Domov

Šport in šah

9 julija 2018 Šport


Na otoku Jeju v Južni Koreji je bil polovični ironman   ki ga sestavlja  1,9 km plavanja, 90,1 km kolesarjenja in 21,1 km teka,  na  njem  pa so bili uspešni triatlonci Kolesarskega kluba Tropovci. V močnem vetru, visokih valovih, saj je ta čas v Koreji deževna doba , je sodelovalo 600 triatloncev. V ženski kategoriji od 25- 29 let starosti  je zmagala Karin Fister,  v moški konkurenci v starostni kategoriji od 25- 29  let je bil Iztok Fister drugi, Dušan Fister pa se je uvrstil na sedmo mesto a se je kvalificiral na svetovno prvenstvo v ironmanu, ki bo letos 2. septembra v Južno afriški republiki.

Na mednarodnem atletskem četveroboju reprezentanc U – 23  Češke, Poljske, Madžarske in Slovenije  v Krakovu na Poljskem je kot edini pomurski atlet nastopil za slovensko reprezentanco Nino Celec od Grada, član Atletskega kluba Slovenska Bistrica. Celec je nastopil v skoku v daljino, kjer je z enim veljavnim skokom 720 cm zasedel četrto mesto, nastopil pa je tudi v štafeti 4 x 100 metrov, ki je bila  četrta v času 41,39 .

Na  28. državnem strelskem prvenstvu z malokalibrsko puško so bili na Pragerskem izjemno uspešni  pomurski strelci, ki so osvojili sedem državnih naslov in popravili tudi en državni rekord.  Z malokalibrsko puško  50 metrov leže so strelci Štefana Kovača iz Turnišča: Robi Markoja, Tadej Žalik in  Uroš Maučec osvojili moštveni naslov prvaka. V posamično med člani   je v trojnem položaju postal državni prvak Robi Markoja. S serijsko zračno puško 50 metrov leže in v trojnem položaju  med pionirji je postal dvojni državni prvak Timotej Plahut iz Športno strelskega društva Murska Sobota.  V konkurenci mladink z  malokalibrsko puško v trojnem položaju je Strelsko  Ljutomer v postavi: Nuša Špindler, Antonija Kosi in Brina Stajnko zmagalo z novim državnim rekordom 3215 krogov. Dva naslova moštvenih državnih prvakov s serijsko  malokalibrsko  puško   50 metrov leže in v trojnem položaju je osvojila  pionirska  ekipa  Športno strelskega društva Murska Sobota  v postavi: Timotej Plahut, Patrik Farkaš in Blaž Serdt. Ob sedmih zlatih medaljah so pomurski strelci  osvojili na državnem prvenstvu  še tri druga mesta in  pet tretjih mest.

Na 3.tradicionalnem poletnem turnirju v elektronskem pikadu za pokal  Športno rekreacijskega društva Gornji Slaveči je v posamični konkurenci zmagal Robert Štertak iz Gornjih Slaveč, drugi je bil Aleks Tašner in tretji Adi Kolarič oba s Ptuja, na četrto mesto se je uvrstil Davor Horvat iz Vanče vasi. Med članicami je zmagala Jasna Bezjak s Ptuja, druga je bila Zdenka Sraka iz Renkovec in tretja Tjaša Mihelič s Ptuja. V dvojicah  sta  zmagala: Rok Durič od Svetega Jurija in Štefan Cener iz Serdice pred dvojico: Zdenka Sraka. Robert Štertak.

 

V Podgradu pri Gornji Radgoni je bilo 22. ribiško tekmovanje za Pepijev memorial, ki je privabilo 28 ribičev. Med člani je zmagal Darko Merčnik iz Gornje Radgone s  17,2 kg  ulovljenih rib  je bil Ivan Jaušovec iz Pltivice s 16,5 kg in tretji Bojan Horvat iz Gornje Radgone s 14,3 kg ulovljenih rib. Tekmovali so tudi mladi ribiči, kjer je zmagal Aljaž Ružič iz Radenec,  med ženskami pa je bila najboljša Marija Ivanek iz Črešnjevec.