Domov

Šport in šah

30 junija 2018 Šport


V španski Tarragoni  je  na  Sredozemskih igrah   slovenska ženska odbojkarska reprezentanca doslej odigrala štiri srečanja.   Slovenska izbrana  vrsta , za katero igra tudi Ljutomerčanka Veronika Nikl,  je v uvodnih srečanjih premagala Alžirijo in Portugalsko s 3:0, v četrtfinalu je Slovenija izgubila proti Franciji s 3:2 in v  prvi tekmi za uvrstitev od 5. do 8. mesta so Slovenke izgubile proti Španiji s 3:1. V zadnji tekmi za uvrstitev na sedmo mesto se bo Slovenija  pomerila znova s Portugalsko.

Mladi karateist Nejc Sterniša doma iz Lomanoš je na mednarodnem turnirju v Sarajevu bil dvakrat uspešen. Sterniša je v Sarajevu zmagal v kadetski in mladinski konkurenci. Po nastopu v Sarajevu se Sterniša zdaj odpravlja v Umag, kjer bo nastopil v mednarodni ligi mladih.

V prvi pripravljalni nogometni tekmi je Nafta 1903 v Lendavi premagala madžarsko drugoligaško ekipo Csakvar z rezultatom 3:2, čeprav so gostje ob polčasu vodili z 2:1.  Za Nafto so dosegli zadetke: Alen Ploj, Arpad Vaš povratnik v lendavsko ekipo in Marko Rognić, ki je dosegel najlepši zadetek na tekmi. Za madžarske nogometaše sta dosegla zadetka: Bobal Gergely in Molnar Balasz.

V Lendavi je bila včeraj skupščina Medobčinske nogometne zveze Lendava. Delegati iz 21 nogometnih društev so ugodno ocenili delo zveze v kateri je registriranih 1678 igralcev nogometa. V novi tekmovali sezoni bo pet klubov iz lendavske nogometne zveze tekmovalo v 3. slovenski nogometni ligi, vzhod in dva v novoustanovljeni pomurski nogometni ligi.  Več o delu lendavske medobčinske  nogometne zveze bomo  na Murskem valu poročali v nedeljskem športnem popoldnevu,  ko  bo naš gost predsednik zveze Slavko Režonja.

V Mariboru  je bila tretja tekma za slovenski tarčni pokal, kjer je nastopilo 72 lokostrelcev iz 23 slovenskih klubov med njimi so bili tudi lokostrelci iz Ljutomera in Lendave.  Med člani je z golim lokom zmagal Robert Ivanič iz Ljutomera, ki je zadel 610 krogov. V kategoriji dečkov pa je Niko Horvat iz Lendave zadel 630 krogov in prav tako zasedel prvo mesto. Moštveno so Ljutomerčani na 12.in Lendavčani na 14. mestu.

 Na 32. mednarodnem šahovskem turnirju v Pulju na Hrvaškem je v 7. kolu Ljutomerčanka Barbara Skuhala remizirala z Alenko Ayzenberg iz Norveške.  Po sedmih kolih je Skuhalova s štirimi točkami  in pol med 196. šahisti na 62. . mestu.

V Novi Gorici    poteka tekmovanje v 27. državni  mladinski šahovski ligi.  Mladinci Radenske Pomgrada  iz Murske Sobote so v  4. kolu izgubili proti Mariboru z 2:1, za soboško ekipo sta remizirala Luka Skuhala in Jaka Meglič.  Mladinke Radenske Pomgrada  so igrale proti Novi Gorici 1:1. Edino zmago je osvojila Alina Lukač. V zadnjem kolu  so zmagovalke lige Celjanke  premagale soboške šahistke z 2:0. Ekipa mladink Radenske Pomgrada se je po petih kolih uvrstila na peto mesto.