Domov

Šport in šah

26 junija 2018 Šport


Na mednarodnem teniškem turnirju v Palmi de Mallorci je teniška igralka Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota  v ženskih dvojicah s Španko Mario Jose Martinez Sanchez osvojila prvo mesto, kar je že njena šesta  turnirska zmaga.  Klepačeva je s svojo soigralko bila v finalu boljša od  češke dvojice: Lucija Šafarova – Barbara Stefkova s 6:1, 3:6 in 10:3.

Drugi dan tekmovanja v atletiki za slovenski pokal   je   med članicami v Ljubljani  Urška Martinec iz Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote  v teku na  3000 metrov zasedla drugo mesto v času 10:22,26. V teku na 400 metrov z ovirami  se je Natalija Pavlinjek iz soboškega kluba v času 1:12,34 uvrstila na 12. mesto.

V počastitev dneva državnosti je  Ribiška družina Petišovci pripravila ob speedway stadionu v Petišovcih mednarodno ribiško tekmovanje na katerem je sodelovalo 36 ribičev iz Madžarske, Hrvaške in Slovenije.  Po štiriurnem tekmovanju je zmagal Ladislav Horvat  iz Čentibe s 7,30 kg ulovljenih rib, drugi je bil Branko Serec iz Murske Sobote s 4,8 kg in na tretje mesto se je uvrstil Bruno Pintarič iz Lakoša s 3,2 kg rib. Na četrto mesto se je uvrstil Sašo Serec iz Murske Sobote s 2,4 kg in peta je bila Metka Verbančič iz Lendave z 2,2 kg ulovljenih rib.

Na   odprtem prvenstvu Avstrije za kadete in mladince v športnem karateju  je v   v Salzburgu  Kristjan Klemenčič, član Karate kluba Gornja Radgona  v druščini 1100 karateistov iz 27 držav osvojil drugo mesto. Med kadeti je na poti do drugega mesta Klemenčič   v svoji kategoriji 24 karateistov osvojil  pet zmag, utrpel pa je poraz le proti karateistu iz Italije,

V Gornjih Slavečih je bil sklepni turnir v malem nogometu za prvaka Pomurja. V tekmi za prvo mesto je Kapela prvak radgonske lige bila boljša od Bodočnosti iz Fikšinec prvaka zahodne Goričke lige  s 3:1. V tekmi za tretje mesto so Filovci prvaki moravskotopliške lige premagali Ključarovce prvaka križevske lige s 3:0. Najboljši strelec turnirja je bil Sandi Šinko  s 7. zadetki in vratar Aleš Svetanič o ba iz Bodočnosti  najboljši igralec pa je bil  Edin Čolić iz zmagovite ekipe Kapele.

Na 32. mednarodnem šahovskem turnirju v Pulju med 196.šahisti iz 22 držav sodeluje tudi Ljutomerčanka Barbara Skuhala, članica Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote. Po  štirih kolih je Skuhalova v Pulju dvakrat zmagala enkrat remizirala in utrpela en poraz.