Domov

Šport in šah

2 julija 2018 Šport


V Celovcu je bil veliki mednarodni  ironman na katerem je med 1977 udeleženci v moški konkurenci   po poškodbi , uspešno nastopil,   Sebastjan Gergorič iz Murske Sobote. Triatlonci  so morali premagati 3,8 km plavanja, 190 km kolesarjenja in 42 km teka. Gergorič je vse tri naloge opravil v času   9 ur 31 minut in 38 sekund, kar ga je v absolutni konkurenci uvrstilo na 59. mesto, v svoji starostni kategoriji M – 40 pa se je uvrstil med 449 triatlonci na deveto mesto.

V Ilirski Bistrici je bil finalni turnir državne strelske lige v trapu na katerem sta med desetimi ekipami sodelovali tudi dve pomurski ekipi. Prvo mesto v moštveni konkurenci je osvojila Ilirska Bistrica s 322. zadetki, drugi so bili člani Strelskega društva Štefana Kovača – trap iz Murske Sobote v postavi: Boštjan Maček, Evgen Pap iz Denis Pojbič, ki so zadeli 315 tarč. Na šesto mesto so se uvrstili Radgončani v postavi: Tadej Kostanjevec,  Milan Pelcl in Milan Svetec. Posamično je v prvi ligi zmagal Boštjan Maček, Evgen Pap je bil šesti, Denis Pojbič pa 11.ti.  V drugi ligi je bil drugi  Tadej Kostanjevec in sedmi  Janez Bertalanič iz soboškega društva.

Na kasaških dirkah na hipodromu Vrbljene v organizaciji Konjerejskega društva Krim so v petih dikah ljutomerski kasaški vozniki dvakrat zmagali. V četrti dirki za memorial Franca Pirca je zmagal Artis pod taktirko Darje Antolin z najboljšim kilometrskim časom dneva 1, 18,9. V prvi dirki pa je bil zmagovalec Patty z voznikom Francem Novakom.

Na nogometnem turnirju ob 70 letnici Nogometnega kluba  Zvezda je v Dolini med štirimi ekipami zmagala ekipa  Olimpije iz Dolge vasi. V tekmi za tretje mesto je  Zvezda iz Doline bila boljša od  Petišovec s 4:0, v finalni nogometni tekmi za naslov zmagovalca turnirja pa je Olimpija po kazenskih strelih s 5:4 premagala Graničarja iz Pince Marofa,  rednem delu se je tekma končala s 3:3.

V Šalamencih je med 13. ekipami na 9. Robijevem memorialu v malem nogometu zmagala ekipa Studia Kataje iz Černelavec, druga je bila ekipa Gostilne Mencigar iz Krajne, tretji so bili Bobri iz Dolnje Bistrice in četrti Pečarovci. Najboljši strelec na turnirju z 12. zadetki je bil Luka Graj iz Dolnje Bistrice, najboljši vratar Matjaž Kuzma iz ekipe Gostilna Mencigar.  Najboljši igralec  na turnirju v Šalamencih je bil Darko Pavel iz zmagovite ekipe Studia Kataje iz Černelavec.

Na 24. kolesarskem maratonu po Občini Moravske Toplice je na treh dolžinah prog sodelovalo 105 kolesarjev.  Najstarejša kolesarka je bila  80 letna Anica Kuferšin in  najstarejši kolesar 75 letni Franc Vidonja. Najštevilčnejša ekipa je bila iz Kolesarske sekcije   Športnega društva Radenci.  Na 22  km dolgi progi sta bila  med pomurskimi kolesarji najhitrejša  Petra Dervarič iz Moravskih Toplic in Robert Ferčak iz Kolesarskega kluba Ocean  Orchids iz Dobrovnika.  Na 48 km dolgi progi je bil najhitrejši  Dominik Ketiš pred Dušanom Hajdinjakom oba iz Športnega društva Team turbo Tropovci tretji je bil Primož Obal iz Šalovec.

V Novi Gorici je bila končana 27. državna šahovska liga za mladince. V zadnjem kolu je zmagovalna ekipa  Ptuja premagala Radensko Pomgrad iz Murske Sobote z rezultatom  2,5:1,5. Za soboško šahovsko ekipo, ki je bila šesta ,  so igrali: Luka Skuhala, Jaka Meglič in Fabijan Marič Vild.

V Novi Gorici  je bilo tudi končano tekmovanje v prvi mladinski šahovski ligi, kjer je med 11.ekipami  zmagala ekipa  Stari Mayr iz Kranja, šahisti Rokade iz Lendave v postavi: Januš Ivanec, Gelert Gerenčer in David Režonja pa so se uvrstili na šesto mesto.