V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

20 junija 2018 Šport


V Polani je danes Balonarski klub Roto balon iz Murske Sobote skupno s predstavniki Letalske zveze Slovenije predstavil  peto odprto prvenstvo Slovenije v letenju s toplozračnimi baloni. Na prvenstvu  v času od  četrtka  21. junija do nedelje  25. junija  bo sodelovalo 18 balonarskih posadk iz Avstrije, Poljske, Češke, Slovaške in Hrvaške med njimi  bo tudi sedem slovenskih posadk. Zagotovo bosta v ospredju zanimanja posadki Radoša Švaglja iz  Balonarskega kluba Roto balon  in Dejana Buzetija iz Balonarskega kluba Bakovci. Več bomo na Murskem valu poročali jutri.  Zveza nogometnih trenerjev Slovenije in Društvo nogometnih trenerjev Kranj sta v Bohinjski Bistrici  pripravila srečanje slovenskih območnih trenerskih nogometnih društev.  V  spretnostnih igrah so bili najboljši nogometni trenerji Kranja, na drugo mesto  so se uvrstili lendavski nogometni trenerji v postavi: Marjan Tompa, Jože Vori  Slavko Lebar  Avgust Leček,  Drago Režonja, Franc Hanč  , Franc Litrop in Franc Horvat Meštrović.  Soboški nogometni trenerji  so bili med sedmimi ekipami četrti  v postavi: Zdenko Maučec, Željko Kranjc, Jože Rous, Bojan Malačič , Jože Krauthaker in Zlatko Gabor. V tekmi za posebno nagrado organizatorjev je zmagal Slavko Lebar iz Lendave, ki je z žogo  zadel palico na razdalji 45 metrov.

Športno strelsko društvo Murska Sobota je na strelišču v Presiki pripravilo   regijsko prvenstvo s serijsko malokalibrsko puško. Med člani je kategoriji  30 strelov leže zmagal Vasja Štaman iz Ljutomera, drugi je bil Vinko Bežan iz dobrovniškega Jezera  in tretji Dušan Špindler iz Ljutomera. Med članicami je zmagala Vesne Mele iz Ormoža pred Brino Stajnko iz Ljutomera.  Moštveno je zmagala ekipa Jezera iz Dobrovnika  pred Strelskim društvom Ljutomer na tretje mesto pa so se uvrstili Gederovci. Med pionirji je v kategoriji 30 strelov leže zmagal Timotej Plahut iz Murske Sobote, ki je bil zmagovalec tudi  v kategoriji 3 x 10 strelov. Moštveno  so v obeh disciplinah zmagali  strelci Murske Sobote v postavi: Timotej Plahut, Blaž Serdt in Patrik Farkaš.

V Črenšovcih je  bilo pomursko upokojensko prvenstvu za člane v vrtnem kegljanju. Med 12. ekipami je moštveno zmagalo Društvo upokojencev Bodonci- Brezovci – Zenkovci s 419, podrtimi keglji pred Puconci, ki so podrli 418 kegljev in na tretje mesto se je uvrstila Murska Sobota s 417.keglji.  Organizatorji prvenstva Črenšovci so bili s 393.keglji šesti. Posamično je zmagal  Jože Horvat iz bodonsko . brezovskega zenkovskega društva s 120. podrtimi keglji, drugi je bil Pavel Bukovec iz Kobilja s 119.keglji in tretji Franc Vučkih iz Moravskih Toplic, ki je podrl 110 kegljev.

V prvi puconski  medobčinski ligi malega nogometa so   v zadnjem kolu  novi prvaki Košarovci  igrali proti Vaneči 4:4, drugi  na lestvici Puževci so  izgubili proti Romi iz Doline s 3:2 tretji Pečarovci pa so v sosedskem derbiju   premagali Šalamence  s 3:2. V drugi puconski ligi  so prvaki lige Predanovci premagali  Otovce s 3:0, drugi Vadarci so visoko premagali Legende iz Lemerja kar z 9:2 , tretji Kuštanovci pa so utrpeli poraz od Moščanec s 4:1. V soboto 23. in v nedeljo 24.  junija bodo v Pečarovcih pripravili še turnir za naslov občinskega pokalnega prvaka v nogometu.

Na šestem hitropoteznem šahovskem turnirju  v Mariboru je  med  22. šahisti zmagal Boris Mitrović iz Šahovskega društva Fram, druga je bila Lea Števanec iz Rankovec, članica kranjskega šahovskega kluba in na tretje mesto se je uvrstil Darko Špelec iz mariborskega Branika, vsi trije šahisti pa so zbrali po sedem točk.