Domov

Šport in šah

27 junija 2018 Šport


Na Argonavtskem kolesarskem maratonu na Vrhniki, ki se točkuje tudi za slovenski pokal ,  so nastopili  kolesarji obeh pomurskih klubov.  Med amaterji na 80 km  dolgi progi zasedel sedmo mesto Klemen Polajnar iz Športnega društva Team turbo Tropovci, deveti pa je bil Žan Karba iz Kolesarskega kluba Tropovci. Med masterji je bil v skupini »B« četrti Goran Salavec in v skupini D je Dušan Hajdinjak, oba iz Športnega društva Team turbo Tropovci ,  zasedel drugo mesto.

Na kasaških dirkah  v Lenartu  so ljutomerski kasaški vozniki bili dvakrat med zmagovalci.  V šesti dirki je zmagal Breve Des Bauxna  na vajetih mlajšega Jožeta Sagaja s kilometrskim časom 1:18,3. V osmi dirki pa je zmagala Fauna z voznikom Brankom Seršenom, oba iz Kasaškega kluba Ljutomer , s kilometrskim časom  1:17,5. Druga mesta na dirkah v Lenartu  so osvojili: Just do it s Primožem Kristlom, Artis na vajetih Darje Antolin in Iskra z voznikom Dušanom Zorkom. Tretja mesta pa so zasedli Foka s Sašom Seršenom, Arrived Star z Jernejem Slavičem, Atalante Reyac z Rokom Hericem in Lušt pod taktirko  mlajšega Jožeta Sagaja .

Nogometaši Urala iz Jekaterinbruga, člani ruske premier lige, za katerega je igral tudi Grega Balažic iz Murske Sobote so v Gornji Radgoni v prijateljski pripravljani nogometni tekmi  premagali soboško Muro z rezultatom 4:1. Za Muro je dosegel častni zadetek  Matic Maruško.

Na svetovnem nogometnem prvenstvu v Rusiji bo  slovenska sodniška ekipa vodila v četrtek ob 20. uri drugo tekmo. Po tekmi med Kolumbijo in Japonsko bo Darko Skomina iz Kopra  z Juretom Praprotnikom iz Ljubljane  in Robertom Vukanom iz Gornje Radgone delil pravico v Kaliningradu  na tekmi med Anglijo in Belgijo.

S pripravami za novo sezono so začeli nogometaši Nafte 1903 člani druge slovenske  lige. Na prvem treningu je bilo 24 igralcev med novinci sta Arpad Vaš in Roy Rudonja, klub pa sta zapustila: Liridon Osmanj in Marko Ilić. Na preizkušnji v Lendavi sta Jan Germek iz Maribora in Giuseppe Nocolao iz mladinske šole Napolija. V  Lendavi bo  tudi naslednji dve leti  Nafto vodi trener  Franc Fridl s pomočnikom Mihaelom Premušem in trenerjem vratarjev Stanislavom Kuzmo. Prvo prijateljsko tekmo bo Nafta igrala v petek 29. junija v Lendavi proti madžarski drugoligaški ekipi  Aqvital Csakvar.

Na pokalnem turnirju Ravenske lige  v malem nogometu za  veterane   na Petanjcih  so  med 12. ekipami  v polfinalu  Černelavci premagali Kupšince z 1:0, Polana pa je bila boljša od Kroga 97 s 4:1. V tekmi za naslov pokalnega veteranskega prvaka Ravenske lige  so Černelavci premagali  Polano s 3:1,  v tekmi za tretje mesto pa je  bil Krog 97 boljši od Kupšinec, ligaškega prvaka lige, z rezultatom 2:0. Najboljši  strelec je bil Štefan Horvat iz Kupšinec z 8. zadetki, igralec Vladimir Kokol iz Černelavec in vratar Darko Rogan iz Polane.

Na 32. mednarodnem šahovskem turnirju za pokal Pulja med 196. šahisti iz 22 držav sodeluje tudi Ljutomerčanka Barbara Skuhala, ki je v 5. kolu izgubila proti Avstrijcu Christianu Srienzu. Po petih kolih ima Skuhalova tri točke in je na 52. mestu.

Na šestem  hitropoteznem šahovskem turnirju Gostilne Taborka v Mariboru je med 29. šahisti zmagal Vladimir Kodrič iz Loške doline z 10.točkami. Lea Števanec iz Rankovec  članica kranjskega šahovskega kluba je  kot najboljša šahistka z osmimi točkami zasedla peto mesto.