V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

8 marca 2017 Šport


Plesna zveza Slovenije je  v Ljubljani najboljšim slovenskim plesalcem in plesalkam, ki so se v letu 2016   osvojili medalje  na evropskem in svetovnem prvenstvu  podelila  posebne plakate. Pet priznanj  je  dobil  tudi  Plesno klub Zeko iz Murske Sobote.   Zlato plaketo,  z nominacijo za najboljšega plesalca leta,  je dobil Aleš Ivanuša. Ob njem je dobil    posamično zlato plaketo  še  Filip Kovačič. Srebrno plaketo je dobila članska breakdance skupina  v sestavi:  Aleš Ivanuša, David Cimerman, Tim Babnik, Mark Redelonghi, Nik Pregara Šuler in Dejan Zečević. Srebrno plaketo je dobila tudi mladinska skupina v postavi: David Copot, Filip Kovačič, Petra Rajh, Elias Ljubec, David őri, Enej Koprivec in Gal Vrbnjak.

V zaostalem srečanju 23.kola v prvi slovenski nogometni ligi Telekom Slovenije je Maribor v gosteh premagal Gorico z rezultatom 4:2. Pred 1600 gledalci sta za Maribor dosegla zadetka: Dare Vršič iz Segovec pri Apačah  in to v 35. in 41. minuti ter Luka Zahović v 62. in 85. minuti; za Gorico, ki je na tekmi vodila z 1:0 je dosegel  Miran Burgič zadetka v 15. minuti iz 11 metrovke in v 72. minuti iz igre. Do  68. minute , ko je bil izid že  3:1 za Maribor je igral  tudi Damjan Bohar  iz Mačkovec, Dare Vršič strelec dveh zadetkov pa je igral za Mariborčane do  78.minute.

 

Nogometaš Matic Maruško doma iz Črnec pri Apačah, ki je bil v svoji  karieri  med drugim tudi kapetan soboške Mure je predčasno končal nogometno kariero v  kazahstanski ekipi Kaisarja in je zdaj prost igralec.  26 letni Maruško, nekdanji član slovenske mlade reprezentance,  se je sporazumno razšel s Kaiserjem ,kjer je prišlo do sprememb na trenerski klopi.  V  minuli sezoni  se je Kaisar z odlično igro Matica Maruška uvrstil v elitno  premier ligo Kazahstana.

V  18.kolu prleške lige v elektronskem pikadu je v derbiju kola vodilni Alibi bar  iz Ljutomera premagal  drugega na lestvici Picasso iz Banovec z rezultatom 14:11.  Milenium iz Ljutomera je dobil dvoboj  z ekipo M- Powerja iz Babinec s 25:0.

V  prvi kvalifikacijski  rokometni tekmi mlajših dečkov kategorije B  za uvrstitev v polfinale  je radgonski Arcont v Radencih premagal ekipo Moškanjec/Gorišnice z rezultatom 16:15. Za Arcont so dosegli največ zadetkov: Niko Nevio Perša, Enej Vinkovič, Marcel Maier in Jure Kutoš po 4 zadetke.  Povratna tekma za uvrstitev med 16 ekip v državi  bo v petek v Gorišnici.

Na Muti je bilo državno šahovsko prvenstvo za invalide. V ženski konkurenci je zmagala Pavla Košir iz Maribora;   med pomurskimi šahistkami  se je  na odlično peto mesto  uvrstila Erika Car  iz Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota.  Na državnem hitropoteznem šahu za invalide pa je zmagal Janez Poberžnik iz Dravograda, med pomurski šahisti se je Janko Brunčič iz ljutomerskega društva invalidov uvrstil na deveto mesto.