca
Domov

Šport in šah

11 junija 2018 Šport


Na olimpijskem strelišču pri Büdinskem mlinu v Rakičanu je Strelsko društvo Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote pripravilo tretji mednarodni Grand prix Murske Sobote v streljanju s puško šibrenico. Tokrat je bila udeležba zaradi  vzporednih mednarodnih tekmovanj slabša a   v soboškem društvu  so  ostali  zvesti tradiciji in tudi letos pripravili tekmovanje. Med  24 strelci iz Hrvaške in Slovenije je zmagal Miroslav Podpadec iz Rudarja Globoko  drugi je bil Tihomir Marjanović iz Hrvaške in tretji  Rajko Lupše iz Kunšperka. Med pomurskimi strelci je bil Denis Pojbič sedmi, Evgen Pap oba  iz soboškega društva deveti,  med radgonskimi strelci  je bil Milan Pelcl 14.

V drugi etapi 82. mednarodne kolesarske dirke po Švici je na 155 km dolgi progi zmagal  trikratni svetovni prvak Slovak Peter Sagan v času 3:50,09. Najboljši slovenski kolesar na dirki je bil Tropovčan Simon Špilak, član ruske Katjuše ki se je v ciljni ravnini v času zmagovalca uvrstil na 32. mesto. Po dveh etapah je Špilak na 28. mestu.

Na 37. maratonu Franja v Ljubljani je na 156 km dolgi progi kolesarila tudi številčna močna  ekipa Športnega društva Team turbo Tropovci. Dirka v Ljubljani je sodila v serijo dirk Granfondo kot izbor za udeležbo na amaterskem svetovnem prvenstvu v Italiji.  Med Tropovčani se je najbolje odrezal v generalni uvrstitvi med 1184. kolesarji Dušan Hajdinjak ki se je uvrstil na 10. mesto. V svoji starostni kategoriji  je  Hajdinjak zasedel prvo mesto in se tako dokončno kvalificiral  za nastop na amaterskem svetovnem prvenstvu.  Med ostalimi  tropovskimi kolesarji je bil najbolje uvrščen v  svoji starostni kategoriji Goran Salavec,ki je bil deveti v kategoriji B.

 

Nogometna šola Mura je  v nedeljo pripravila še drugi dan mednarodnega turnirja  Avto Rajh open 2018   v soboški Fazaneriji za  starostno kategorijo U – 12 na katerem je sodelovalo osem ekip iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije.  Prvo mesto je osvojila ekipa Krškega, drugo je bilo Medžimurje iz Čakovca tretja  je bila soboška Mura. Mladi nogometaši Mure so v predtekmovalni skupini že izgubili z zmagovalno ekipo Krškega 1:0 nato pa so premagali Fužinar s 3:0, izgubili z Medžimurjem iz Čakovca po 11 metrovkah s 3:1 ter v tekmi za tretje mesto premagali Jarenino s 7:0.

Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota je družno z Ženskim nogometnim klubom Telemach  GMT Beltinci na nogometnem igrišču v Bratoncih pripravila sklepni  festival nogometa v starostnih kategorijah U – 7, U – 9  in U – 11. Skupno je v dveh dneh v Bratoncih  nastopilo 55 nogometnih ekip  za katere je igralo  477 igralcev in igralk. Po 20 urah igranja nogometa so podelili skupno tudi 477 medalj, vsi udeleženci pa so dobili  tudi brezplačen obrok hrane in osvežilni napitek.

Na tekaški prireditvi z naslovom » Tečem z Dravo za dober namen« je v Mariboru  med 700 tekači na pet km dolgi progi zmagal Dejan Preindl. Na 10 km dolgi progi je bila med ženskami  tretja Andreja Gorčan in četrta Katarina Sočič,  vsi pa  so  nastopali za ekipo Prevozi bolnikov Bratonci.

V zadnjem kolu pomurske lige v malem nogometu na travnatih igriščih so igrali takole:  Odranci – Bakovci 3:0, Dolnja Bistrica – Meteor Melinci  8:1, Teleing Razkrižje – Sobota 3:0 in Čarda Martjanci – Moravske Toplice 4:6. Naslov prvaka je osvojila ekipa Trnja, ki je bila v zadnjem kolu prosta z 52.točkami, druga je Dolnja Bistrica s 45. točkami in tretji Tešanovci, ki so zbrali 35 točk. Najboljši strelec v pomurski ligi je bil Andrej Žugelj iz Bistrice s 33. zadetki.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote je ob reki Muri v Krogu  pripravilo  10. sklepni hitropotezni šahovski turnir. Med  41. šahisti  iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije  je prvič zmagal Matej Grah, drugi je bil Matej Titan in tretji Jernej Skuhala vsi iz Radenske Pomgrada  iz Murske Sobote.  Po desetih turnirjih je  med 81. šahisti postal skupni zmagovalec Denis Gjuran drugi je bil Matej Titan in tretji Boris Kovač. V skupni uvrstitvi  mladincev in pionirjev je med  46.šahisti  zbral največ točk Rene Žižek drugi je bil Jernej Skuhala  in tretji Titan Mohar. Ob koncu šahovskega turnirja v Krogu je bil tudi dvoboj za nagrado broda, kjer je zmagal Jernej Skuhala.