Domov

Šport in šah

12 junija 2018 Šport


Na Balkanskem prvenstvu v namiznem tenisu za kadete in mladince je v Zenici sodelovalo osem držav. Med mladinkami je reprezentanca Slovenije v postavi: Nuša Vogrinčič, Ana Kovačec obe iz puconske  Keme in Tjaša Novak iz Kajuha Slovan  zasedla tretje mesto v moštveni konkurenci. Z reprezentanco je kot trener sodeloval tudi Mirko Unger iz Keme. Dvojica Vogrinčič – Kovačec se  je med mladinskimi dvojicami uvrstila  5. mesto. V posamični konkurenci pa je bila Ana Kovačec uvrščena na 9. mesto.

Slovenska  ženska nogometna reprezentanca je na predzadnji tekmi 5. kvalifikacijske skupine za nastop na svetovnem  prvenstvu gostovala v Reykjaviku in utrpela poraz proti vodilni ekipi skupine Islandiji z rezultatom 2:0, ob polčasu je bil izid  še 0:0. Za slovensko izbrano vrsto, ki jo vodi  kapetanka Mateja Zver nekdanja igralka Beltinčank in zdaj članica avstrijskega  St. Pőltna so igrale še Zala Meršnik, Špela Rozmarič, Kaja Korošec, Špela Kolbl in Anja Prša, reprezentančno nalogo trenerke opravlja  Nuša Ladinek, selektor reprezentance pa  je zdaj   Borut Jarc.  Zadnjo  nogometno    tekmo čaka slovenska dekleta 31.avgusta v gosteh proti reprezentanci Češke, ki je na tretjem mestu s 7.točkami, Slovenija pa jih ima na četrtem mestu 6.

V tretji etapi 82. mednarodne kolesarske dirke po Švici dolgi 182 km  je zmagal Italijan Sonny Colbrell,  pomurski kolesar Simon Špilak član ruske Katjuše se je  v času zmagovalca  uvrstil na 38. mesto. Po treh etapah vodi Švicar Stefan Küng, najboljši slovenski kolesar, med skupno tremi,  je Simon Špilak na 21. mestu, ki zaostaja za vodilnim kolesarjem 49 sekund.

 

Jutri med 13. in 17.uro  bo med Lendavo in Mursko Soboto začetek 25. mednarodne kolesarske dirke po Sloveniji, kjer z ekipo Adria Mobila iz Novega mesta kandidat za nastop  na dirki tudi Prekmurec Žiga Horvat doma iz Dankovec. Doslej je na kolesarski dirki po Sloveniji sodeloval le Tropovčan Simon Špilak.

V Subotici so na 13. mednarodnem rokoborskem turnirju v grško rimskem slogu  za memorial Refika Memiševića med rokoborci iz 10 držav  sodelovali tudi mladi tekmovalci Rokoborskega društva Sobota s trenerjem Slavkom Zecem  in osvojili dve  bronasti medalji. V kategoriji do 60 kg je bil tretji Luka Gumilar, ki je v dvoboju za medaljo premagal reprezentanta iz Hrvaške, Klemen Podgorelec pa je bil v kategoriji do 80 kg tretji po zmagi proti reprezentantu Poljske.  Med sodniki na turnirju  je bil tudi  mednarodni sodnik Stanko Šernek iz Murske Sobote

V Noršincih je bil ob zaključku malonogometne lige v Občini Moravske Toplice še turnir  za pokal občine.  Med devetimi ekipami so  v tekmi za tretje mesto Motvarjevci premagali Filovce s 3:2, v tekmi za naslov pokalnega prvaka občine pa so Mlajtinci premagali Noršince s 4:3. Na turnirju je bil najboljši strelec Goran Titan iz Mlajtinec, najboljši vratar pa je bil Alen Buzeti iz Norišinec.

Na Petanjcih je tamkajšnja šahovska sekcija pripravila dvodnevni  šahovski  Fide turnir za mladince.  Zmagal je Radgončan Andre Keglevič s 7.točkami, drugi je bil Jaka Kočar iz Radenske Pomgrada  s 6.točkami in tretji   Martin Mohar iz Gornje Radgone, ki je zbral 5 točk.