V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

17 junija 2018 Šport


V osmi etapi 82. mednarodne kolesarske dirke po Švici je na 123 km dolgi progi zmagal  Arnaud Demare iz Francije v času 2:41,07, na 35. mesto se je v času zmagovalca uvrstil prekmurski kolesar Simon Špilak, član ruske Katjuše.  Po osmih etapah vodi Avstralec Richie Porte, Špilak  je kot najboljši slovenski kolesar na 9. mestu z zaostankom  minute in 48 sekund.

Na olimpijskem strelišču pri Büdinskem mlinu v Rakičanu je bilo 5. kolo prve državne  lige vzhod v streljanju z lovsko puško šibrenico  moštveno je zmagal Ormož s 194 zadetki, drugi je bil Kunšperk  s 19.1 zadetki in  tretje Strelsko društvo Štefan Kovač – trap Murska Sobota v postavi: Evgen Pap, Janez Bertalanič in  Marko Miljević s 191.zadetki.  Na četrto mesto so se uvrstili Radgončani v postavi: Dani Šmid, Milan Pelcl in Milan Svetec, ki so zadeli 188 tarč.  V odsotnosti Boštjana Mačka in Denisa Pojbiča  je v posamični konkurenci zmagal Rajko Lupše iz Kunšperka,  najboljši   med pomurskimi strelci je bil v prvi ligi peti Dani Šmid;  v drugi ligi pa se je uvrstil na  drugo mesto Marko Miljević, šesti pa je bil Janez Bertalanič.

Na teku okoli Bukovniškega jezera v okviru točkovanja za  pomurski  pokal je na 6,7 km dolgi progi med člani zmagal Iztok Fister iz Kolesarskega kluba Tropovci, drugi je bil Tomaž Sraka od Grada in tretji Goran Špilak iz ekipe Prevozi bolnikov Bratonci.  Med članicami je zmagala  na 4,5 km dolgi progi Karin Fister iz Kolesarskega kluba Tropovci, druga je bila Smilja Rosić iz ekipe Borisova bežeča deca iz Murske Sobote in tretja Anemary Puhan iz Kuštanovec,

Na 2. nočnem teku v Mariboru so nastopili tudi pomurski tekači. Najbolje se je v teku na pet km dolgi progi odrezala Andreja Gorčan, ki je zasedla prvo mesto. V teku na 10 km pa se je uvrstil na šesto mesto Dejan Preindl oba iz ekipe Prevozi bolnikov Bratonci.

V Kopru je bilo moštveno prvenstvo Slovenije za pionirje in pionirke v atletiki.   V  teku na 100 metrov se je uvrstil na tretje mesto Gal Skledar iz Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote, Niko Forjan  se je uvrstil na 13. mesto.  Moštveno je zmagalo Atletsko društvo MASS Ljubljana, soboško Pomurje  se je uvrstilo na 14. mesto.

Na  državnem prvenstvu  v judu za učence in učenke  osnovnih šol  v Mariboru so med   judoisti iz 52. osnovnih šol  šest prvih mest osvojili tudi  pomurski osnovnošolci. Med  učenci  so postali državni prvaki: Nejc Kalamar iz  Bakovec, Blaž Küplen iz Osnovne šole I Murska Sobota in Tilen Forjan iz Beltinec. Drugi mesti sta osvojila: Jan Špilak iz Bakovec in Niko Kuzma iz Veržeja  tretji  je bil v svoji težnostni kategoriji Blaž Zver iz Beltinec. Med  učenkami so osvojile naslove državnih prvakinj: Urška Rižnar iz Stročje vasi, Evelin Munda iz Juršinec in Maša Slavinec iz Križevec. Druga mesta na državnem prvenstvu osnovnošolk v judu  so osvojile: Zoja Munda iz Juršinec, Sara Vrbančič iz Osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer in  Nika Orlovčič iz Razkrižja, na tretje mesto sta se uvrstili Tamara Ferencek iz Kobilja  in Melisa Božič iz Črenšovec.

Prvi dan nogometnega turnirja Ford open Avto Rajh 2018 v soboški Fazaneriji je med 8 letniki zmagala soboška Mura, ki je bila v finalu boljša od Jarenine s 3:1 v tekmi za tretje mesto pa je ptujska Drava premagala Veržej z 2:0. Med 9 letniki je zmagala Slatina iz Radenec, ki je v finalu premagala Odrance s 3:1. Na tretje mesto se je uvrstila Jarenina, četrta pa je bila Radgona.

V Dunjkovcu na Hrvaškem je bilo mednarodno  nogometno srečanje nogometnih trenerjev. Zmagali so nogometni trenerji Varaždina, ki so premagali Medžimurje iz Čakovca s 4:1 in Lendavo z 8:0. Drugo Medžimurje iz Čakovca  je v tekmi za drugo mesto bilo boljše od lendavskih nogometnih trenerjev z rezultatom 5:1.

V revijalni malonogometni tekmi v Murski Soboti je na igrišču v soboškem Partizanu ekipa Panonske iz Murske Sobote bila boljša od ekipe Okrožnega sodišča Murska Sobota z rezultatom 7:3.  Za Panonsko so dosegli zadetke: Damjan Žilavec tri, Matej Nemec dva ter po enega Ivo Bohar in Feliks Nemec; za ekipo sodišča je dvakrat zadel Denis Horvat enkrat pa Igor Vogrin.

V Podgradu pri Gornji Radgoni je na ribiškem tekmovanju z naslovom: »  Pokal lastnikov ribnika« tekmovalo 22 ribičev.  Zmagal je Svetozar Markovič iz Gornje Radgone s 16,7 k ulovljenih rib drugi je bil Mirko Jančar iz Črešnjevec s 15,1 kg  na tretje mesto pa se je uvrstil Ivan Jaušovec iz Plitvice s 15 kg, četrta pa je bila Marija Ivanek  iz Črešnjevec ,ki je v moški druščini imela na tehtanju  12,9 kg ulovljenih rib.

Na 19.  mesečnem hitropoteznem šahovskem turnirju v Gornji Radgoni  je  zmagal Silvester Puntigam s 7. točkami in pol, drugi je bil Dane Dvanajšček s petimi in tretji Mihael Breznik s tremi točkami.