V etru
Zimzelenčki
Domov

Šport in šah

29 junija 2018 Šport


Na sklepnem turnirju za naslov  članskega državnega prvaka v tekwandoju,  v kategoriji do 80 kg,  je v Pivki uspešno opravil svoj nastop Lendavčan Beno Misja, ki nastopa za italijansko ekipo  Hwarang team Verona.  Misja je  po uspešnem nastopu v predtekmovanju,  v finalu premagal Matica Kokana iz Nove Gorice z rezultatom 14:5. Beno Misja  je po zmagi v Pivki osvojil  tretji zaporedni naslov državnega prvaka, hkrati pa je bil po tekmovanju izbran za najboljšega evropskega borca v kategoriji do 80 kg.

Teniška igralka Andreja Klepač , članica Teniškega kluba Murska Sobota,   na mednarodnem  teniškem turnirju ženskih dvojic  v Eastbornu s Španko Mario Jose Sanchez Martinez  ni imela športne sreče.  V  četrtfinalu.  je slovensko španska naveza  po vodstvu  tajvansko beloruske dvojice s 3:0  dvoboj predala in  ostala brez polfinala.

V soboški Fazaneriji je bila včeraj pripravljalna  mednarodna nogometna tekma, brez gledalcev, v kateri je zagrebški Dinamo po taktirko trenerja Nenada Bjelice premagal ekipo Qabala iz Azerbajdžana  z rezultatom 2:0. Zadetka za Dinamo sta dosegla v drugem polčasu Ivan Šunjić v 64. in Antonio Marin v 86. minuti srečanja.

Na 13. mednarodnem  memorialu Matica Šušteršiča in Patrika Cvetana v atletiki sta v Ljubljani nastopili tudi dve članici Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote. V teku na 100 metrov je bila  v »B« finalu Sabina Kopun  v času 12,99 šesta in Natalija Pavlinjek v času 13,19 sedma. V teku na 200 metrov  se je Kopunova v času 26,94 uvrstila na deveto in Pavlinjekova v času 27,55 na 15. mesto.

V 7. kolu  32. mednarodnega šahovskega turnirja v Pulju je edina pomurska šahistka Barbara Skuhala remizirala proti Zvonku Pavloviću iz Hrvaške. Po sedmih kolih je Barbara Skuhala zbrala štiri točke in je med 196.šahisti iz 22 držav na 56. mestu.

V Novi Gorici  poteka tekmovanje v  27.  mladinski državni šahovski  ligi. V moški konkurenci  sta v drugem kolu Kočevje in Radenska Pomgrad igrala 1,5:1,5. Za soboške šahistke so remizirali: Luka Skuhala, Jaka Meglič in Fabijan Marič Vild. V tretjem kolu   je  novomeška Krka premagala Radensko Pomgrad s 3:0. Med mladinkami so soboške šahistke utrpele dva poraza in sicer proti  Krki in Triglavu iz Krškega obakrat z 2:0.