V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport in šah

19 junija 2018 Šport


Na letošnjih  sredozemskih igrah   v španski Tarragoni, ki bodo   od 22.junija do prvega julija, bo   sodelovalo 4000 športnikov iz 26 držav, ki se bodo pomerili v 31. športnih panogah.  Med udeleženci bo  tudi 179 slovenskih športnikov in med njimi tudi športniki iz pomurskih društev. Tako bosta v streljanju v trapu sodelovala Boštjan in Jasmina  Maček  iz Strelskega društva Štefan Kovač trap iz Murske Sobote, s slovensko žensko odbojkarsko reprezentanco bo na igrah  nastopila   Veronika Mikl iz Ljutomera članica Ženskega odbojkarskega kluba Roto Kema in nastopil  bo za slovensko rokoborsko  reprezentanco   tudi David Habat član soboškega rokoborskega društva.

Slovenska  ženska mladinska nogometna reprezentanca je v Zenici v prijateljski tekmi premagala reprezentanco Bosne in Hercegovine z rezultatom 4:0.  Za slovensko reprezentanco pod taktirko selektorke  Petre Mikeln  so dosegle zadetke: Neva Kumalič, Ana Milović, Kim Juršnik in Ana Lukić. Za reprezentanco so nastopile tudi igralke Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci:  Ines Sok, Maruša Česnik, Vita Žolek in Luana Zajmi . Povratno srečanje ženskih nogometnih reprezentanc Slovenije in Bosne in Hercegovine bo  v sredo v Zenici.

V mednarodni  ligi v streljanju z malokalibrsko puško v organizaciji Športno strelskega kluba Murska Sobota na strelišču v Presiki pri Ljutomeru je med člani posamično zmagal  Timotej Plahut iz Murske Sobote, drugi je bil Vasja Štaman iz Ljutomera in tretji Ferenc Havasi iz Zalaegerszega. Med članicami je zmagala  Vesna Mele iz Ormoža, druga je bila Jozsefne Paap iz Nagykanizse in tretja Brina Stajnko iz Ljutomera.  Moštveno je zmagalo Jezero iz Dobrovnika v postavi: Franc Car, Štefan Balaško in Vinko Bežan pred Ljutomerom v postavi: Brina Stajnko, Vasja Štaman in Dušan Špindler ,na tretje mesto pa se je med 12. ekipami  uvrstila  Nagyknizsa.

Na kvalifikacijskem turnirju v odbojki na mivki v Beltincih  za koroško – štajersko – pomursko regijo v starostni kategoriji U – 14  je med dečki zmagala dvojica: Kurent – Petrič iz Braslovč in Medvod. Med dekleti pa je bila najboljša dvojica Kalar  iz Braslovč in Posedi iz Polzele. Med pomurskimi  odbojkaricami je bila dvojica: Škraban  – Rakar iz Vaneče in Puconec peta na šesto mesto pa se je uvrstila dvojica: Anželj – Kološa iz Markišavec in Kupšinec.

Na Vidovem kolesarskem maratonu  v Dobrovniku je skupno kolesarilo 205 kolesarjev. Na najdaljši  70 km dolgi progi je bil najhitrejši  Primož Obal s Pertoče član Kolesarskega kluba Meblojogi, drugi je bil Žiga Horvat iz Dankovec član Adria Mobilla iz Novega mesta. Na 60 km dolgi progi je bil najhitrejši Mitja Špilak  in na 30 km Robi Ferčak oba iz Kolesarskega kluba Ocean Orchids iz Dobrovnika,  na družinski 5 km dolgi progi  je bila najhitrejša Brina Varga iz Dvojezične osnovne šole Dobrovnik.

Na mednarodnem teku v Lentiju na Madžarskem so med 276 udeleženci tekli tudi Lendavčani. Na pet km dolgi progi se je v svoji starostni kategoriji uvrstila na četrto mesto Tamara Češka. Na 11,3 km dolgi progi je bil najbolje uvrščen v svoji kategoriji Mihael Bači, ki je bil drugi, na četrto mesto se je uvrstil Andrej Gazdag , na šesto mesto v svoji starostni kategoriji pa se je uvrstil Igor Vučko.

Na  pokalnem malonogometnem turnirju Ravenske članske  lige  v Tropovcih je med 14. ekipami zmagalo Gradišče, ki je bilo v finalu po streljanju devetmetrovk boljše od druge  Krajne, v rednem delu je bil izid 1:1. Tretji so bili Petanjci, četrta je bila ekipa Tropovci/Tišina in peti Mister baby iz Gederovec Prvaki lige Borejci so bili šele šesti.  Mitja Vurcer je bil najboljši vratar, Nejc Benko, oba iz Gradišča,   pa najboljši strelec,   najboljši igralec turnirja  v Tropovcih  je bil Niko Barbarič iz Krajne.

V Gornji Radgoni so ob 70 letnici  šahovskega kluba pripravili dva turnirja.  O tem ,da je na članskem turnirju zmagal Marko Coklin iz Radenske Pomgrada smo že poročali. Med osnovnošolci pa je zmagal Nejc Marovt, drugi je bil Žak Pivec oba iz Šahovskega društva Slovenec iz Poljčan,  na tretje mesto  se je uvrstil Gašper Štrakl iz Gornje Radgone.  Sekretarka Šahovske zveze Slovenije Nina Rob  je predsedniku društva Juriju Ojsteršku  ob visokem  jubileju  društva  podelila posebno priznanje  slovenske šahovske zveze.