V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Šport in šah

16 junija 2018 Šport


V Murski Soboti je včeraj Medobčinsko društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije pripravilo 5. mednarodno športno srečanje paraplegikov iz Hrvaške in Slovenije, ki so se pomerili v lokostrelstvu, vrtnem kegljanju in elektronskem pikadu. Največ uspeha so imeli domači tekmovalci saj so le eno zmago prepustili Mariborčanom.  V lokostrelstvu  je med  člani zmagal Franc Pinter iz Maribora, drugi je bil Anton Simonič iz Murske Sobote. Med članicami je zmagala Neža Kuhar. V pikadu je med člani zmagal Anton Simonič, oba iz Murske Sobote, pred Zvonkom Lilekom iz Maribora. Med članicami je bila  v pikadu najboljša  Marta Janežič iz Murske Sobote pred Mariborčanko Marijo Kerec. V vrtnem kegljanju je med člani zmagal Ladislav Kepe iz Murske Sobote drugi je bil  Zdenko Lilek, med članicami  je bila zmagovalka: Marta Janežič pred Jožico Zadravec obe iz Murske Sobote. Med spremljevalci je zmagal v absolutni konkurenci Branko Barić pred Manuelo Makovec oba iz Murske Sobote.

V  sedmi etapi 82. kolesarske dirke po Švici je  na  170 km dolgi progi zmagal Nairo Quintana iz Kolumbije, ki je za progo  porabil štiri ure eno  minuto in 39 sekund. Edini prekmurski kolesar na dirki Simon Špilak, član ruske Katjuše,  je bil enajsti,  za zmagovalcem  je zaostal  minuto in osem sekund. V skupni uvrstitvi je Simon Špilak na devetem mestu z zaostankom za vodilnim Richijem Portejem iz Avstralije  minuto in 48 sekund.

Na mednarodnem namiznoteniškem turnirju za veterane je v Čakovcu  sodelovalo tudi precej  pomurskih igralcev namiznega tenisa.  Najbolje se je odrezal med veterani starimi nad 60 let Jože Žekš iz Rakičana, član soboškega kluba, ki je se je uvrstil na drugo mesto.  V starostni kategoriji od 50 do 59 let starosti je bil  Darko Fijavž iz Ljutomera  ,ki bo letos potoval tudi na  svetovno prvenstvo v Las Vegas , uvrščen na  tretje mesto, v isti starostni kategoriji  je bil Vojko Gumilar iz Murske Sobote  peti.  V enotni starostni kategoriji dvojic  sta se  Jože  Žekš in Vojko Gumilar uvrstila od 3. do 4. mesta.

Športna zveza Lendava je  sinoči v Lendavi razglasile rezultate  v športnih igrah za leto 2018 na katerih je v 11. panogah sodelovalo  310 udeležencev.  V streljanju z zračno puško sta zmagali med člani  Kafetarji iz Lendave in  med članicami II. Dvojezična osnovna šola, posamično  pa Rihard Kovač in Dijana Benkovič oba  iz ekipe Kafetarji. V košarki je   zmagala  ekipa Leka, v malem nogometu pa Postaja mejne policije Petišovci. V pikadu, v moški konkurenci, je zmagal Košarkarski klub Lindau in v ženski Društvo upokojencev Lendava; posamično sta zmagala Benjamin Gőnc  iz Lindaua in Katarina Bokan iz upokojenske ekipe.  V pohodništvu je zmagalo Medobčinsko društvo invalidov Lendava.  V bowlingu  so zmagali  med člani ekipe  Bamburs boys Lendava in   med članicami Team ST JM Lendava, posamično sta zmagala Marjan Časar  in Jožica Kőnye iz zmagovalnih   ekip. V tenisu je bil najboljši Teniški klub Winner iz Hotize, v namiznem tenisu pa Oletić inženiring iz Lendave. V ribolovu sta zmagala Medobčinsko društvo invalidov Lendava in član te ekipe Anton Jug.  V balinanju med člani in članicami in v kolesarjenju  je bilo najboljše Društvo upokojencev Lendava.

Selektorka slovenske ženske mladinske nogometne reprezentance  Petra Mikeln je v slovensko reprezentanco  povabila 20  igralk med njimi tudi  štiri igralke Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Betlinci.  V reprezentanco,  za  dve  prijateljski tekmi 18. in 20. junija v Zenici proti reprezentanci Bosne in Hercegovine so povabljene: Vita Žolek, Ines Sok,  Maruša Česnik in Sara Makovec.

Šahovska sekcija Ljutomer pri Šahovskem društvu Radenska Pomgrad iz Murske Sobote je sinoči v Razkrižju pripravila  4.  mednarodni šahovski turnir  ob zaključku šolskega leta na katerem je sodelovalo 26 šahistov iz  desetih pomurskih osnovnih šol. V absolutni konkurenci je zmagal Dani Lenček Kranjec iz Osnovne šole Fokovci pred Jako Kočarjem s Tišine in Alino Lukač iz Osnovne šole I Murska Sobota. Med šahistkami je zmagal  Ema Lukač iz soboške osnovne šole I, med šahisti starimi do 9 let Martin Panker iz Dokležovja in med šahisti starimi do 12 let je bil najboljši Tian Hozjan iz Dvojezične osnovne  šole I Lendava.