V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

23 junija 2018 Šport


Na letališču soboškega aerokluba v Rakičanu je bil danes zjutraj opravljen prvi tekmovalni dan za udeležence odrtega prvenstva Slovenije v letenju s toplozračnimi baloni.   Petkove vremenske razmere tekmovalcem niso dovoljevale dveh načrtovanih poletov.  Danes je dobilo 15 balonarskih posadk iz petih držav pet nalog in najbolje je tekmovalni polet opravil  Martin Pagger iz Avstrije, drugi je bil Zbigniew  Jagodzik iz Poljske in tretji lanski zmagovalec  tekme v Prekmurju Helmut Pottler iz Avstrije. Najboljši slovenski balonar je bil Vito Rome iz Ljubljane na četrtem mestu. Med pomurskimi balonarji se je Dejan Buzeti iz Balonarskega kluba Bakovci s kopilotom Mitjo Hrenom   v absolutni konkurenci uvrstil na 10. mesto, med slovenskimi balonarji, ki nastopajo za državno prvenstvo pa je  uvrščen na  solidno tretje mesto.

Teniška igralka Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota se je  v ženskih dvojicah s Španko Mario Jose Martinez Sanchez  na teniškem turnirju v Palmi de Mallorki  z nagradnim skladom 250.000 ameriških dolarjev uvrstila v finale. V polfinalu je slovensko španska dvojica premagala  švicarsko britansko navezo Xenia Knoll – Alnna Smith , v nizih dvakrat s 6:4.

Na 15. ormoškem nočnem teku so sinoči tekli tudi pomurski atleti. V teku na 4,8 km dolgi  progi je bil Aleš Zver iz Odranec drugi, na 9. mesto se je uvrstil Luka Smolko in na 11. Goran Špilak oba iz ekipe Prevozi bolnikov Bratonci. V ženski konkurenci se je na 4 km dolgi progi uvrstila na četrto mesto Andreja Gorčan iz Černelavec, članica ekipe Prevozi bolnikov Bratonci.

V Črni na Koroškem je bilo četrto kolo lige Zveze paraplegikov Slovenije  v atletiki. Ekipa Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote se je moštveno  uvrstila na peto mesto, zmagali so paraplegiki Jugozahodne  Štajerske iz Celja. Posamično je v ženski konkurenci Marta Janežič zmagala  v suvanju krogle, druga pa je bila v metu kopja in peta v metu diska.  V moški konkurenci  je bil v vožnji na 100  in 200 metrov  dvakrat peti Andrej Gorza ,v metu diska  pa je bil Dušan Slana šesti. V vožnji na 100 metrov se je  Franc Baum iz soboškega društva uvrstil na 8. mesto.

Na teakwondo  turnirju v  točkovanju  v državno  prvenstvo    je v Ljubljani minuli teden Beno Misja iz Lendave nastopil kar na treh turnirjih in na vseh zasedel prvo mesto.  Na  petkovem turnirju je Misja  premagal Žigo Žagarja iz Litije z rezultatom 8:1 v drugem dvoboju  pa je bil boljši še od Aleksa Aleksovskega  iz Ljubljane s 7:0.

V Lendavi je bilo mednarodno športno  srečanje upokojenskih društev Lendave in Murskega Središča iz Hrvaške, kjer so bili  po petih tekmovalnih preizkušnja skupni zmagovalci gostje iz Murskega Središča. Lendavčani  so zmagali   v moški konkurenci v pikadu. V vrtnem kegljanju so zmagale v ženski konkurenci članice Društva upokojencev Lendava. V streljanju z zračno puško je bila najboljša lendavska ekipa. Povratno srečanje bodo upokojenci pripravili v mesecu avgustu na Hrvaškem.

Športna zveza Križevci je v Logarovcih pripravila sklepni turnir v malem nogometu za območje Občine Križevci pri Ljutomeru. Zmagala je ekipa Ključarovec, ki je v finalu s 5:1 premagala Berkovce, v tekmi za tretje mesto  so Bučani s 5:1 premagali Športno društvo Loko  iz Logarovec. Na turnirju je bil najboljši vratar  Andrej Fajfar iz Ključarovec, najboljši strelec pa David Vinkovič iz Bunčan.

Na prvem hitropoteznem šahovskem turnirju Laguna 2018 je v Ljubljani med  30. šahisti zmagal Blaž Debevec iz Komende, ki je zbral 9 točk in pol. Na  solidno tretje mesto se je uvrstil Matjaž Kodela iz Šahovskega društva Rokada iz Lendave, ki je zbral 8 točk.