Domov

Šport in šah

15 junija 2018 Šport


Sindikat  profesionalnih igralcev nogometa v Sloveniji  je  v tekmovalni sezoni 2017/2018,  po izboru najboljših igralcev v prvi in drugi slovenski nogometni ligi , prvič  opravil  izbor tudi med igralkami v slovenski ženski nogometni ligi. V anketi je sodelovalo 112 nogometašic.  Med najboljših 11 igralk  se je uvrstilo je tudi pet igralk Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci in sicer: Zala Meršnik, Kaja Korošec, Špela Rozmarič, Sara Makovec in Špela Kolbl.  V najboljšo enajsterico prve slovenske ženske nogometne lige se je uvrstila tudi Tjaša Tibaut iz Puconec, ki zdaj igra za ljubljansko Olimpijo.

Na  zadnji tekmi svetovnega pokala  na Malti v streljanju v trapu  sta  v kategoriji mešanih dvojic  Jasmina Maček  iz Bodonec z Denis Vatovec iz Vrhnike   zadela skupno 119 tarč kar je bilo dovolj za 30. mesto.  Za uvrstitev v finale je bilo potrebno na tekmi na Malti  zadeti 130 tarč.

V šesti etapi 82. kolesarske dirke po Švici je  na 186 km dolgi progi zmagal Danec Kvagh Andersen v času 4:59,53  prekmurski kolesar Simon Špilak član ruske Katjuše se  je uvrstil na 20. mesto z zaostankom za zmagovalcem  30 sekund.  Po šestih etapah je Špilak še vedno na solidnem 9. mestu.

Komisija za šport, rekreacijo in ohranjanje zdravja Skupnosti socialnih zavodov Slovenije  je v organizaciji Doma starejših Rakičan pripravila v Murski Soboti 27. letne športne igre Socialnih zavodov Slovenije. Na športnem srečanju  v odbojki na mivki, vlečenju vrvi, v krosu, tenisu in  plavanju je skupno sodelovalo 788 udeležencev iz 43 zavodov. Moštveno je zmagal Dom starejših oskrbovancev Ljubljana Vič Rudnik, drugi je bil Dom Lukavci pred Domom Danice Vogrinec iz Maribora. Dom starejših Rakičan je zasedel četrto mesto, med ostalimi pomurskimi ekipami so bili Radgončani 16.ti, Ljutomerčani 20.  in Radenčani so bili uvrščeni na 30. mesto.

V povratni kvalifikacijski nogometni tekmi za uvrstitev v prvo slovensko nogometno ligo, vzhod U – 15 je Tabor v Mariboru premagal Nafto 1903 z rezultatom 5:0.  Ker so Mariborčani zmagali tudi v prvi tekmi v Lendavi so se Mariborčani uvrstili v prvo slovensko nogometno ligo,  vzhod U – 15.

V  Gorički ligi malega nogometa za prvaka so zmagovalci lige Neradnovci visoko premagali Carioce iz Markovec z 12:2, drugi Gornji Petrovci so premagali Srebrni breg iz  Martinja s 13:2 tretji Domanjševci pa so  v gosteh premagali Matjaševce s 7:2. V ligi za razvrstitev od 9. mesta dalje  je vodilna Pizzerija Kučan Križevci v Prekmurju  premagala Dolence s  5:1, drugi Čepinci so premagali Isyp Šalovce s 5:1 tretji Stanjevci pa so igrali proti  Interju iz Doliča 2:2. Jutri v soboto ob 12.uri bo v Matjaševcih sklepni turnir Goričke lige za naslov pokalnega prvaka, finale bo zvečer ob 20.uri 15 minut.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju  Šahovskega kluba Železničar v Ljubljani je med 30. šahisti zmagal  Gregor Banfi iz Trzina z 11.točkami in pol, drugi je bil Vladimir Slejko iz Postojne z 10.točkami in tretji Matjaž Kodela iz Šahovskega kluba Rokada iz Lendave, ki je  zbral 9 točk in pol.