V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport in šah

1 julija 2018 Šport


Tekmovalke Društva za športno rekreacijo Murska Sobota so bile  kot članice slovenske reprezentance  izjemno uspešne v portugalski Coimbri na mednarodnem tekmovanju na veliki prožni ponjavi in na dvojnem mini trampolinu.  Na veliki prožni ponjavi so soboška dekleta s trenerjem Danijelom Štrausom v postavi: Maja Čopi, Lara Erniša in Aleša Polanšček moštveno zasedla prvo mesto. V posamični konkurenci je bila Lara Erniša peta in Aleša Polanšček sedma. Na dvojnem mini trampolinu  je soboška ekipa v isti postavi: Maja Čopi, Lara Erniša in Aleša Polanšček prav tako zasedla prvo mesto, posamično  pa je bila Maja Čopi šesta in Lara Erniša peta.

Rokometni veterani Kroga so v soboto na domačem asfaltnem igrišču v prijateljski mednarodni tekmi premagali rokometne veterane Monoštra  iz Porabja z rezultatom 24:13. Za Krog so največ zadetkov k zmagi prispevali: Aleš Kolmanko 9, Erik Babič 6, Aleš Svetec 4 in Andrej Titan 2; pri Monoštru so dosegli po tri zadetke: Zsolt Szabo, Gabor Kozma, Gabor Lukač  in Laci Mesterhazi.

Na 6. tekmi za slovenski pokal v kajaku in kanuju na mirnih vodah in za pokal mesta Murske Sobote so v organizaciji Kajak kanu kluba Rotoattivo iz Murske Sobote  na Soboškem jezeru bili   uspešni tudi domači tekmovalci. Najbolje se je odrezala Brina Novak, ki je zmagala  v kajaku na 800 metrov dolgi progi med mladinkami.  Drugi mesti sta zasedla na 300 metrov dolgi progi med cicibakami: Sara Mohar in med mlajšimi dečki  v slalomu Jan Mohar. V slalomu je bila Sara Mohar peta in Dorotej Sakač deveti. V  parih na 800 metrov dolgi progi sta bila Jan Mohar in Tilen Pajnhart iz soboškega kluba Rotoattivo uvrščena na četrto mesto.

Na Sredozemskih igrah  v španski Tarragoni je v zadnji tekmi odbojkarskega turnirja slovenska ženska  reprezentanca z Ljutomerčanko Veroniko Mikl premagala Portugalsko s 3:0 in se uvrstila na sedmo mesto.  Na igrah  je sodelovalo okrog 4000 športnikov iz 26 držav.

Na mednarodnem teku v avstrijski Lipnici  je na 10,460 metrov dolgi progi teklo 850 tekačev . V absolutni kategoriji se je Dejan Preindl iz ekipe Prevozi bolnikov Bratonci uvrstil na 9. mesto, v svoji starostni kategoriji M -40 pa se je Preindl uvrstil na prvo mesto.

Prvi dan prvenstva Slovenije v atletiki za starejše mladinke in mladince v Celju je v teku na 100 metrov Veronika Heric nekdanja atletinja soboškega Pomurja bila sedma v času 12,94, Ria Grof iz Pomurja pa je bila deseta v času 13,05. Veronika Heric je s Celjankami  s štafeto 4 x 100 metrov  v času 49,95 osvojila drugo mesto.

Na 21. kolesarskem vzponu na Kal na 9 km dolgi progi in 633. metri višinske razlike so bili uspešni člani Športnega društva Team turbo Tropovci. Najbolje sta se odrezala z drugima mestoma Goran Salavec med masterji B in Dušan Hajdinjak med masterji D. V kategoriji masterji D so imeli tropovski še tri kolesarje; Miran Kurnik je bil sedmi, Matej Temlin deseti in Radovan Rac 13.ti. Med amaterji je bil Klemen Polajnar sedmi in med masterji F se je Zoran Antolin uvrstil na osmo mesto.

V Beltincih so nogometaši Maribora slovenski podprvaki v prijateljski mednarodni nogometni tekmi premagali poljsko prvoligaško ekipo Cracovie z rezultatom 4:0. Za Mariborčane sta igrala v drugem polčasu tudi Žan Kolmanič iz Veržeja in Dare Vršič iz Segovec. Pri Mariborčanih je bil v kadru ekipe tudi novinec Nardin Mulahusejnović, ki pa ni dobil priložnosti za igranje.

V prijateljski nogometni tekmi,  ob slovesu od  aktivnega igranja nogometa Romana Gostana,  je v Odrancih prvoligaška Mura premagala tretjeligaško ekipo Odranec s 14:0.  Za Muro je dosegel štiri zadetke Rok Sirk, po dvakrat sta zadela: Sebastjan Šlak in Amadej Maroša. Po en zadetek za Muro  so proti Odrancem zadeli: Luka Bobičanec, Nik Lorbek, Matic Maruško, Dejan Kurbus, Luka Šušnjara in Mihael Rebernik.

Na 32. mednarodnem šahovskem turnirju v Pulju je v zadnjem kolu Ljutomerčanka Barbara Skuhala premagala Walterja Peiterla iz Avstrije. Ob koncu turnirja je Barbara Skuhala med 196. šahisti iz 22 držav zasedla 55. mesto, zbrala pa je pet točk in pol.

V Novi Gorici je bilo odigrano v 27. državni šahovski ligi za mladince  šesto kolo. Šahisti Radenske Pomgrada iz Murske Sobote so premagali Triglav iz Krškega z 2:1, za soboške šahiste je zmagal Luka Skuhala, remizirala pa sta Jaka Meglič in Fabijan Marič Vild.

V Novi Gorici  se je začelo tudi  tekmovanje v  prvi državni šahovski ligi za mladince  kjer nastopa ekipa Šahovskega društva Rokada iz Lendave. V  uvodnih petih kolih so  bili mladi  lendavski šahisti  dvakrat uspešni;  premagali so  Novo Gorico  in Zagorje obakrat z 2:1.