V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport in šah

7 marca 2017 Šport


 

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je na mednarodnem turnirju v Umagu v tretji tekmi igrala proti Severni Irski in iztržila neodločen izid 4:4. Za slovensko izbrano vrsto sta dosegli po dva zadetka Tjaša Tibaut članica Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci  in Mateja Zver nekdanja igralka Beltinčank, en zadetek  je k zmagi prispevala še Dominika Čonč. Za slovensko   izbrano vrsto sta igrali tudi članici Teleinga GMT  Beltinci Manja Rogan in Anja Prša.  Slovenke,  pod taktirko selektorja Damirja Roba iz Lendave,  bodo  zadnjo nogometno  tekmo igrale jutri proti Hrvaški za končno peto mesto med osmimi reprezentancami.

V mestni športni dvorani v Zalaegerszegu je bilo povratno  mednarodno srečanje v malem nogometu med veterani ZTE-ja in Nafte. Kljub vodstvu  gostiteljev z rezultatom 2:0 in 3:1 so gostje iz Lendave na koncu zmagali z rezultatom  5:4. Za Nafto so dosegli zadetke: Marjan Drvarič 2 ter Ivan Oletić, Ladislav Šabjan in Laszlo Horvath po enega.  Povratno nogometno srečanje  bo na programu  v mesecu juniju v Lendavi.

Na 15.  mednarodnem turnirju karateistov v Žalcu so  tri medalje osvojili tudi tekmovalci Karate kluba Murska Sobota. Med članicami je bila v kategoriji do 50 kg druga Silvija Rajnar, v kategoriji mlajših deklic je bila  v kategoriji do 40 kg  Lorna Zečiri tretja.  Drugo mesto v najmlajši starostni kategoriji malčic pa  si je v borbah v kategoriji nad 30 kg  priborila Nisa Kocet.

V  3. kolu druge državne mladinske rokometne lige je Dobova premagala radgonski Arcont z rezultatom 31:27. Za Arcont so dosegli največ zadetkov: Matej Rojht 8, Boštjan Šijanec 5 in Tine Podlunšek 4 zadetke.

Na državnem šahovskem prvenstvu  invalidov v Žalcu so sodelovale tudi članice Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota.  Naslov državnega prvaka je osvojila  Pavla Košir iz Maribora  s 7. točkami, med pomurskimi šahistkami pa je bila  Greta Škrilec sedma in Antonija Rantaša  osma, obe pa sta zbrali po 4 točke.

Najboljše šahovsko društvo v Sloveniji, Radenska Pomgrad iz Murske Sobote, ki ga vodi predsednik Štefan Cigan,  bo imelo danes ob 18.uri v društvenih prostorih v Murski Soboti redni  letni občni zbor.