V etru
Oaj kak san zlüfto, oddaja o športu
Domov

Šport in šah

18 junija 2018 Šport


Športno društvo Team turbo Tropovci je družno z Občino Odranci pripravilo državno prvenstvo  amaterskih kolesarjev in kolesark v dirki na čas. Na 14 km dolgi progi : Odranci – Beltinci – Melinci.-  Gornja Bistrica in Odranci je sodelovalo 109 kolesarjev. Med prekmurskimi kolesarji se je znova odlično odrezal, čeprav tudi v organizatorski nalogi,  Dušan Hajdinjak, ki je v kategoriji masterji D zasedel drugo mesto in naslov državnega podprvaka,  v isti kategoriji se je Dominik Ketiš uvrstil na šesto mesto. Na solidno šesto mesto se je uvrstil tudi Dušan Fister iz Kolesarskega kluba Tropovci, ki je bil med amaterji šesti.  V ženski konkurenci kategorije B se je Darja Horvat iz Ocean Orchidsa iz Dobrovnika uvrstila na  četrto mesto.

Na drugih letošnjih kasaških dirkah v Ljutomeru  sta bili  pred  blizu 1500 gledalci v ospredju zanimanja  dve  spominski dirki.  V prvi dirki  za memorial Mirka Hanžekoviča je zmagal Didier Bleu na vajetih Darje Dolinšek Trontelj iz Stožic pred  Liberty Luno z voznikom Renejem Hanžekovičem  iz ljutomerskega kluba. V dirki za memorial Janka Makoterja je bila zmagala Vittorina Jett na vajetih Dušana Zorka iz Borec  in najboljšim kilometrskim časom dneva 1: 17,8. Na drugo mesto se je  v tej dirki uvrstil Paolendry Like pod taktirko Marka Slaviča. V preostalih dirkah  so  med ljutomerskimi kasaškimi vozniki zmagali: Peny Win z Jožefom Ostercem, Perlita na vajetih Miroslava Antoliča, Fauna V z Andrejem Antolinom, Rosso pod taktirko Franca Cimermana in Carlina Beco z Vitom Šadlom.

Drugi dan mednarodnega nogometnega turnirja  mladih v soboški Fazaneriji je med 10 letniki zmagala Mura pred Varaždinom, Dobrovo in Jarenino. V starostni skupini U – 11 pa je zmagala ptujska Drava pred Muro ljubljansko Ilirijo in Dobrovo.

Danes  so  v Murski Soboti začeli s pripravami za novo sezono nogometaši Mure z novinci: Tomijem Horvatom iz Turnišča, Špirom Peričićem iz Dalmacije in Klemnom Šturmom iz Krškega. Pri Muri pa ni več Zvonimirja Žigerja in Arpada Vaša.  Oba prekmurska drugoligaša še ne trenirata,; Franc Fridl bo imel prvi trening z Nafto šele 25. junija,  Beltinčani pa bodo pod taktirko Zlatka Gaborja začeli s pripravami 30.junija.

Na 21. svetovnem prvenstvu v nogometu, ki poteka v Rusiji , bo  jutri ob 14.uri tekmo med  Kolumbijo in Japonsko vodila slovenska sodniška trojka. Glavni sodnik bo 40 letni Koprčan Damir Skomina, pomagala pa mu bosta 41 letni Robert Vukan iz Gornje Radgone in  32 letni Jure Praprotnik iz Ljubljane.  Tekma bo  v mestu Saransk na stadionu, ki  Mordovia, ki sprejeme  44. 000 gledalcev.

Na meddružinskem tekmovanju lovskih družin v streljanju z lovsko puško šibrenico pri Lovskem domu v Dolini v organizaciji Lovske družine Petišovci je zmagala Lovska družina  Dobrovnik pred Lendavo, Veliko Polano in Petišovci.  Za zmagovalno ekipo Dobrovnika so  streljali: Janez in Dejan Bertalanič, Mirko Hirci , Boris Pušnik in Anton Gabor.

Šahovsko društvo Gornja Radgona, ki letos praznuje 70 letnico delovanja, je v nedeljo ob jubileju društva pripravilo šahovski turnir na katerem je sodelovalo kar 35 šahistov. Zmagal je Marko Coklin iz Radenske  Pomgrada s 7.točkami in pol, drugi je bil Darko Dominko s Ptuja in tretji Silvester Puntigam iz Gornje Radgone, oba sta zbrala po 7 točk. Na četrto mesto se je uvrstil Radgončan Gregor Vohl in na peto Karel Žajdela iz Frama, oba s šestimi točkami.