V etru
Nedeljska kuhinja (ponovitev)
Domov

Šport in šah

10 julija 2018 Šport


V bližini Mostja so na tekmi svetovnega pokala modelarjev s prosto letečimi modeli sodelovali tudi pomurski modelarji. V zelo vetrovnem vremenu je v kategoriji F l A  med mladinci Maj Habjanič iz Aerokluba Murska Sobota zasedel prvo mesto.  Sodelovala sta tudi dva tekmovalca Društva modelarjev Pomurja iz Murske Sobote, Martin Bencik se je uvrstil na tretje in Žiga Tomašev na četrto mesto. V skupni uvrstitvi  svetovnega pokala  je Maj Habjanič z zmago v Bosni Hercegovini zdaj na četrtem mestu.

Na kasaških dirkah v Komendi so  gledalci lahko spremljali  osem točk; ljutomerski kasaški vozniki pa so zmagali v trikrat. . V uvodni dirki  je zmagal Lotmerk na vajetih Reneja Hanžekoviča, v tretji dirki je zasedel prvo mesto Magic Look z voznikom Jankom Sagajem, v predzadnji dirki pa je zmagal Breve des Baux na vajetih Jožeta Sagaja. Med ljutomerskimi kasaškimi vozniki so druga mesta osvojili: Floto z Andrejem Antolinom, Loka pod taktirko Saše Seršena in Baise des Brotuters z Danijelom Hericem.  Tretji mesti na kasaških dirkah v Komendi pa sta  osvojila : Ardnas in Ares obakrat z voznikom   Francem Jurešem.

V športnem parku Terme 3000 je Hokejski klub Moravske Toplice uspešno pripravil  12. leto zapored hokejsko šolo za mlade od 7. do 14. leta starosti. Sodelovalo je skupno 24 mladih, vodile pa so ga igralke Hokejskega kluba Moravske Toplice. Ob zaključku so vsi udeleženci dobili potrdila o sodelovanju in spominska darila. Letos bodo v Moravskih Toplicah od 20. do 25. avgusta pripravili še drugo hokejsko šolo, ko bo hokejiste obiskal tudi evropski prvak v judu Adrian Gomboc iz Rakičana.

Danes ob 18.uri bo Serdici na Goričkem prvi trening Nogometnega kluba Serdica Kleparstvo Šinko, ki bo v novi sezoni nastopal v 10 članski prvi soboški medobčinski ligi. Serdica bo v novi sezoni kadrovsko spremenjena saj so  klub zapustili Ludvik Zrim,  Benjamin Kamenica ter Mitja Kovač. Moštvo Serdice bo tudi v prihodnje  vodil trener Jože Oršoš, žrebanje parov   za novo sezono pa bo 16. julija v Murski Soboti.

Na 24. vaških igrah v Adrijancih v Občini Gornji Petrovci je nastopilo 14 ekip.  V sedmih tekmovalnih preizkušnjah, ki so bile bolj šaljive kot športne,  so pripravili tudi preizkušnjo v vlečenju traktorja. Največ točk so zbrali Peskovci, drugi so bili Šulinci in tretji Stanjevci, četrta je bila  Boreča in peti Križevci.

Na 21. šahovskem hitropoteznem turnirju za naslov  prvaka Šahovskega kluba Gornja Radgona je zmagal Silvester Puntigam, ki je zbral 7 točk. Na drugo mesto se je uvrstil Robert Kosi s  šestimi točkami, tretji mesti pa sta si razdelila Matjaž Husar in Ladislav Pišek  s štirimi točkami.