Domov

Šport in šah

28 junija 2018 Šport


Na Balkanskem prvenstvu  v kickboksingu je v Sarajevu uspešno nastopil s slovensko reprezentanco  Jernej Horvat član Kickboksing kluba Murska Sobota.  Tekmovalci v Sarajevu so nastopili v dveh kategorijah, Jernej Horvat pa je zasedel tretje mesto v disciplini low kick,  kar je izjemen uspeha mladega tekmovalca.

Nogometaši Maribora so pripravljalni prijateljski mednarodni nogometni tekmi gostovali v Avstriji pri tretje ligaški  ekipi Weiza in zmagali z rezultatom 4:1. Za Maribor sta do 61. minute igrala tudi pomurska nogometaša Žan Kolmanič iz Veržeja in Dare Vršič iz Segovec pri Apačah.

Kluba malega nogometa Sebeborci  je na spominskem memorialu Simona Forjana  v malem nogometu gostil v dveh konkurencah 16 ekip. Med člani je nastopilo 12 ekip. Prvo mesto je osvojila ekipa podjetnika Antona Baše iz Melinec, druga je bila Čarda iz Martjanec in na tretje mesto se je uvrstila ekipa Orkana iz Murske Sobote.  V veteranski konkurenci so zmagali igralci puconske Keme pred Črenšovci tretja pa je bila ekipa Slovenskega narodnega gledališča iz Maribora. Za najboljšega igralca na turnirju so izbrali Aleksa Vegija Kalamarja iz zmagovite Bašove ekipe in Tomislava Glavico iz Keme. Najboljši vratar na turnirju je bil Alen Buzeti iz Čarde.

V telovadnici osnovne šole I  v Murski Soboti in na soboškem kopališču poteka v organizaciji Odbojkarskega kluba Panvita Pomgrad tradicionalni letni odbojkarski tabor. Dopoldne mladi udeleženci tabora vadijo odbojko v telovadnici, popoldne pa v ugodnih vremenskih razmerah igrajo odbojko na mivki na soboškem kopališču. Na odbojkarskem taboru sodeluje 21 udeležencev.

Na 32. mednarodnem šahovskem turnirju v Pulju na Hrvaškem je v 6. kolu Ljutomerčanka Barbara Skuhala remizirala proti Damirju Mihalincu iz Hrvaške. Po šestih kolih je Skuhalova med 196. šahisti s tremi točkami in pol na 49. mestu.

V Novi Gorici  se je včeraj začelo tekmovanje v mladinskih državnih šahovskih ligah. V prvem kolu so mladinci Radenske Pomgrada  iz Murske Sobote igrali proti Novi Gorici 1,5:1,5. Za soboške šahiste je zmagal Luka Skuhala remiziral pa Jaka Meglič. Mladinke Radenske Pomgrada so bile v prvem kolu proste.