Domov

Šport in šah

14 junija 2018 Šport


Na tekmi svetovnega strelskega pokala v trapu v Siggiewi na Malti  je za slovensko strelsko reprezentanco nastopil tudi Boštjan Maček iz Bodonec, član Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote in med tremi slovenski strelci z 11. mestom in 115 zadetki dosegel najboljši izid. Denis Vatovec se je s 106. zadetki uvrstil na 68. mesto, Tomaž  Blazinšek pa je bil uvrščen na 103. mesto z 89. zadetki. Danes na Malti v mešanih dvojicah nastopata še Jasmina Maček in Denis Vatovec.

Izjemen uspeh je v peti etapi mednarodne  82. kolesarske dirke po Švici dosegel Tropovčan Simon Špilak , član ruske Katjuše, ki se je na 155 km dolgi progi v času zmagovalca Italijana Diega Ulissija uvrstil na šesto mesto. Po petih etapah je Špilak med tremi slovenskimi kolesarji, najboljši,  na devetem mestu. Danes je v Švici  na programu kraljevska etapa dolga 186 km.  Slovenski amaterski  kolesarji  in rekreativci pa se bodo v nedeljo ob 12.uri zbrali na državnem prvenstvu v dirki na čas na 14 km dolgi progi v Odrancih.

Na  izrednem občnem zboru članov Društva nogometna šola Mura so v sredo zvečer  v Murski Soboti sprejeli odstopno izjavo dosedanjega predsednika Borisa Cigüta, ki je odstopil iz osebnih razlogov. Za novega predsednika, novega prvoligaškega kluba,  so izvolili   Roberta Kuzmiča, ki je bil že doslej   med glavnimi akterji pri delu klubskega vodstva. Dosedanji predsednik ostaja tudi v prihodnje član izvršnega odbora. Nogometaši Mure se bodo po   načrtu priprav zbrali v Murski Soboti v nedeljo na skupni večerji,  v ponedeljek pa bodo začeli s pripravami.

Iz nekdanjega drugoligaškega Nogometnega kluba Veržej smo dobili sporočilo, da klubska uprava močno dela na pripravi solidne ekipe za tekmovanje v  3. slovenski nogometni ligi, vzhod. Namesto dosedanjega trenerja Borisa Radoša bo v novi tretje ligaški  sezoni  vodil ekipo Veržeja  Mitja Erniša. S pripravami bodo nogometaši Veržeja začeli predvidoma  prvega julija.

Na  drugem malonogometnem turnirju za veterane za pokal Občine Moravske Toplice so  v Motvarjevcih  zmagali Mlajtinci , ki so tekmi za prvo mesto premagali Bogojino  z rezultatom 3:2. V tekmi za tretje mesto so bili Sebeborci boljši od Motvarjevec s 4:2. Na turnirju  je bil najboljši strelec  Jožef Erniša iz Sebeborec s 6. zadetki, najboljši vratar pa Bojan Klanfar  iz Mlajtinec.

Na prvem mednarodnem  memorialu Maksimiljana Dularja v šahu je v Hotelu Habakuk v Mariboru nastopilo kar 99 šahistov.  Zmagal je srbski velemojster Robert Markuš, ki je zbral 12 točk in pol. Med pomurskimi šahisti se je Jernej Buzeti iz Rakičana zdaj  član Železničarskega šahovskega kluba Maribor uvrstil na 11.  mesto, zbral pa je 9 točk in pol. Pomurski šahisti  se bodo zbrali v nedeljo ob 10.uri v Gornji Radgoni kajti Šahovsko društvo Gornja Radgona letos zaznamuje 70 letnico delovanja.