V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

13 junija 2018 Šport


V Siggiewi na Malti poteka  strelsko tekmovanje  za svetovni pokal. S tekmovanjem v trapu je že končala Jasmina Maček iz Bodonec, ki je zadela 107 tarč in se uvrstila na 26.mesto. Zmagala je Finka Satu Makela Numela. V moški konkurenci je po dveh serijah Boštjan Maček  iz soboškega strelskega društva  s 46.zadetki na 31. mestu, tekmovalci na Malti  imajo danes na programu še tri serije in finalni nastop.

Tropovski kolesar Simon Špilak, ki  je zdaj član poklicne ekipe ruske Katjuše, je na mednarodni kolesarski dirki po Slovenije leta 2007 zasedel  četrto mesto, na peti mesti pa se je uvrstil leta  2008 in 2011 a zdaj Špilak nastopa na 82. kolesarski dirki  po Švici. V  četrti etapi na  186 km dolgi progi je Špilak zasedel 40. mesto z zaostankom osmih sekund za zmagovalcem.  Na dirki  je zmagal  Danes Christopher Juul – Jensen ,ki je za progo porabil 4 ure 35 minut in 56 sekund.  Po štirih etapah je na dirki Simon Špilak, kot najboljši slovenski kolesar,  ta čas na 21. mestu.

Na mednarodnem  mladinskem namiznoteniškem turnirju v Čakovcu z naslovom »Putjane pokal« so se  med 70 igralci odlični uvrstili tudi člani Namiznoteniškega kluba Sobota. Med mladinkami je  bila Anamarija Horvat druga, med kadetinjami pa se  je Horvatova prav tako uvrstila na drugo mesto. Eva Horvat je v kadetski konkurenci  zasedla 3. do 4. mesto,  med  mlajšimi kadetinjami pa je bila  druga. V kadetski konkurenci   je bil Luka Šantavec  uvrščen na  3.do 4.  mesto.

V 4. kolu mednarodne lige v streljanju z malokalibrsko puško v Gellenhazi na Madžarskem  je moštveno med 9. ekipami zmagal Zalaegerszeg, drugo je bilo Športno strelsko društvo Murska Sobota v postavi Blaž in Igor Makari in  Timotej Plahut.  Na tretje mesto se je uvrstila Nagykanizsa, četrto je bilo Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika in peti so bili Črenšovci.  Posamično je zmagal Igor Makari iz Murske Sobote  z 275.krogi, med ostalimi pomurskimi strelci je bil Tomaž Ciglar iz Črenšovec  sedmi in Franc Car iz dobrovniškega Jezera osmi.

Ribiška družina  Gornja Radgona, ki ima tudi Temeljno enoto Tišina ,  je na tekmovanje   v športnem ribolovu v Gradišče v za naslov Ribiški car 2018 privabila  26 ribičev, ki so imeli na tehtanju 71,9 kg ulovljenih rib. Naslov ribiškega carja   z najtežjo ulovljeno ribo je osvojil  že tretjič Franc Titan  iz Murskih Črnec  z 12,40 kg težko ribo.  Na tekmi v celotni teži ulovljenih rib je prav tako zmagal  Franc Titan  z 18,8 kg ulovljenih rib, drugi je bil  Franc Škrilec iz Polane s 16,3 kg in na tretje mesto se je uvrstil David Perkič iz Petanjec, ki je imel na tehtanju  9,7 kg ulovljenih rib.

V 21.kolu  soboške medobčinske lige v malem nogometu za veterane so igrali takole: Sebeborci – Nemčavci 5:3, Čarda Martjanci – Old boys Murska Sobota 1:8, Bakovci – Cankova 2:5, Borejci – Dokležovje 1:3 in Noršinci – Rogašovci 4:8. Na lestvici vodi Old boys iz Murske Sobote pred Dokležovjem in Sebeborci.

Na junijskem hitropoteznem  članskem  šahovskem turnirju  v Murski Soboti  je zmagal Boris Kovač s štirimi točkami in pol, drugi je bil Jože Gruškovnjak in tretji Denis Gjuran, vsi iz Radenske Pomgrada, ki sta zbrala  po štiri točke.  Ljutomerska sekcija Šahovskega društva Radenska Pomgrad  bo v petek 15. junija ob 16.30 v Razkrižju pripravila 4. mednarodni šahovski turnir  z naslovom, » Ob zaključku šolskega leta«.